Toniki i hydrolaty

Selfie Project Tonik regenerujący do cery trądzikowej

3 na 51 opinię

• 2 listopada 2022 o 11:08
    Tonik jak tonik
    Kupiłam ten tonik w Drogerii Rossmann. Moja cera jest tłusta z dużą skłonnością do powstawania niedoskonałości przez co często widać na mojej buzi liczne ślady po zmianach w postaci przebarwień. Zdecydowanie do zakupu zachęcił mnie opis, który został określony jako regenerujący i przyspieszający gojenie skóry. Niewiele zastanawiając się postanowiłam go zakupić i wypróbować na sobie, czy rzeczywiście działa. Bardzo duży plus za opakowanie w formie butelki z atomizerem. Jest to mega wygodne rozwiązane, ponieważ nie trzeba dotykać skóry wacikiem lub palcami, aby kosmetyk znalazł się na twarzy. Pojemność jest dość mała, ale zauważyłam, że ostatnio 150 ml to standard w przypadku tego typu kosmetyków. Przez to produkt dość szybko się kończy. Zapach jest raczej neutralny, nie miałam w tym przypadku negatywnych odczuć. Cena przeciętna, ale zawsze lepiej polować na promocje. Z kolei co do działania na skórę to nie zauważyłam szczególnych rezultatów. Jest to raczej tonik w stylu "nie przeszkadza i nie pomaga". U mnie nie nastąpił efekt szybszej regeneracji skóry. Szkoda, bo głównie ze względu na tę obietnicę producenta postanowiłam zakupić produkt. Tak poza tym tonik nie podrażnia skóry. Pory były zamknięte i niewidoczne, więc tutaj akurat działanie toniku na plus. Tak poza tym nie zaobserwowałam u siebie żadnego wsparcia w walce z niedoskonałościami, w tym właściwości seboregulujących. Podsumowując stwierdzam, że kosmetyk nie ma jakiegoś szczególnego działania. Można go kupić, ale nie ma co oczekiwać konkretnych rezultatów, bo ten kosmetyk ich nie zapewnia. Raczej traktowałabym ten produkt jako kosmetyk uzupełniający podstawową pielęgnację cery nieproblematycznej i niewrażliwej. Osoby oczekujące efektów opisanych przez producenta raczej się zawiodą. Sama raczej nie wrócę do tego toniku ponownie.