Szampony do włosów

tołpa. enzyme. oczyszczający szampon DEEP CLEAN, 300 ml
Tołpa Dermo Hair Enzyme
Tołpa Dermo Hair Enzyme Oczyszczający Szampon Deep Clean 300ml
Tołpa Dermo Hair Enzyme Szampon Oczyszczający do włosów 300 ml

Nasi użytkownicy zostawili 14 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Nataria
    6 maja 2024 o 9:35
    to nie jest "deep clean"
    kupiłam go jako pierwszy produkt do dwuetapowego mycia włosów. Skóra głowy mocno mi się przetłuszcza i używam suchego szamponu, więc jest co "głęboko oczyszczać". Głowę muszę myć co 2 dni. Ogólnie ten szampon jest ok, tylko: - na pewno nie można spodziewać się głębokiego oczyszczenia jak przy peelingach - słabo się pieni - słabo się rozprowadza po skórze głowy - nie jest zbyt wydajny Na plus: - włosy są po nim ok, nie splątuje ich jakoś makabrycznie - dobrze oczyszcza - wygodne opakowanie
    Zalety:
    • włosy są po nim ok, nie splątuje ich jakoś makabrycznie
    • dobrze oczyszcza
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • na pewno nie można spodziewać się głębokiego oczyszczenia jak przy peelingach
    • słabo się pieni
    • słabo się rozprowadza po skórze głowy
    • nie jest zbyt wydajny
  • 25 kwietnia 2024 o 23:21
    super zapach, właściwości raczej przeciętne
    Uwielbiam całą serię enzyme ze względu na zapach tropikalnych owoców, odżywki do włosów z tej serii sprawdziły się dość fajnie, ale szampon jakoś nie zapadł w pamięci. Przede wszystkim w moim odczuciu nie jest to mocno oczyszczający szampon, więc nazwa może być myląca. Ja myję włosy co 3-4 dni, więc nie przetłuszczają się jakoś mocno, ale są gęste i grube, trudno dotrzeć do skóry głowy, myję ją zawsze dwukrotnie. Konsystencja szamponu jak dla mnie za rzadka, wydawał się taki jakby rozwodniony, rozcieńczony, gdyby usunąć z niego trochę wody to pewnie lepiej by wypadł i lepiej domywał skórę głowy. Dla mnie efekt oczyszczenia trochę za słaby, pienienie trochę za słabe, duuuużo lepiej wypadają te nowe szampony hair rituals z tołpy pod tym względem. Poza zapachem, zupełny średniak.
    Barbik
    29 marca 2024 o 16:08
    Nie dla mnie
    Szampon nie przypadł mi do gustu od powąchania. Ale zachęcona opiniami, stwierdziłam, że zaryzykuję. Niestety, moje pasma były po nim cienkie, oklapnięte. Przez jakiś czas próbowałam stosować go przed użyciem kolejnej dawki - innego szamponu, ale nie było lepiej. Trochę podrażnił mi również skórę głowy, chociaż wydaje mi się, że używam czasem mocniejszych preparatów oczyszczających i takiego problemu nie miałam.
    Zalety:
    • ciężko coś tu napisać,
    Wady:
    • wygląd włosów
    • podrażnił mi skórę głowy
  • 9 lutego 2024 o 11:54
    zamiast peelingu
    Jeszcze długo będę powtarzać, że o pielęgnacji włosów wiem mało i niewiele. Peelingi do skóry głowy wydawały mi się czymś zbędnym, ale kiedy pierwszy raz jednak sięgnąłem z ciekawości (chociaż był to kosmetyk z drobinkami) to byłam mile zaskoczona i od tego momentu od czasu do czasu jednak takie kosmetyki stosuję. A tutaj, bądź co bądź, mamy, odważę się powiedzieć, 2 w 1... no i szampon ten nie zawiera Cocamidopropyl Betaine, na który to składnik moja skóra głowy źle reaguje. - OPAKOWANIE: plastikowa, bezbarwna, przeźroczysta butelka z nakrętką zamykana na wygodną klapkę, pod którą znajduje się niewielki otwór. Napisy na etykiecie są czytelne, a owocowa grafika nawiązuje do wyciągów, z tychże owoców, które mają właściwości złuszczające. Dla mnie, miłośniczki totalnej, wręcz aptecznej prostoty, dużo się tu dzieje, ale nie będę się czepiać takich szczegółów. - KONSYSTENCJA: bezbarwny półpłynny żel, który odpowiednio się pieni i pokrywa w trakcie mycia wszystkie pasma i skórę głowy równomiernie. Spłukuje się bez problemu. - ZAPACH: nieco owocowy, egzotyczny, przełamany kwaśnymi nutami, nawet przyjemny - DZIAŁANIE: moja skóra głowy i same włosy bardzo dobrze reagują po potraktowaniu tym szamponem, a ponieważ jest on dla mnie wygodny w stosowaniu to zagościł w mojej łazience już na stałe bo jednocześnie myje, a do tego usuwa delikatnie martwy naskórek. Ale po kolei. Co do mycia kosmyków... moje obecnie są podatne na przesuszenia, a ten szampon nie szkodzi im w tym aspekcie. Po wyschnięciu kosmyki są w dobrej kondycji, choć traktuje je dodatkowo olejkiem, to jednak nie puszą się i nie są matowe. Pasma są dobrze oczyszczone i odświeżone. Szampon również odpowiednio oczyszcza skórę głowy. Po jego zastosowaniu czuję taką lekkość, nie wiem jak opisać to uczucie, z tą lekkością właśnie mi się kojarzy. Mam też wrażenie odświeżenia skóry, jakbym zmyła z niej zalegające warstwy naskórka i innym rzeczy (chociaż myję czuprynę codziennie, oczywiście nie tym szamponem - jego stosuję raz, dwa razy w tygodniu). Poza tym pasma są odbite od nasady. Jak dla mnie, jako totalnej amatorki pielęgnacji skóry głowy i włosów, ten szampon z powodzeniem zastępuje mi dodatkowy zabieg jakim jest usuwanie martwego naskórka innym kosmetykiem do tego celu przeznaczonym, a następnie mycie włosów szamponem. Za jednym razem załatwiam dwie sprawy.
    Zalety:
    • oczyszcza skórę głowy
    • odświeża
    • włosy są odbite od nasady
    • daje uczucie lekkości
    • nie przesusza pasm
    • nie zawiera cocamidopropyl betaine
    • 2w1 - myje i pełni rolę peelingu enzymatycznego
  • 29 stycznia 2024 o 12:08
    Ciekawa alternatywa dla peelingów enzymatycznych. Chociaż to nie jest 'rypacz, to oczyszcza całkiem przyzwoicie!
    Nie da się ukryć, że moim ulubionym działem w drogerii jest ten z kosmetykami do pielęgnacji włosów! Mam długą listę życzeń jeśli chodzi o pielęgnację włosów. Uwielbiam poznawać nowe i nie ukrywam, że ten szampon baardzo szybko znalazł się na mojej kosmetycznej liście. Peelingi enzymatyczne są mi niezbędne i nie wyobrażam sobie pielęgnacji bez nich, więc wizja kosmetyku 2 w 1, stała się dla mnie nie lada pokusą! Mam włosy średnioporowate, w ostatnim tygodniu je ścięłam, więc są teraz raczej krótkie. Mam w planach całkowicie pozbyć się rozjaśnień i cieszyć się swoim naturalnym kolorem najdłużej jak się da. Skóra głowy ma tendencje do przetłuszczania się, więc myję włosy średnio co drugi dzień. Preferuję szampony o średniej albo dużej mocy myjącej, te delikatne zupełnie się u mnie nie sprawdzają. OPAKOWANIE Opakowanie to plastikowa butelka o pojemności 300 ml z zamknięciem na zatrzask. Butelka jest poręczna, dobrze używa jej się pod prysznicem. Szata graficzna baardzo mi się podoba! Trochę się na niej dzieje, ale dalej jest przejrzysta i czytelna. Na odwrocie mamy wszystkie niezbędne informacje o kosmetyku w jasnym i prostym języku. Co do opakowania - nie mam zastrzeżeń. SZAMPON Pierwsze co mnie totalnie oczarowało to zapach! Te tropikalne nuty to totalny sztos i przy każdym otwarciu butelki zachwyca mnie na nowo, zupełnie tak jakbym za każdym razem czuła go pierwszy raz. Kosmetyk jest przeźroczysty, ma optymalną konsystencję i rewelacyjnie się pieni. W składzie mamy detergenty o średniej mocy myjącej, formuła jest dodatkowo wzbogacona o 3 enzymy ( papaina, bromelaina, enzym z granatu) i kwas mlekowy. Producent obiecuje nam dogłębne oczyszczenie, przywrócenie świeżości, odbicie włosów u nasady, idealną gładkość. Zaznaczam, że zawsze myję skórę głowy dwukrotnie! Producent idealnie wywiązał się ze swoich obietnic! Pomimo braku silnych SLS, szampon bardzo przyzwoicie oczyszcza skórę głowy. Włosy są świeże, sypkie, odbite u nasady. Czuję, że skóra głowy została solidnie oczyszczona i pozbawiona nadmiaru sebum i warstwy stylizacyjnej. Uwielbiam Tołpę i praktycznie każdy jej kosmetyk jest u mnie strzałem w 10 ( z niewielkimi wyjątkami ). Ten szampon dołącza do grona ulubieńców ;) Polecam !
    Zalety:
    • pomimo braku mocnych SLS, szampon super oczyszcza włosy i skórę głowy
    • obecność enzymów w składzie i kwasu mlekowego wspierającego naturalny mikrobiom skóry
    • mocno się pieni
    • wygładza łuskę włosa
    • pachnie po prostu bajkowo
    • całkiem wydajny
    • często można go upolować w dobrej promocji
    • ładny, naturalny skład
    • wegańska formuła
    • praktyczne i poręczne opakowanie