Płyny do higieny intymnej

Fitomed Mydlnica lekarska, Żel ziołowy łagodny do higieny intymnej (nowa wersja)

• 8 lipca 2021 o 13:17
    Dobry w tej półce cenowej.
    Przyjemny i delikatny żel o ziołowym zapachu. Tani, wydajny, w ładnym opakowaniu. Nie ma konkurencji wśród drogeryjnych kosmetyków. ZALETY: - Poręczne, dobrze wykonane opakowanie z miłą dla oka szatą graficzną. Widać ile produktu jeszcze pozostało. Większe opakowania dostępne z pompką co ułatwia aplikację. - Cena. - Naturalny, ziołowy skład. - Konsystencja żelowa. - Dobrze się pieni. - Nie podrażnia. - Nie uczula. - Wydajny. Wystarczy mała ilość produktu. - Cena. - Ziołowy zapach, który nie utrzymuje się długo. WADY: - Dostępność.
  • 14 kwietnia 2021 o 11:48
    Chętnie do niego wracam
    Żel posiada konsystencję oczywiście żelową! Jest całkowicie bezbarwny, przezroczyste, bez żadnych drobinek, czy innych niepotrzebnych dodatków. Średnio gęsty, ale bardzo wydajny! Wystarczy średniej wielkości kropla, aby umyć całą twarz i szyję. Żel delikatnie się pieni, ale jest to naprawdę delikatne. Konsystencja jest całkiem przyjemna i da się ją polubić. Bardzo fajnie myje się nią twarz, jest to przyjemne i skuteczne. Działanie żelu jest przede wszystkim oczyszczające. To jego główne działanie, w którym spisuje się w 100%. Żel naprawdę dobrze oczyszcza skórę. Osobiście, wpierw wykonuję demakijaż twarzy, a dopiero później, doczyszczam ją właśnie tym żelem. I dzięki temu, mam uczucie dobrze oczyszczonej skóry i czuję się usatysfakcjonowana. Mimo tak dobrego oczyszczenia skóry, żel jest dla niej delikatny i nie podrażnia. Po użyciu tego żelu nie mam uczucia napiętej skóry. Jest ona miękka i przyjemna w dotyku. Odpowiednio przygotowana do kolejnych kroków pielęgnacyjnych. Żel posiada 93% składników naturalnych i aktywnych. W składnikach aktywnych znajdziemy wyciągi ziołowe z korzenia mydlinicy lekarskiej, korzenia prawoślazu i owsa. Nie tylko oczyszcza skórę, ale także ją nawilża, co jest wyczuwalne po dłuższym stosowaniu produktu. Zauważycie to, po około dwóch tygodniach stosowania. Skóra wtedy staje się przyjemnie miękka, gładka, a jeśli wspomożemy ją odpowiednią pielęgnacja, to jej stan się poprawi. Dla mnie najważniejsze jest to, że skóra jest gładka i miękka już po samym umyciu twarzy.
  • 7 września 2020 o 13:11
    Naturalny płyn do higieny intymnej w fajnej cenie
    Jak do tej pory jeden z lepszych płynów jakie miałam. Można kupić w dwóch pojemnościach 250 ml i 500 ml. Wydajny, pięknie pachnie , dobra cena, dobry skład. Polecam
    Zalety:
    • skład
    • Polska marka
    • piękny zapach
  • 9 stycznia 2020 o 7:24
    Bardzo dobry
    Żel spełnia wszystkie moje oczekiwania - jest delikatny, nie podrażnia, nie wysusza. Ma delikatny zapach, praktycznie niewyczuwalny. Opakowanie wygodne (używałam wersji 500 ml z pompką), dobrej jakości. Przyjazny, ziołowy skład. Atrakcyjna cena. Bardzo wydajny - wystarczy niewiele produktu, ma względnie treściwą konsystencję (nie jest wodnista). Polecam.
    Zalety:
    • Delikatny, nie podrażnia, nie wysusza
    • Nienachalny zapach, nie utrzymuje się na skórze
    • Wygodne opakowanie (w wersji większej 500 ml)
    • Przyjazny skład o ziołowej bazie
    • Jakość w stosunku do ceny
    Wady:
    • Czepiam się, ale Fitomed mógłby sprzedawać ten żel w opakowaniach typu refill, najlepiej z jakichś eko materiałów - butelka jest bardzo dobrej jakości i mogłaby posłużyć dłużej.
  • 3 października 2019 o 18:23
    Bardzo się lubimy :)
    Na ten moment jest to mój ulubiony żel. Wad nie stwierdzam. Co mnie najbardziej urzekło to zapach- przepiękny, dla mnie trochę słodko ziołowy, mogłabym go wąchać non stop. Konsystencja żelowa (ale to nie jest bardzo zbity żel), pieni się bardzo dobrze jak dla mnie, opakowanie i samo wydobywanie produktu jest bezproblemowe. Generalnie nie mam problemu z infekcjami intymnymi więc tutaj nie mam jak się wypowiedzieć. Natomiast zdarzają mi się podrażnienia skóry po depilacji i tutaj żel sprawdza się świetnie - nic dodatkowo nie podrażnia, nie szczypie, a nawet ładnie łagodzi zaczerwienie i swędzenie . Podczas mycia daje takie przyjemne uczucie jakby powleczenia (otulenia?) skóry. Z podstawowych funkcji wywiązuje się bardzo dobrze - czyli dobrze myje i zapewnia uczucie odświeżenia. Stosunek cena/ jakość/ wydajność też jak najbardziej na plus. Butelka 200 ml wystarczyła mi na ok miesiąc używania i kosztowała 14 zł. Nie znalazłam (może póki co ????) lepszego produktu ale czego chcieć więcej od żelu do higieny intymnej :)
    Zalety:
    • dobry skład
    • ładny zapach
    • łagodzi podrażnienia
    • dobrze myje i odświeża
    • niedrogi i wydajny
    Wady:
    • Brak.