Płyny do demakijażu

Mixa Niacinamide Glow płyn micelarny z niacynamidem i witaminą C 400 ml
Mixa Płyn Micelarny Niacynamide Glow 400ml

• 23 kwietnia 2025 o 11:58
    Mi cele,mi cele
    Myślę że ten płyn zasługuje z mojej strony na krótką recenzję ale wyłącznie pochwalną dlatego że używam go od dawna ale dawno go nie używałam a działa wiele dobrego nawet w trakcie i po myciu twarzy i demakijażu,koi suchość łagodzi podrażnienia, dogłębnie odżywia oczyszcza z wszelkich zanieczyszczeń dnia codziennego i oczywiście zmywa nawet najcięższy makijaż dlatego opinia będzie krótka dlatego że nie chcę napisać czegoś niestosownego gdy stosując ten płyn można mieć wyłącznie dobre odczucia i uczucie przyjemnej pielęgnacji, efekt glow jest widoczny a witamina C i niacynamid wzbogacają i pielęgnują więc jest to kolejny produkt Mixy do pełnego polecenia.
    Zalety:
    • Bardzo dobry jakościowo płyn micelarny wzbogacony o cenne składniki odżywcze pochodzenia naturalnego
    Wady:
    • Nie wymienię
    KingaPB
    28 marca 2025 o 10:09
    Łapie się na podium
    Nie jestem wielką fanką płynów micelarnych, głównie z powodu nie domywania przez nie makijażu, jednak muszę przyznać, że ten od Mixa miło mnie zaskoczył. Jest on dedykowany do zmęczonej i matowej cery, czyli właśnie mojej. Sama butelka jest ok - lekka, pojemna (400ml), klasyczny nadruk, krótkie zwięzłe informacje. Jedyny minus to odrobinę za duży wylot, co może utrudniać dozowanie płynu. Sam płyn jest bezbarwny i bardzo wodnisty, a jego zapach jest delikatny, cytrusowy - uprzyjemnia stosowanie, nie drażni. Doskonale radzi sobie z usuwaniem podkładu, pudru i różu, choć czasami musiałam nieco pocierać skórę wacikiem. Gorzej było z makijażem oka - płyn nie poradził sobie do końca z tuszem do rzęs i ciemnymi cieniami, dodatkowo troszkę szczypał. Tutaj standardowo musiałam sięgnąć po olejek. To co mocno oceniam na plus, to uczucie "wypielęgnowania skóry" po użyciu tego płynu. Jest on delikatny, nie uczula i nie wysusza (czasem minimalnie ściąga skórę), nie ma alkoholu w składzie i daje piękny glow, skóra jest miękka, wypoczęta i świetlista dzięki niacynamidzie i wit.C. Nie zauważyłam żadnych zaczerwienień, a raczej lekkie wyrównanie koloru skóry. Do tego płyn micelarny Mixa jest bardzo wydajny - buteleczka wystarczyła na kilka miesięcy stosowania. Skład również jest w porządku. Ja sięgam po niego, gdy nie mam czasu zrobić porządnego kilkuetapowego demakijażu lub właśnie jako jeden z etapów mycia, żeby doczyścić i ukoić skórę przed kolejnymi produktami.
    • efekt glow
    • pielęgnacja skóry
    Wady:
    • nie domywa makijażu oczu
    • utrudnione dozowanie
  • 24 lutego 2025 o 21:15
    Jeden z lepszych.
    Płyn micelarny ma delikatny cytrusowy zapach. Świetnie usuwa makijaż (radzi sobie nawet z niektórymi kosmetykami wodoodpornymi), jest delikatny dla skóry. Niestety przy demakijażu oczu trzeba uważać, gdyż jak się do nich dostanie to zapiecze. Mogłabym porównać go do kultowego płynu do cery wrażliwej od Garnier (naprawdę niewiele mu brakuje). Dodatkowo produkt jest niesamowicie wydajny.
  • 22 października 2024 o 6:52
    OK, ale nie WOW
    Po Mixie spodziewałam się czegoś znacznie lepszego, choć nie czuję się rozczarowana. Ale od początku... Od kiedy usłyszałam, że stosowanie płynów micelarnych nie jest dobrym krokiem w pielęgnacji skóry, postanowiłam je odstawić. Wróciłam do nich dopiero wtedy gdy moja pani kosmetyczka (która jest także kosmetologiem i również ma obiekcje co do miceli), że mogę ich używać (cera wrażliwa, mieszana). Ucieszyłam się, ponieważ lubię oczyszczanie dwuetapowe, a micele są najwygodniejszą opcją na początek. Wybrałam się więc do Rossmanna w poszukiwaniu płynu micelarnego. Lubię te z Nivea - są sprawdzone i skuteczne, jednak chciałam spróbować czegoś nowego... Zdecydowałam się na Mixę. Dlaczego? Bo to Mixa. Poza tym była w promocji. Skusiły mnie także zapewnienia producenta. Otóż, mam skórę zmęczoną i matową - liczyłam że nie będzie to chwyt marketingowy i choć w minimalnym stopniu płyn rozświetli mi twarz... I nie przeliczyłam się! Faktycznie po zastosowaniu skóra wygląda świeżo, pozostaje oczyszczona i naprawdę miękka. Jestem pod wrażeniem zgodności działania z zapewnieniami producenta, chociaż nie zgadzam się z tym, że nie ma potrzeby pocierania - bo trochę jednak jest... Konsystencja płynu jest najbardziej wodnista z wodnistych, a dozowanie nie należy do przyjemnych, gdyż zbyt duża ilość płynu wylewa się na wacik, a ten przecieka. Ciężko jest mi ocenić opakowanie, gdyż sama butla jest poręczna, wykonana z miękkiego plastiku, szata graficzna też prezentuje się nienagannie, klapkopstryczek zatrzaskuje się bez zarzutu, a otwiera się bez wkładania siły i ryzyka połamania paznokci... Tylko ten wylot... Jest za szeroki. Marnujemy tym samym mnóstwo produktu. Sam płyn słabo radzi sobie z usuwaniem makijażu (szczególnie tych mocno napigmentowanych, trwałych jak tusze do rzęs, eyelinery, pomady do brwi lub matowe szminki do ust, nie ma co oczekiwać od niego, że usunie wodoodporną kolorówkę.. nie usunie! :D), ale jest zdecydowanie niezłym produktem do wstępnego oczyszczania skóry z zanieczyszczeń i sebum. Pod względem wydajności mógłby być lepszy. Formuła jest dosyć delikatna dla wrażliwych cer i oczu (ale w moim przypadku zaczerwienia na buzi i tak się pojawiają... nie wiem czy to nie jest skutek tarcia skóry wacikiem, czy niedostatecznego poziomu łagodności samego produktu) - mimo zapachu. A ten uprzyjemnia proces demakijażu, bo pachnie naprawdę rześko i przyjemnie - jak pomarańcza! :) Uważam jednak, że jest trochę za drogi w stosunku do tego, co ma do zaoferowania. Cena promocyjna, w której go zakupiłam (ok. 20 zł) jest jak najbardziej do przyjęcia i być może wrócę do niego gdy zastanę go w obniżce, bo naprawdę lubię ten efekt dobrze oczyszczonej, zdrowo wyglądającej, lśniącej, miękkiej i gładkiej skóry, jaki daje! :) ale do stricte demakijażu potrzebuję czegoś mocniejszego, bardziej 'tłustego', a jednocześnie delikatnego - jak np. Nivea.
  • 4 października 2024 o 11:17
    Bardzo dobry płyn micelarny, myślałam, że płynów z Garniera nic u mnie nie przebije a jednak...
    Płyn micelarny to stały element mojej codziennej pielęgnacji. Jest bardzo pomocny przy zmywaniu makijażu, który nakładam codziennie. Do tej pory moimi top były płyny od marki Garnier, zwłaszcza ten z wit. C bo świetnie zmywał i nie szczypał w oczy. To główne wyznaczniki, którymi kieruję się przy ocenie. Recenzowany płyn otrzymałam w prezencie od Wizaz za co bardzo dziękuję :) Umieszczony został w dużej butli z prostymi napisami, które jasno komunikują co zawiera płyn, m.in. niacynamid, który dla mojej skóry jest naprawdę bardzo przychylny oraz witaminę C, o której działaniu chyba nie musze się rozpisywać, jest bardzo dobra dla cery. Jak wspominam w moich recenzjach mam skórę mieszaną, tłustą w strefie T ze skłonnością do wydzielania sebum. Makijaż noszę cały dzień więc wieczorem muszę starannie dbać o moją twarz aby przez noc mogła się regenerować. Płyn micelarny to podstawa przy zmywaniu makijażu i tu wspomniany sprawdza się idealnie. Nie trzeba pocierać oczu aby poradził sobie z cieniem i tuszem. Nie szczypie i nie podrażnia oczu co jest u mnie kluczowe bo mam bardzo wrażliwe. Z fluidem też radzi sobie świetnie. Twarz po użyciu pozostaje nawilżona i promienna. Na plus jest również wydajność. Butla jest spora, a też nie trzeba go używać w dużych ilościach aby namoczyć wacik. Polecam!
    Zalety:
    • świetnie doczyszcza pozostałości po makijażu,
    • nie trzeba pocierać aby zmył tusz i cień,
    • nie szczypie w oczy,
    • nawilża,
    • wydajny
    Inne