Utwardzacze do paznokci

Eveline Cosmetics Med+ Nail Therapy Professional, Utwardzające serum do paznokci

Pachnidelko
Bodyland.pl
Eveline
Utwardzające serum do paznokci MED+

• 5 marca 2025 o 10:39
    Dla mnie jedno z lepszych serum do paznokci
    Jako osoba, która od zawsze zmaga się z łamliwymi, cienkimi i podatnymi na uszkodzenia paznokciami, testowałam już mnóstwo odżywek i serum – z różnym skutkiem. Niektóre dawały chwilowy efekt, ale po ich odstawieniu paznokcie wracały do poprzedniego, słabego stanu. Inne działały bardziej jak zwykły lakier, pozostawiając warstwę ochronną, ale bez realnego wpływu na kondycję płytki. Serum ma lekką, wodnistą konsystencję – nie jest to klasyczna odżywka w formie lakieru, a raczej płynne serum, które szybko wchłania się w paznokieć. To dla mnie duży plus, bo oznacza, że produkt działa od wewnątrz, zamiast tworzyć tylko powierzchniową warstwę ochronną. Pędzelek jest precyzyjny, co ułatwia aplikację, a formuła nie ma intensywnego zapachu, co zdarzało się w innych produktach wzmacniających. Już po kilku dniach zauważyłam, że moje paznokcie są mniej kruche i bardziej elastyczne. Zwykle, jeśli gdzieś przypadkiem zahaczyłam paznokciem, kończyło się to złamaniem – tym razem paznokieć zamiast pęknąć, jedynie lekko się ugiął. Dla mnie to znak, że serum faktycznie zwiększa odporność na uszkodzenia mechaniczne. Dodatkowo paznokcie przestały być tak suche – często borykam się z problemem, że ich powierzchnia robi się matowa, nierówna i chropowata, ale po stosowaniu serum stały się bardziej gładkie i błyszczące, nawet bez dodatkowych preparatów czy oliwek. Największa różnica, jaką zauważyłam po około 4 tygodniach stosowania, to większa grubość płytki. Moje naturalne paznokcie są raczej cienkie i łatwo się wyginają, ale teraz zauważyłam, że stały się bardziej zwarte i twardsze, co sprawia, że mniej się łamią. Zgodnie z deklaracjami producenta składniki aktywne, jak kwasy AHA i PHA, prawdopodobnie odpowiadają za delikatne złuszczanie i wygładzanie płytki, a ekstrakt z bambusa i witamina E dbają o odżywienie. Co istotne, produkt nie zawiera formaldehydu, który w wielu utwardzaczach działa doraźnie, ale na dłuższą metę może osłabiać paznokcie. Plusy: ✔ Realnie utwardza i wzmacnia paznokcie – nie tylko powierzchniowo ✔ Zwiększa elastyczność – paznokcie mniej się łamią ✔ Gładka, bardziej nawilżona płytka ✔ Szybko się wchłania, nie zostawia klejącej warstwy ✔ Bez formaldehydu To jedno z najlepszych serum do paznokci, jakie stosowałam – działa skutecznie, ale oczywiscie wymaga systematyczności.
  • 20 maja 2024 o 15:25
    Ulubiony produkt do paznokci
    Rewelacyjny produkt!! Używam już bardzo długo, wracam do niego za każdym razem jak robię dłuższą przerwę od malowania lakierami kolorowymi. Mam uczulenie na hybrydy, pierwszy raz sięgnęłam po niego jak lakiery hybrydowe bardzo zniszczyły moją płytkę, dermatolog przepisała jakieś preparaty ale na same paznokcie zastosowałam kurację serum i był to strzał w dziesiątkę! Zostawia na płytce piękną trwałą błyszczącą powłokę, paznokcie wyglądają jak pomalowane lakierem bezbarwnym i mają zdrowy połysk. Na pewno będę wracać, polecam z całego serca!
    Zalety:
    • piękny wygląd
    • świetne działanie
    • faktycznie utwardzone paznokcie
    • trwałość
    • wygodny pędzelek
    Wady:
    • brak wad
    Drogeria Super-Pharm
  • 9 kwietnia 2024 o 11:27
    Jak tytan!
    Nigdy nie miałam hybryd, ani tipsów, co najwyżej zwykły lakier, więc początkowa forma moich pazurów była i tak całkiem niezła. Serum pomogło mi dociągnąć stan moich paznokci do perfekcji. Dużo razy sięgałam już po produkty do manicure od Eveline, niektóre lepsze, inne gorsze. To serum, to moim zdaniem, jedno z lepszych jakie oferują. Sprzedawane jest w tej samej formie, co zwykły lakier do paznokci, czy odżywka. Buteleczka jest szklana, na sklepowej półce opakowana ponadto w kartonowe pudełeczko. Aplikator w pędzelku jest wygodny, jego włoski nie wypadają, nie strzępią się, ani nie sklejają ze sobą po czasie. Schnie dość szybko, choć ja preferowałam nakładać dwie warstwy, z czego druga potrzebowała już parunastu minut. Po pomalowaniu paznokcie mają gładką, równą powierzchnię oraz lśnią. Już po pierwszym użyciu są piekielnie mocno utwardzone! Efekt utrzymuje się na parę dni, potem najlepiej jest zmyć serum i nałożyć je ponownie. Przy regularnym stosowaniu kompletnie niweluje rozdwajanie się płytki paznokcia oraz łamliwość. Super sprawuje się jako baza pod zwykłe lakiery do paznokci. Nie czipsuje się, ani nie odchodzi od paznokcia pod wpływem wilgoci. Warte swojej ceny. Jest wydajne; u mnie pociągnęło aż 3 miesiące przy stosowaniu przynajmniej raz w tygodniu. Dostępne od ręki w wielu drogeriach.
    Zalety:
    • wygodna aplikacja
    • działanie; zapobiega łamliwości, rozdwajaniu oraz wygładza paznokieć
    • długo utrzymuje się na płytce paznokcia
    • cena i wydajność
  • 24 marca 2023 o 10:41
    świetne serum!
    Opinie wystawiam po pełnej kuracji. Serum nie zawiodło, widocznie wzmocniło paznokcie, które w końcu przestały się rozdwajać, łamać i kruszyć. Jestem w stanie je spokojnie zapuścić i nie martwić się ze za chwilę je złamię.
    PenJa
    23 marca 2023 o 20:26
    Sprawdza się!
    Słabe, łamiące się paznokcie były moim ogromnym problemem. Stosowałam wiele produktów, które były bezskuteczne. Postanowiłam zmienić swoją kurację ze standardowych odżywek w lakierze na takie serum. Nie dość, że to jest dużo wygodniejsze, to jeszcze dużo bardziej skuteczne! Polecam, u mnie zdziałało cuda!