Szampony do włosów

beBIO Szampon do włosów suchych

Stara wersja produktu

• 18 maja 2023 o 13:57
    trochę wysusza
    Ogólnie nie mam większych problemów włosowych. I, jak kiedyś zauważyła moja fryzjerka, przeczę wszystkim włosowym zasadom bo moja pielęgnacja kosmyków jest w zasadzie żadna, chodzę spać z mokrymi włosami, cały dzień mam je związane w kok, a odżywek/masek używam tylko wtedy, gdy zaszkodzi mi źle dobrany preparat myjący lub organizm jest w gorszej kondycji. Mimo to mam raczej mocne włosy, gęste, wypadają mi mocniej jedynie w okresach przesileń wiosennego i jesiennego. Szampony dobieram kierując się kryterium - brak Cocamidopropyl Betaine w składzie. A ponieważ nie ma tego składnika w tym kosmetyku, to postanowiłam spróbować. Cóż mogę powiedzieć. Ano to, że jak na szampon do włosów suchych to spowodował wysuszenie moich "normalnych", więc po każdym myciu wchodzi odżywka bo bez tego moja czupryna traci blask, miękkość, staje bardziej spuszona i trudniej ją rozczesać. Dla mnie szok! Choć muszę zauważyć, że wiele szamponów, które pozbawione są CPB jednak tak właśnie na mnie działają. No, ale tu jednak mamy szampon przeznaczony do suchych włosów, a jednak przesusza. Poza tym dużym, wręcz wielkim minusem, kosmetyk dobrze oczyszcza i odświeża skórę głowy i pasma zmywając całodzienne zabrudzenia i kosmetyki do stylizacji. Pieni się dla mnie odpowiednio i łatwo spłukuje. Konsystencja jest dość lekka, płynna, ale bezproblemowa, a zapach bardzo neutralny, prawie słabo wyczuwalny. Opakowanie jest wygodne, Plastikowa pompka z prostą szatą graficzną i czytelnymi napisami zamykana jest na klapkę co jest bardzo wygodne. Ponadto klapka jest płaska i można postawić butelkę na niej by wydobyć resztki szamponu, które gdzieś tam jeszcze na dnie zalegają.. Mi swoich zalet, czyli dobrego oczyszczania, braku podrażnień i wygodnego opakowania, efekt przesuszenia dyskwalifikuje kosmetyk.
    Zalety:
    • brak w składzie uczulającego Cocamidopropyl Betaine
    • dobrze oczyszcza skalp i kosmyki
    • odpowiednio się pieni
    • łatwo się spłukuje
    • neutralny, niedrażniący zapach
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • przesusza pasma
    • włosy tracą blask
    juuuhu
    27 lutego 2023 o 10:53
    Najgorszy szampon Jaki miałam
    Zachęcona szeroką reklamą pozytywnymi opiniami sięgnęłam po linie kosmetyków do suchych włosów od Ewy Chodakowskiej i muszę przyznać że jeszcze nigdy w życiu żaden kosmetyk nie Doprowadził mnie do takiego okropnego stanu. Ten szampon plus odżywka zrobiły mi na głowie takie kuku że od trzech tygodni nie jestem w stanie uporać się z odczynem alergicznym, musiałam zgłosić się do lekarza ponieważ pojawił się na głowie świąt krostki zaczerwienienie uczuci palenia i gorące A to po półtorej tygodnia używania tego wstrętnego niby naturalnego kosmetyku kropka Co więcej lekarz dermatolog widząc skład tego produktu stwierdził że nie poleciłby go że najgorszemu wrogowi ponieważ nie ma fizycznej opcji naturalnej destylacji takich składników kropka W moim przypadku półtorej tygodniowa korzystanie z tego niby cud produktu Skończyło się terapią na najbliższe trzy tygodnie łącznie z antybiotykiem
    Wady:
    • Szampon nie pieni się, nie domywa włosów, uczula, u mnie spowodował okropną reakcję alergiczną i zaprowadził mnie do lekarza
  • 16 października 2022 o 13:08
    Jak tu Ewki nie kochać?
    Bardzo dobry produkt. Piękny zapach, delikatny dla skóry głowy, super skład, dobre działanie. Zauważyłam uniesienie włosów od nasady, daje bardzo fajną objętość i uczucie czystości. Czy jest bezkonkurencyjny? Raczej nie, ale nie ma też wad. Polecam z czystym sumieniem.
  • 18 maja 2022 o 11:35
    Podpasował moim rozjaśnionym, zniszczonym włosom
    Szampon jest przede wszystkim bardzo wydajny. Nie trzeba go dużo nakładać, by dokładnie umyć głowę i włosy. Dobrze się pieni. Przyjemnie się go wmasowuje w skórę. Dokładnie myje i oczyszcza. Podoba mi się jego delikatnie cytrusowy, świeży zapach. Często można go kupić w promocji. Włosy są po nim nawilżone, świeże, puszyste, łatwo się też rozczesują. Nie przetłuszcza skóry głowy. Jestem z niego bardzo zadowolona.