Mgiełki do ciała

Biolaven Mgiełka do ciała

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Iwona_C
    6 stycznia 2025 o 10:48
    Przyjemny aczkolwiek specyficzny zapach z długą trwałością, a działanie pielegnacyjne znikome.
    Mgiełki do ciała pojawiają się u mnie dość często ale zazwyczaj stosuje je latem. Przy mojej suchej skórze jedna te produkty nie dają mi takiego poczucia nawilżenia jak kosmetyki o formie balsamu czy masła. Ten produkt trafił do mnie w boksie kosmetycznym, markę Biolaven cenię sobie za dobre składy, jednak owa mgiełka nie do końca zaspokoiła potrzeby mojej skóry. Opakowanie jest dobrze dopasowane do konsystencji kosmetyku, mamy tu białą butelkę z atomizerem który rozprasza delikatną mgiełkę. Szata graficzna jest charakterystyczna dla marki czyli znajdziemy tu fioletowe dodatki z nadrukiem graficznym kwiatów lawendy i szczegółowym opisem produktu. Pojemność 200 ml. Konsystencja jest zupełnie wodnista i bezbarwna Zapach jak ta u Biolaven z nutami lawendy. Mnie przez wiele lat lawenda kojarzyła się z kosmetykami do stóp, ale tutaj zapach jest bardzo przyjemny, przełamany delikatną nutą winogron. Jest ziołowo owocowo i całkiem przyjemnie. Skład jest krótki i naturalny z zawartością wody, gliceryny, substancji zapachowych, mocznika, kwasu hialuronowego, kwasu mlekowego, olejku lawendowego i delikatnych konserwantów. Mgiełka dobrze się aplikuje, po rozpyleniu na ciało wystarczy ją rozetrzeć, szybko się wchłania nie pozostawia po sobie żadnej tłustości ani lepkości. Zapach podczas aplikacji jest mocno wyczuwalny ale i na ciele pozostaje dosyć długo Ja wyczuwam go około 2-3 godzin. Robi to co większość takich kosmetyków, czyli wygładza skórę sprawia że jest ona przyjemna w dotyku. Działanie pielęgnacyjne bardziej ogranicza się do nadaniu skórze zapachu. Mgiełka przyjemnie koi skórę ale jakieś działanie pielęgnacyjne typu nawilżenie czy odżywienie to tego to raczej tu nie znajdziemy. Na plus brak podrażnień i przesuszeń skóry. Jak dla mnie to bardziej dodatek zapachowy do pielęgnacji po użyciu już balsamu czy masełka. Produkt jest całkiem przyjemny ze względu na ładny zapach, chodź i tak specyficzny i nie każdemu przypadnie do gustu. Pasuje mi tu skład i duża wydajność. Sama nie wiem czy zakupię ponownie bo jednak bardziej cenię sobie kosmetyki z widocznym działaniem pielęgnacyjnym, ale przy okazji promocji lub kiedy otrzymam ten produkt gratisowo przyjemnością będę z niego korzystać.
    Zalety:
    • konsystencja leciutkiej mgiełki
    • świetnie działający atomizer
    • naturalny skład
    • zapach wyczuwalny długi czas po aplikacji
    • wygładza i zmiękcza skórę
    • koi i łagodzi
    • odświeża ciało, otula je zapachem
    • nie podrażnia i nie przesusza
    • duża wydajność
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • słabo nawilża skórę
    • specyficzny zapach z mocną nutą lawendy
    mm2991
    2 sierpnia 2024 o 20:37
    Ciekawy produkt ale bez efektu wow
    Mgiełka charakteryzuje się bardzo ładna skromną szatą graficzną opakowania. Opakowanie jest poręczne, i atomizer działający poprawnie - nie zacina się. Mgiełka charakteryzuje się bardzo przyjemnym zapachem, utrzymuje się jakiś czas. Sama mgiełka świetnie odświeża, koi i przynosi ulgę w upalne dni. Jeśli chodzi o działanie to wow nie zauważałam - nie wysusza skóry, nie podrażnia i nie nawilża (ja należę do typu suchej skóry więc duża nawilżenia potrzebuję). Wydajności dobra po mimo kilkukrotnemu stosowania w ciągu dnia.
  • 15 lipca 2024 o 10:26
    Super odświeżająca pięknie pachnie
    Mgiełka do ciała Biolaven organic zamknięta w bardzo poręcznej butelce z atomizerem, pojemność to aż 200 ml. W letnie dni, kiedy potrzebujesz odświeżenia ta mgiełka, to będzie strzał w dziesiątkę. Mgiełka po aplikacji na ciele pięknie pachnie otula twe ciało, super odświeża, nawilża skórę, zapewnia,że czujesz się otoczona wspaniałym zapachem towarzyszącym ci przez długi czas w ciągu dnia, w podróży może być z tobą wszędzie i na wyciągnięcie ręki. Jestem zadowolona z zakupu i użytkowania produktu. Mgiełka jest bardzo wydajna. Ty także wypróbuj na własnej skórze i oceń skuteczność mgiełki.
    • Super odświeża
    • Poręczne opakowanie z atomizerem
  • 12 czerwca 2024 o 16:48
    Lekko chłodzące must have na lato
    Nie wierzę, że ta mgiełka kosztuje zaledwie ok. 27 zł. Przetestowałam już wiele mgiełek tych tańszych i tych droższych, ale ta powala wszystkie inne na kolana. Zakochałam się w tym przepięknym, cukierkowym zapachu lawendy i winogron który długo utrzymuje się na ciele. Mam wrażenie jakbym zanurzyła się w tych słynnych cukierkach pudrowych zegarkach. Jest to mój must have na letnie dni ze względu na orzeźwiający zapach i efekt natychmiastowego schłodzenia. Mgiełka nadaje się nie tylko do ciała ale też można ją bezpiecznie aplikować na włosy i na twarz (omijając okolice oczu). Obecność kwasu hialuronowego w składnie zapewnia intensywne uczucie nawilżenia, zmiękczenia skóry i wygładzenia. Nie spodziewałam się zbyt wiele po mgiełce do ciała ale faktycznie czuć, że skóra w miejscu zaaplikowania mgiełki jest miękka i wygładzona i nawilżona. Podoba mi się nowa estetyczna szata graficzna oraz atomizer który nie zacina się, nie przecieka i robi idealną mgiełkę. Spokojnie mogłabym zapłacić za nią o wiele więcej. Lecę do Hebe zrobić zapasy. Polecam z całego serca zapoznać się z tym przeboskim zapachem.
    • nawilża
    • wygładza
    • zmiękcza
    eilen96
    12 grudnia 2023 o 16:07
    Średnio przypadł mi do gustu zapach
    Mgiełka ma bardzo fajne opakowanie w sprayu, atomizer całkiem nieźle działa. Szkoda, że nie widać ilości zużytego produktu przez opakowanie. Mgiełka w okresie letnim bardzo fajnie chłodzi, nie jest ciężka ani nachalna. Zapach utrzymuje się bardzo krótko. Mi średnio pasuje połączenie winogrona i lawendy. Moim zdaniem mogłaby też dłużej pachnieć.
    Zalety:
    • naturalny skład
    Wady:
    • średnio podoba mi się zapach
    • nie widać zużycia produktu przez opakowanie

Zobacz także inne Mgiełki do ciała