Emulsje, esencje i boostery

Alterra Hyaluron Ampullenkur Kuracja w ampułkach z kwasem hialuronowym

• 21 sierpnia 2023 o 19:03
    jedna gwiazdka bo szkodzi, nie pomaga
    No dobra przyznaję się, wrzuciłam tą kurację do koszyka zakupowego podczas szału zakupowego za granicą. Zobaczyłam firmę Alterrę, której wszystkie kosmetyki posiadają certyfikat natrue i zaufałam, że będzie super. Niestety po czasie dowiedziałam się, że ta firma lubi stawiać alkohol wysoko w składzie i tutaj także go mamy. I nie byłoby to tak złe, gdybym nie przeczytała do końca składu, bo na kolejnym miejscu mamy aloes, który lubi mnie zapychać. Długo nie obwiniałam tych kapsułek, myślałam, że moja przesuszona cera wynika z mroźnego powietrza lub innych wynikowych. Długo, aż dopóki nie zajrzałam na wizaż, po moich wstępnych przepuszczeniach. Niestety zgadzam się ze wcześniejszymi opiniami, produkt jest nieudany. Nie tylko nie nawilża ale wręcz przeciwnie, wysusza i spina cerę! O ironio... Nie ma co się dalej rozpisywać, skoro produkt nie tylko nie pomaga ale i nam szkodzi. Szczerze nie wiem komu by się sprawdziła ta kuracja albo dlaczego alterra postanowiła wydać taki produkt. Choć nie mam w nawyku wyrzucania kosmetyków, te które się nie sprawdziły albo aplikuję na stopy albo idą do mycia pędzelków/podłogi, tego produktu z ulgą się pozbyłam grzecznie segregując, ampułki do szkła, opakowanie kubła z papierem...
    Zalety:
    • certyfikat natrue
    Wady:
    • wysusza cerę
    • uczucie napiętej skóry po aplikacji
    • mała ilość serum w ampułce
  • 24 października 2022 o 16:08
    Totalna porażka
    Bardzo lubię ampułki, używałam już różnych z innych firm. Te zachęciły mnie naturalnym składem, choć dopiero w domu zorientowałam się, że na drugim miejscu jest alkohol. Ampułki nie zrobiły dla mojej twarzy absolutnie nic, wręcz mam wrażenie, że skóra jest bardziej sucha i napięta. Ich zapach jest okropny, jak płyn do mycia naczyń, chemiczny. Samego produktu w ampułce jest również bardzo mało... Nie polecam, zdecydowanie lepiej dołożyć i kupić coś z wyższej półki.
    Zalety:
    • formuła
    Wady:
    • zapach (chemiczny, podobny do płynu do mycia naczyń)
    • alkohol
    • wysuszają skórę
    • nie robią absolutnie nic dobrego
  • 29 kwietnia 2022 o 14:11
    Beznadziejny produkt
    Kuracja w ampułkach z kwasem hialuronowym marki Alterra zachęciła mnie do zakupu z uwagi na cenę promocyjną i opis działania. Kupiłam zestaw ampułek na cały miesiąc, by sprawdzić skuteczność ich działania. Niestety rozczarowałam się tym produktem, ponieważ po aplikacji samej ampułki moja skóra nie była wcale nawilżona a wręcz miałam odczucie ściągnięcia skóry. Pomimo stosowania kuracji przez cały miesiąc zupełnie nie zauważyłam poprawy nawilżenia skóry ani jędrności skóry. Ampułki są wykonane ze szkła, więc trzeba uważać w trakcie ich otwierania, żeby się nie pokaleczyć. Regularna cena ampułek jest wysoka, ponieważ kształtuje się 18,99 zł za 1 opakowanie zawierające 7 ampułek. Biorąc pod uwagę moją miesięczną kurację uważam, że nawet przy cenie promocyjnej była ona wyjątkowo droga i nieskuteczna. Z pewnością lepiej zapłacić za ampułki wyższą cenę ale wybrać lepszy produkt innej firmy.
    Wady:
    • nie zauważyłam nawilżenia i ujędrnienia
    • szklane ampułki
    • regularna cena jest wysoka