Olejki do włosów

Dessange Professional Hair Luxury Extreme 3 Huiles, Hulie Sublime Termoochronny olejek do włosów

Dessange Professional Hair Luxury Extreme 3 Huiles

Nasi użytkownicy zostawili 113 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 19 marca 2025 o 16:54
    Moje ulubione obecnie serum silikonowe
    Serum do włosów Extreme 3 Huiles skradł moje serce od pierwszego zastosowania – świetnie wygładza i nabłyszcza włosy, zapobiega puszeniu, dodaje miękkości a przy tym nie obciąża kosmyków. Produkt zamknięty jest w małej, zgrabnej buteleczce z pompką. Butelka wykonana jest z solidnego plastiku. Kontrastowym elementem jest logo marki oraz napisy. Pompka pozwala na szybkie, łatwe dozowanie pożądanej ilości produktu. Z boku znajdują się najważniejsze informacje o kosmetyku oraz jego składzie. Serum ma postać lekkiego olejku o przyjemnej formule, nie obciąża nawet cienkich włosów. Ma złota barwę i bardzo przyjemny, słodki zapach, który od razu skradł moje serce. Plusem jest to, że utrzymuje się on długo po nałożeniu. Kosmetyk nakładam zarówno na suche jak i mokre włosy. Kosmetyk ułatwia mi rozczesanie włosów, dodaje im miękkości i dyscyplinuje. Ma działanie termoochronne, więc świetnie sprawdza się w trakcie suszenia zamiast sprayu termoochronnego. Najbardziej lubię to serum za wygładzenie włosów, zapobiega też puszeniu i elektryzowaniu. Włosy po jego użyciu lepiej się układają i są błyszczące. Mnie wystarczy 2-3 pompki na włosy do połowy pleców, dzięki czemu produktu zużyłam stosunkowo niewiele i nadal mam sporą ilość. Myślę, że producent spełnił swoje obietnice, mnie ten produkt w zupełności przekonał do siebie. + pięknie pachnie + ma lekką konsystencję + dyscyplinuje, nabłyszcza, zapobiega puszeniu i elektryzowaniu + ułatwia układanie + jest wydajny + ma praktyczne opakowanie
    syl_maj
    3 marca 2025 o 14:21
    Kocham ten olejek!
    Przetestowałam już naprawdę sporo różnych olejków do włosów i ten jest jednym z moich ulubionych. Jest dosyć ciężki i treściwy, więc wystarczy niewielka ilość, bo inaczej można sobie przeciążyć włosy. Moje ciężko przeciążyć, bo są długie, średnioporowate i wręcz piją wszystkie olejki, ale moja siostra, która ma włosy cienkie i niskoporowate po użyciu dwóch kropli miała je mocno przeciążone i przetłuszczone. Ja na swoje właśnie używam dwóch kropli i efekt jest super. Mocno wygładza i dociąża, a do tego zawiera termoochronę. Ma też piękny zapach, taki orientalny, lekko cynamonowy, pachnie jak Boże Narodzenie! :D Przez to, że używa się go mało jest też bardzo wydajny. Cena też jest fajna, zwłaszcza, że w hebe często są na niego różne promocje.
  • 2 marca 2025 o 16:45
    Genialny!
    Cudny olejek zamknięty w niepozornej buteleczce. Ot co! Delikatny, raczej rzadszy niż gęściejszy. Przepięknie pachnie. Dla mnie trochę luksusowo, salonowo. Nie obciąża włosów. Mogę nałożyć go naprawdę sporo, moje suche włosy tego potrzebują, a i tak ich nie przeciąży. Wygładza, nabłyszcza. Jest wydajny. W promocyjnej cenie w Hebe za około 23-25 zł. Kończę pierwsze opakowanie i na pewno będą kolejne.
    Zalety:
    • działanie nawiżające
    • pięknie nabłyszcza
    • nie obciąża, jest delikatny
    • wydajny
    • przyzwoita cena
    Wady:
    • nie widzę
    anikxx
    2 lutego 2025 o 18:37
    Jeden z najlepszych jakie używałam!
    Ten olejek to kosmetyk, który zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. To lekki, ale skuteczny produkt, który świetnie wygładza i odżywia włosy bez ich obciążania. Dzięki połączeniu olejów arganowego, kameliowego i pracaxi włosy stają się bardziej miękkie, błyszczące i mniej podatne na puszenie. Ma przepiękny piernikowy zapach, który długo się utrzymuje się na włosach, a jego formuła jest bardzo wydajna. To świetny olejek do codziennej pielęgnacji, który wygładza, odżywia i dodaje blasku bez efektu tłustych włosów. I super, że chroni również włosy przed wysoką temperaturą do 230ºC.
    Meg_xxx
    8 grudnia 2024 o 12:24
    Boski zapach, wspaniałe działanie na włosy :)
    Olejek Dessange Professional Hair Luxury Extreme 3 Huiles to produkt, który zdobył moje serce i zasłużenie otrzymuje najwyższą ocenę. Jego działanie i efekty na włosach są naprawdę imponujące, a przy tym ma kilka innych niezaprzeczalnych zalet, które warto podkreślić. Zalety: 1. Obłędny zapach: To niewątpliwie największy atut tego olejku. Jego zapach jest niezwykle przyjemny, zmysłowy i trwały. Kiedy rozprowadzam go w dłoni przed aplikacją, nie mogę się powstrzymać przed powąchaniem go, bo jego aromat jest absolutnie zachwycający. Dodatkowo, zapach pozostaje na włosach przez długi czas, co sprawia, że czuję się pewnie i komfortowo przez cały dzień. 2. Wydajność: Pomimo że konsystencja olejku jest lekka, wystarczy zaledwie jedna mała pompka, by rozprowadzić go równomiernie na włosach. Jest to bardzo wydajny produkt, który nie wymaga dużych ilości do uzyskania oczekiwanych efektów. 3. Łatwe rozczesywanie włosów: Olejek ułatwia rozczesywanie włosów, szczególnie tych, które skłonne są do plątania. Włosy stają się miękkie i gładkie, co ułatwia zarówno codzienną pielęgnację, jak i stylizację. 4. Zabezpieczenie końcówek: Olejek doskonale zabezpiecza końcówki włosów przed rozdwajaniem i uszkodzeniami. Tworzy na nich ochronną warstwę, która pomaga w utrzymaniu ich w dobrej kondycji, zapobiegając ich przesuszeniu. 5. Wygładzenie włosów: Olejek zapewnia włosom wygładzenie i jedwabistość. Dzięki niemu, nawet najbardziej puszące się pasma stają się gładkie, lśniące i pełne blasku, co sprawia, że wyglądają na zdrowe i zadbane. 6. Piękny połysk: Po zastosowaniu olejku, włosy nabierają pięknego, naturalnego połysku, który nie jest tłusty ani obciążający. Włosy wyglądają zdrowo i promiennie, co jest szczególnie ważne, jeśli zależy nam na efektach "lśniących włosów". Analiza składu a działanie na włosy: 1. Cyclopentasiloxane Jest to silikon, który pełni funkcję kondycjonującą w kosmetykach. Tworzy cienką warstwę ochronną na włosach lub skórze, co pozwala im na lepsze wygładzenie, zapewniając jednocześnie lekkość i miękkość. Cyclopentasiloxane sprawia, że produkt szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu, co poprawia aplikację kosmetyku. 2. Dimethiconol To silikon, który ma podobne właściwości do Cyclopentasiloxane. Jest głównie wykorzystywany w produktach do pielęgnacji włosów i skóry, gdzie działa jako środek wygładzający, nadając włosom połysk i eliminując puszenie się. Ma również właściwości nawilżające i tworzy ochronną warstwę na włosach, zapobiegając ich wysuszaniu. 3. Linalool Linalool to składnik zapachowy, który pochodzi z naturalnych olejków eterycznych, takich jak lawenda czy kolendra. Ma przyjemny, kwiatowy zapach, jednak może wywołać reakcje alergiczne u niektórej części osób, szczególnie tych wrażliwych na zapachy. 4. Argania Spinosa Kernel Oil (Olej arganowy) Olej arganowy jest jednym z najlepszych naturalnych olejów, szczególnie cenionym za swoje właściwości nawilżające, regenerujące i ochronne. Bogaty w witaminy A i E oraz kwasy tłuszczowe, olej arganowy odżywia włosy, poprawia ich elastyczność, wygładza końcówki, zapobiega ich rozdwajaniu i sprawia, że włosy stają się miękkie oraz lśniące. 5. Geraniol Geraniol to związek organiczny o delikatnym, kwiatowym zapachu, który występuje w olejkach eterycznych. Jest stosowany głównie jako składnik zapachowy. Podobnie jak linalool, może wywoływać reakcje alergiczne u osób wrażliwych na tego rodzaju substancje. 6. Camellia Oleifera Seed Oil (Olej z nasion kamelii) Olej kameliowy jest znany z właściwości odżywczych i nawilżających. Jest bogaty w kwasy tłuszczowe, witaminę E oraz antyoksydanty, które pomagają w regeneracji włosów, nawilżeniu skóry głowy oraz ochronie przed uszkodzeniami. Olej ten również przyczynia się do nadania włosom połysku i miękkości. 7. Eugenol Eugenol jest składnikiem zapachowym, który pochodzi z olejku goździkowego. Charakteryzuje się ciepłym, korzennym zapachem. Może wywoływać reakcje alergiczne, dlatego osoby z wrażliwością na zapachy powinny być ostrożne przy stosowaniu kosmetyków zawierających eugenol. 8. Coumarin Coumarin to substancja zapachowa o słodkawym, przypominającym wanilię aromacie. W kosmetykach jest stosowany głównie w celu poprawy zapachu produktu. Może powodować reakcje alergiczne u osób wrażliwych na zapachy. 9. Cinnamyl Alcohol Cinnamyl Alcohol to substancja zapachowa o przyjemnym, cynamonowym aromacie. Wykorzystywana głównie w celu nadania produktu ciepłego zapachu. Może również powodować alergie skórne u osób wrażliwych. 10. Limonene Limonene to naturalny składnik zapachowy, który pochodzi z olejków cytrusowych. Posiada świeży, cytrusowy zapach i jest używany w wielu kosmetykach do nadania przyjemnego aromatu. Może powodować podrażnienia u osób wrażliwych na cytrusy. 11. Tocopherol (Witamina E) Witamina E jest silnym antyoksydantem, który pomaga w ochronie włosów przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, które mogą przyspieszać procesy starzenia. Witamina E działa również nawilżająco, poprawia kondycję włosów, a także wzmacnia ich strukturę. 12. Pentaclethra Macroloba Seed Oil (Olej marula) Olej marula jest ceniony za swoje właściwości nawilżające i regenerujące. Jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy oraz minerały. Pomaga w odbudowie uszkodzonych włosów, nadając im gładkość i blask, a także zapobiega ich łamliwości. 13. Hexyl Cinnamal Hexyl Cinnamal to substancja zapachowa o przyjemnym, kwiatowym zapachu. Jest szeroko stosowana w kosmetykach jako składnik poprawiający zapach, ale może również wywoływać alergie u osób wrażliwych na zapachy. 14. Benzyl Salicylate Benzyl Salicylate jest stosowany głównie jako składnik zapachowy, mający delikatny zapach jaśminu. Oprócz tego ma działanie ochronne dla skóry. Może powodować alergie skórne, szczególnie u osób wrażliwych na tego typu substancje zapachowe. 15. Benzyl Alcohol Benzyl Alcohol jest używany zarówno jako składnik zapachowy, jak i środek konserwujący w kosmetykach. Może wykazywać działanie antyseptyczne. Jako substancja zapachowa może również powodować reakcje alergiczne u osób wrażliwych. 16. Parfum / Fragrance "Parfum" lub "Fragrance" to ogólny termin dla mieszaniny zapachów, które nadają produktowi charakterystyczny aromat. Zawiera różne składniki chemiczne, które mogą wchodzić w skład olejków eterycznych lub syntetycznych związków zapachowych. Wady: Potencjalne alergie skórne: Osoby z wrażliwą skórą głowy, skłonną do alergii lub podrażnień, mogą doświadczać nieprzyjemnych reakcji skórnych (zaczerwienienie, swędzenie, pieczenie) na składniki zapachowe, takie jak linalool, eugenol, cinnamyl alcohol, limonene i inne. Możliwość podrażnienia włosów: Włosy, szczególnie te wrażliwe na intensywne substancje zapachowe, mogą zareagować na obecność wielu składników zapachowych, co może prowadzić do utraty połysku, suchości lub innych problemów, szczególnie w przypadku długotrwałego stosowania, więc dobrze wziąć to pod uwagę u mnie nic nie wystąpiło :) Ja jestem fanką tego zapachu :) Składniki w tym produkcie są starannie dobrane, aby zapewnić włosom doskonałą pielęgnację i ochronę, jednocześnie poprawiając ich wygląd, nawilżając je oraz zapobiegając uszkodzeniom. Silikony, takie jak Cyclopentasiloxane i Dimethiconol, są odpowiedzialne za wygładzenie i nadanie połysku, natomiast naturalne oleje (argonowy, kameliowy, marula) odżywiają i regenerują. Składniki zapachowe, chociaż nadają przyjemny aromat, mogą wywoływać reakcje alergiczne u osób wrażliwych, dlatego warto zachować ostrożność. Podsumowanie: Olejek Dessange Professional Hair Luxury Extreme 3 Huiles jest doskonałym produktem do pielęgnacji włosów, który łączy w sobie wysoką jakość, skuteczność oraz przyjemność z używania. Jego intensywnie nawilżające i regenerujące właściwości sprawiają, że włosy stają się gładkie, lśniące i zdrowe. Idealny dla osób, które szukają produktu do wygładzania, nawilżania oraz ochrony końcówek włosów, przy jednoczesnym zachowaniu lekkiej, nieobciążającej formuły. Zdecydowanie warto dać mu szansę! Dla mnie 5/5 :)