Kosmetyki na rozstępy dla kobiet w ciąży i karmiących

Perfecta Mommy Care, Puszysty balsam do ciała 4 w 1

Dax Cosmetics
Perfecta Mommy Care Puszysty balsam 4w1
Perfecta Mummy Care Puszysty Balsam do ciała 4W1 200 ml

• 24 marca 2024 o 9:37
    Jestem na TAK
    Zakupiłam go na promocji w Rosmanie za jakieś 5 zł. Dużo nie myśląc złapałam odrazu za dwa a opakowania i to nie był bląd. Więc jak na cenę super. Opakowanie to miękka tubka z zamknięciem na klik, bardzo ładna kolorystycznie . Dobrze się z niej wydobywa balsam bardzo łatwo. Produkt na półce przyciąga wzrok dlatego też wpadł w moje ręce. Zużyłam już dwa opakowania, ponieważ smaruje się nim codziennie po kąpieli. Bardzo szybko się wchłania , nie pozostawia lepkiej warstwy na skórze, super nawilża skórę która jest później bardzo przyjemna i gładziutka w dotyku A zapach jest przepiękny uwielbiam go.
    KIN0183
    30 stycznia 2024 o 17:22
    Jako puszysty balsam do skóry na okres wiosna ,lato jest ok, ale już dla skóry suchej w okresie zimowym raczej zawodzi :(
    Na wstępie zaznaczę, że nie jestem przyszłą mamą. Wzięłam balsam z ciekawości czy poradzi sobie z moją suchą skórą, która ma dość duże wymagania w okresie grzewczym, a że szukałam czegoś lekkiego , sięgnęłam po właśnie ten Mommy Care 4w1. Zakupiłam go w Rossamnie na jakieś promocji więc za 200ml dałam jakieś 10 zł. Mam go już miesiąc u siebie ,używam go codziennie po wieczornym prysznicu. Mommy Care ma plusy i ma też minusy ,więc zacznę może od plusów: 1. Fajnie wygładza skórę, jest taka miękka i przyjemna w dotyku, odżywiona. 2. Delikatnie nawilża skórę, dla mnie na wiosne ,lato byłby idealny- mam suchy typ skóry. 3. Ma przyjemny zapach, który utrzymuje się na skórze tak ok 2 godzin. 4. Dość szybko się wchłania ,przez co szybko można założyć ubrania po użyciu balsamu, no i nie zostawia śladów. 5. Ma lekką konsysytencję, ale nie jest to forma musu. A teraz minusy : 1. Nie zauważyłam zmniejszenia się rozstępów, więc zapewne nie chroni przed powstawaniem nowych. 2. Nawilżenie jest zbyt delikatne jak na okres grzewczy-mam wrażenie że jest go za mało i po pierwszej warstwie mam ochotę nałożyć następną wastwę balsamu, a pisze na nim do skóry normalnej i suchej- więc czegoś producent chyba nie dopisał. 3. Ujędrnienia brak. 4. Brak wydajności, u siebie muszę go dość sporo użyć żeby poczuć nawilżenie skóry. Czy go kupiłabym ponownie? Tak , ale tylko w okresie wiosna/lato gdzie moja skóra potrzebuje mniejszego i szybkiego nawilżenia.