Cienie do powiek

M.A.C. Mineralize, Eyeshadow Mineralne cienie do powiek podwójne i potrójne

• 1 kwietnia 2021 o 12:22
    Mieszając się jak marzenie
    Od kiedy praca zdalna stała się moją codziennością a wychodzenie z domu, nie wymaga już całkowitego makijażu, wiekszą uwagę zaczęłam przykładać do makijażu oczu, by je wyróżnić pośród zielono-niebieskiej maseczki na twarzy. Grzebiąc w toaletce odnalazłam w stawce głęboką schowaną kosmetyczne a w niej Eyeshadow Mineralize z kolekcji In The Groove. MAC zintensyfikował swoją gamę, tworząc produkt, który jest w zasadzie wszystkim, czego kiedykolwiek chciałam. Jedwabiście miękkie, nakładają się jak masło na tosty, pozostawiając intensywny kolor i mieszając się jak marzenie. Kolory się mieszają tak jak zapragniesz! - Kolejnym plusem tych cieni potrafią przetrwać od mojej pierwszej filiżanki irlandzkiej herbaty śniadaniowej do kolacji. Pamientam starsze wersje Mineralize które powodowały że twoja cała twarz potrafiła być muśnięta, a wieczorem dawały efekt pandy, lecz te nowe trzymają się zupełnie inaczej na mojej skórze powiek. Jeśli nie byłaś fanem O.G. Mineralizuj cienie, tak jak ja, daj szanse tym, mile zaskoczą .
    Je2bnik
    31 sierpnia 2014 o 20:50
    Bubelek..:(
    Zgadzam sie z ponizszymi opiniami..ten cien to totalny bubel.Chyba najwiekszy jaki udalo mi sie do tej pory przetestowac z tej firmy.Mam w kolorach rozowo-fioletowych.W opakowaniu wygladaja naprawde pieknie.Niestety na powiece sa okropnie suche i dziwaczne!Ich tekstura nie przypomina mi niczego z czym do tej pory mialam do czynienia.Cienie sa zupelnie nienapigmentowane,nie przyczepiaja sie do powieki nalezycie,o zadnym blendowaniu ich nie mam mowy.Okropnie osypuja sie podczas aplikacji,a brokat jest poprostu wszedzie:( Jesli jakims cudem uda mi sie nimi pomalowac,to po kilku godzinach bledna tak,ze praktycznie nie ma po nich sladu:( Nie polecam.. Używam tego produktu od: kilku mcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    milili
    24 stycznia 2012 o 11:18
    MACowy bubel
    Cienie mają bardzo fajna kosystencję, trochę się osypują kolor w opakowaniu super ale to tyle na plus w praktyce nie nadają się do makijazu. Trwałość ok. godziny a potem znikają nawet nie wiem gdzie, na policzkach zostają brokatowe drobiny. Najlepsze w tym całym bublu jest to że za każdym razem kolor jest inny przez tą masę nierównych kolorowych żyłek które nie "miksują się" w jeden i w efekcie mam róznie umalowane powieki bez względu na to jak bym nie nakładała. Nie wiem juz jak je stosować, nie współpracuja z innymi cieniami, nakładane na mokro to dopiero tragedia. Kupiłam aż dwa kolory i żałuję bo leżą bezużytecznie. Nie warte 10 zł a co dopiero 78 zł !!! Nie polecam. Używam tego produktu od: prawie roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 2
  • 23 stycznia 2012 o 20:53
    Żałuję zakupu
    Zupełnie nie wiem jak się obchodzić z tymi cieniami. Nakładane na sucho cienie się osypują i nie da się ich nałożyć precyzyjnie, bo zaraz i tak powędrują gdzie chcą. Na mokro jest trochę lepiej, ale i tak są niezbyt trwałe. Kolory wyglądają jak jakieś wyblakłe. Mam wersję Pink Split (na zdjęciu po lewej w dolnym rzędzie). Plusy: > są wydajne, ale umówmy się, że przy kiepskim kosmetyku, to żadna zaleta Minusy: > osypują się na potęgę, wielkie świecące drobinki są na calej twarzy... :/ > nie da się ich nałożyć precyzyjnie, kolor natychmiast rozłazi się wszędzie wokół > kolory są mało nasycone, po zblendowaniu jedyne co widać, to złotawe drobinki - w związku z tym, nie nadają się, ani na dzień (bo zbyt świecące), ani na wieczór (bo nie mają wyraźnego koloru) > niesamowicie kruszą się w opakowaniu > cena w stosunku do jakości jest skandaliczna Używam tego produktu od: około rok Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    Corii
    3 listopada 2011 o 23:07
    A jednak! Ale tylko najnowsza wersja
    Jeden z niewielu produktów MAC-a, z którym polubić się jest mi bardzo ciężko. A dlaczego? Z kilku powodów. Potrafią się osypywać przy aplikacji, choć to nie jest jakiś uciążliwy problem, jednak od cieni wymagam, aby podczas nakładania nie robiły mi "pandy". Ale nie wszystkie tak maja, są mniej problemowe cienie mineralne. Krótka żywotność niektórych cieniu na oku w stanie niezmienionym. Nieważne czy to na bazie, czy na Paint Pocie, czy też bez. Po prostu po paru godzinach rolują się w załamaniu oka. Ale sa też takie, które pozostają bez rolowania się, jednakże pod koniec dnia i tak nieco blakną na oku. Intensywny kolor jest tylko po nałożeniu na mokro. Nałożony na sucho cień wygląda na wyblakły. Momentami za duże prześwity na oku i zbyt duży błysk. Ale też nie zawsze. Cena nie adekwatna do zawartości. Mocno brudzą pędzelki - zwłaszcza użyte na mokro - i ciężko je doprać nawet w specjalistycznym płynie. Generalnie w większości nie lubię tych cieni, ale sa pewne wyjątki, bo w kilku przypadkach potrafią się odwdzięczyć ładnym wyglądem na oku. Stąd pół na pół gwiazdek. EDIT: Jestem zmuszona edytować recenzję o mineralnych cieniach maca z prostego powodu - te z ostatniej kolekcji Heavenly Creature mają nową, ulepszoną zmienioną formułę i nijak nie przypominają obsługą i pigmentacją starszych. Rewelacyjnie się nakładają zarówno na sucho, jak i mokro. Mają świetną pigmentację, są trwałe (na bazie, inaczej nie używam żadnych cieni). Blendowanie nimi nie wymaga żadnego trudu - łatwo i szybko. Wydajne i spore. W/w cienie z kolekcji tak mi przypadły do gustu, że zgarnęłam wszystkie :) Jeśli następne kolekcje cieni mineralnych będą równie udane teksturowo i pigmentacyjnie, to jestem chętna aby je nabyć. Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: kilkanaście