Emulsje, esencje i boostery

Dermika Esthetic Solutions, Retinal, Intensywna kuracja przeciwzmarszczkowa w ampułkach na noc

• 3 stycznia 2025 o 18:26
    Czyżby byłby to cud bożonarodzeniowy?
    Zawsze obawiałam się retinolu. Dlaczego? Brak jakichkolwiek przesłanek. Kurację ESTHETIC SOLUTIONS RETINAL kupiłam sobie przed świętami. Święta wiadomo ogromny ruch i brak czasu dla siebie. W drugi dzień świąt zachorowałam i siedziałam w domu przez prawie tydzień, który wykorzystałam na kurację retinolem. Tygodniowa intensywna kuracja przeciwzmarszczkowa w ampułkach zadziałała. Dzisiaj, jak wróciłam do pracy, to kilka osób spytało mnie co robiłam z twarzą, bo wyraźnie mój wygląd się poprawił. Jedna ze znajomych powiedziała, że nie uwierzyłaby w moją chorobę, gdyby nie słyszała mojego charczącego głosu. Sama również zauważyłam, że ampułki skutecznie odnowiły i wygładziły mi twarz. Skóra zrobiła się wyraźnie jędrniejsza, sprężysta, wyraźnie zmniejszyły się zmarszczki. Przez 6 wieczorów aplikowałam wstrząśniętą ampułkę na twarz. Zgodnie z zaleceniami producenta wcześniej nakładam tłusty krem na noc. Na dzisiaj została mi jeszcze tylko 1 mała ampułeczka. Nie wiem jak długo będzie się utrzymywał ten efekt, ale kurację na pewno zastosuję przez spotkaniem klasowym ???? Czyżby byłby to cud bożonarodzeniowy?
    Zalety:
    • spłycił zmarszczki
    • sprężysta i jędrna skóra
    • łatwa aplikacja
  • 1 stycznia 2025 o 10:57
    Dla mojej nieco poszarzałej, nieco suchej skóry, w okresie zimowym, której brakuje blasku te ampułki okazały się idealnym rozwiązaniem.
    Ampułki z retinalem dostałam w prezencie świątecznym i przyznam, że średnio się ucieszyłam, bo nie przepadam za tego typu kosmetykami, postanowiłam jednak dać im szansę i cieszę się, bo okazały się naprawdę niezłe pod względem działania. Dermika to kompletnie nieznana mi marka, więc z przyjemnością zaczęłam testy. Dużo słyszałam o zaletach retinalu i byłam ciekawa jego działania - dla mojej nieco poszarzałej, nieco suchej skóry, w okresie zimowym, której brakuje blasku te ampułki okazały się idealnym rozwiązaniem. Opakowanie tego produktu to zarazem jego największa i jedyna wada. Ampułki wykonane są z przezroczystego szkła z nazwą produktu wypisaną na środku. Ampułki mają podłużne szyjki z wyraźnie zaznaczoną linią, która pomaga je otworzyć. Niestety zawsze obawiam się, aby taka ampułka nie rozpadła mi się w ręce podczas otwierania i po prostu nie mogę się przekonać do tego typu szklanych fiolek, to po prostu nie dla mnie. Ampułka to płyn, który nie ma barwy, ale posiada specyficzny zapach, lekko kosmetyczny, charakterystyczny dla kosmetyków z retinalem. Konsystencja jest dosyć przyjemna, łatwa w aplikacji, a produkt zaraz po nałożeniu szybko się wchłania pozostawiając lekką warstewkę. Nakładam na nią jeszcze krem. Produkt współgra ze wszystkimi używanymi przeze mnie kremami, nie roluje się i nie zbija. Ampułki stosowałam po dokładnym oczyszczeniu twarzy przez 7 dni nakładając na twarz, szyję i dekolt. 1 ampułka wystarcza na 1 aplikację, więc całe opakowanie zapewnia nam 7-dniową intensywną kurację anti-age. Bezpośrednio po nałożeniu cera jest bardzo dobrze nawilżona, miękka i gładka w dotyku, wydaje się być bardziej promienna i rozświetlona. Ewentualne niedoskonałości zostają złagodzone. Skóra wygląda zdecydowanie lepiej, choć nie zauważyłam wpływu na zmarszczki a jest to produkt przeciwzmarszczkowy o intensywnym działaniu. Produkt w sumie spełnił swoje zadanie, jestem zadowolona z jego działania, ale liczyłam na trochę więcej. Jedynymi minusami jakie dostrzegam są wysoka cena i forma opakowania (ampułki).
    Zalety:
    • nawilżenie
    • rozświetlenie
    • wygładzenie
    • szybkie wchłanianie
    Wady:
    • wysoka cena
    • forma opakowania (szklane ampułki)
    • nieco przesadzone obietnice producenta
  • 12 listopada 2022 o 19:22
    Bardzo dobre!
    Jestem w stałej pielęgnacji retinolem od roku, więc ampułki kupiłam raczej z ciekawości. Zgrabnie zapakowane w pudełko, na każdy dzień 1 ampułka i tak przez 7 dni. Samo serum jest dość wodniste, więc przecieka przez palce, trzeba sprawnie użyć, jest go na tyle dużo, że spokojnie wystarczyłoby na 2x (każda ampułka). Szybko się wchłania i od razu zostawia twarz gładszą i jędrniejszą. Jest bezzapachowe. Myślę, że jest to idealny sposób na rozpoczęcie przygody z retinolem/retinalem i sprawdzenie jak reaguje na nie skóra. Dla mnie jakichś mega spektakularnych efektów nie było - bo po prostu retinolu używam non stop, ale zauważyłam lekkie wygładzenie i napięcie skóry. Żeby działało na dłużej takie kuracje trzeba by przeprowadzać częściej. Ale jak na pierwszy raz, po 7-dniowej kuracji jest bardzo ok. Dla mnie brak jednej ważnej informacji od producenta: przy wszelkim retinolu i pochodnych należy dbać o nawilżenie skóry i stosować krem z spf. Reasumując: chętnie wrócę do kuracji po raz kolejny. Dla osób rozpoczynających przygodę działanie będzie bardziej spektakularne.
    Zalety:
    • działa!