Kremy do twarzy dla dzieci

SunOzon Kids, Sonnenspray Anti Sand LSF 50 Spray przeciwsłoneczny dla dzieci SPF 50 (nowa wersja)

skvpnik
    20 sierpnia 2023 o 10:03
    Nie dla mnie
    SPF firmy Sun Ozon to z nazwy produkt przeznaczony dla dzieci, jednakże i ja sięgnęłam po niego zachęcona formułą w aerozolu. Liczyłam na to, że będzie to idealny produkt do reaplikacji spf na makijaż. Niestey nie sprawdził się w tej roli - jest tłusty. By zapewnić sobie dobrą ochronę, trzeba nałożyć go bardzo dużo, przez co twarz cała się klei, cieknie z niej. Dodatkowo nieco szczypie mnie w oczy (spokojnie, używam go, zamykając powieki). Zużyłam go z bólem, ponieważ w trakcie użytkowania zepsuł się w nim psikacz, a korzystanie z niego stało się naprawdę uciążliwe. Niestety nie polecam, a szkoda.
    SandriQ
    6 czerwca 2023 o 12:46
    Prawie bez zarzutu
    Ochrona przeciwsłoneczna to temat często wałkowany.Uświadamia się nas jakie szkody może słońce wyrządzić skórze. Preparat kupiłam z myślą o replikacji w ciągu dnia,co zapewne wykonuje mało osób.Rozumiem to,bo sama miałam z tym kłopot,szczególnie na makijaż. SunOzon kids spray można kupić tylko w Rossmann.Jest to produkt z ochroną na poziomie SPF 50 bez mikroplastiku,octocrylenu( mieszane opinie, ja unikam) ,w składzie są zawarte filtry chemiczne.Oprócz tego jest wodoodporny i nie przywiera do niego piasek. Kosmetyk znajduje się w 200 ml ,aluminiowym pojemniku. Szata graficzna to białe tło wraz z kolorowymi wstawkami i przyjazne dla oka obrazki zwierząt,tutaj twórca wyszedł na przeciw dzieciom,bo w końcu jest to produkt dedykowany właśnie im. Dozownik zakrywa żółta nasadka. Nie ma problemu z nakładaniem produktu,spray działa bez zastrzeżeń. Zapach niestety jest mocno alkoholowy,przez obecność alkoholu denaturyzowanego na drugim miejscu w składzie,szybko jednak ulatnia się. Efekt jaki daje preparat to bezbarwna ,świecąca poświata- tak poznaje czy jest dobrze nałożony,czasem go jeszcze rozmarowuję według potrzeby. W odczuciu jest tłusty,ale i tak najmniej z tych propozycji jakie stosowałam. Nakładam go na twarz oraz resztę ciała. Na buzię najpierw aplikuje na rękę potem na skórę,na ciało bezpośrednio. Pomimo tego wcześniej wspomnianego alkoholu nie wysuszył mojej skóry,nie spowodował wysypu przebarwień czy pogorszenia stanu skóry w innym znaczeniu. Nałożony solo lub na makijaż łatwo daje się przypudrować pudrem transparentnym,współgra z podkładem czy olejkiem do ciała. Rzeczywiście ochrania skórę,wypróbowany podczas kilkugodzinnej wyprawy rowerowej. Wydajny,cena ok. Uważam,że pomimo przeciwników może być stosowany przez starsze dzieci,bo często ciężko ruchliwe i zniecierpliwione dziecko dokładnie pokryć filtrem i jeszcze rozmarować.
    Zalety:
    • Design,wydajność,działanie,skład,cena,dostępność
    Wady:
    • Tłusty,zapach
  • 15 sierpnia 2022 o 15:26
    Świetna ochrona
    Po raz pierwszy zdecydowałam się na produkt w sprayu jeśli chodzi o ochronę SPF. Skusiła mnie też wizja małej lepkości produktu z uwagi na "anti-sand". Muszę przyznać że produkt sprawdził się świetnie i kupię kolejne opakowania na resztę słonecznych dni. Opakowanie jest nieduże, poręczne, i można wrzucić je wszędzie. Spray działa bez zastrzeżeń - a z tego typu produktami różnie bywa. Nie zapycha się i dobrze, równomiernie rozpyla. Po nałożeniu czuć taki delikatny "chemiczny" zapach ale po chwili znika. Tworzy niestety przy rozpylaniu sporą chmurę, Po zużyciu niemal całej butelki, śmiało mogę stwierdzić że naprawdę świetnie chroni i doskonale się sprawdza w upalne lato. jest niemal niewidoczny,