Serum do twarzy

Yumi Normalizujące serum przeciw niedoskonałościom

• 28 lipca 2024 o 16:02
    Nie robi nic
    Przyjemnie pachnący żel, który nie robi nic zupełnie. Próbowałam go kłaść pod krem, na krem, na podkład z mgiełki lub hydrolatu, zero efektu. Pozbywam się go bez żalu.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 28 lipca 2024 o 14:52
    lekkie serum na lato
    Latem przy mojej mieszanej skórze lubię sięgać po lekkie, żelowe formuły, dlatego sięgnęłam po serum normalizujące od Yumi. Serum ma wygodne opakowanie typu airless, przyjemną formułę, która na początku trochę się lepi a potem wchłania. W składzie znajdziemy niacynamid i cynk, które mają działanie normalizujące i antytrądzikowe. Serum super sprawdza się zarówno na dzień jak i na noc, chociaż wtedy lubię domknąć je czymś nawilżającym. Po dłuższym stosowaniu nie zauważyłam jakiś bardzo spektakularnych efektów, ale widzę, że moja skóra mniej się przetłuszcza i niedoskonałości szybciej znikają. Serum jest delikatne i nie wywołuje podrażnień. Na plus też brak intensywnego zapachu. ZALETY Konsystencja Szybko się wchłania Działa normalizująco Przyspiesza gojenie niedoskonałości Opakowanie Skład Bezzapachowe Nie podrażnia WADY Brak
  • 30 listopada 2023 o 15:35
    Przyjemne serum i delikatne dla skóry wrażliwej
    Te serum w solo nie zadziała z efektem wow , jest w bezpiecznym stężeniu dla cer młodych i wrażliwych i to dla nich jest najbardziej dedykowany pod kątem składu. Mam cerę mieszaną z trądzikiem hormonalnym i serum idealnie pasuję do mojej cery , jak wiemy cynk dodatkowo wspomaga gojenie ran oraz rozjaśnia stany zapalne. Używam go w trio w raz z tonikiem oraz kremem z całej serii z niacynamidem. I w połączeniu ,efekt jest spektakularny. Serum bardzo dobrze się wchłania , czuć lepkość tylko z początku ,później szybko wysycha na twarzy. Ja nie zmienię tego trio. Polecam ,ale tylko w duecie z kremem a najlepiej tonik ,serum i krem.
    Zalety:
    • Wchłanialność 100%
    • Nie zapycha
    • Nie uczula
    • Nawilża skórę
    • Idealny dla cer wrażliwych
    • Dobrze skomponowany skład
    • Forma aplikacji
    • Wydajny
    Wady:
    • Sam niewiele może zdziałać
    millane
    22 kwietnia 2023 o 12:48
    Przeciętniak
    Serum jest bardzo lekkie i wodniste. Szybko się wchłania. Jedna pompka w zupełności wystarcza na pokrycie całej twarzy. Nie nawilża. Stosowałam je zawsze z kremem. Nie podrażnia skóry. Niestety nie zauważyłam też żadnego działania na niedoskonałości. Może nieco zmniejszyło się błyszczenie skóry, jednak spodziewałam się lepszego działania. Plus za naturalny skład.