Dezodoranty i antyperspiranty

ADIDAS Power Booster Antyperspirant w Kulce dla Kobiet 50ml
Adidas Deo Ap Roll-On Power Booster 50 ml

• 8 listopada 2024 o 22:38
    Niezawodny
    Chyba już nie zamierzam zmieniać dezodorantu, używam od lat Adidasa i chyba wszystkie mi się sprawdziły. Ten również spełnia swoje zadanie, a mianowicie daje uczucie świeżości, zapobiega efektowi mokrych pach, nie podrażnia oraz nie przesusza delikatnej skóry pach, nie pozostawia plam na ubraniach a dodatkowo ma delikatny zapach. Na plus również cena oraz dostępność produktu w drogerii.
    Zalety:
    • skuteczne działanie
    • nie podrażnia i nie uczula
    • delikatny zapach
  • 20 września 2024 o 19:26
    W skrócie: niezadowolenie
    Antyperspirant to dopełnenie codziennego prysznica czy kąpieli. Nie bardzo rozumiem napisy typu 72h czy o zgrozo 96... Ale gdyby chociaż trzymały te 12 godzin, byłabym szczęśliwa. Miałam duże nadzieje do produktu marki adidas, jednakże nie okazał się był fenomalny.... Opakowanie i aplikator Antyperspirant adidas Power Booster jest dostępny w szklanym opakowaniu o pojemności 50 ml, co nie czyni go poręcznym (np. zabrania go w podróży). Jednak głównym problemem jest funkcjonalność aplikatora kulkowego. Napotkałam trudności z prawidłowym działaniem kulki, szczególnie na początku użytkowania produktu. Zacinanie się aplikatora prowadzi do nierównomiernego rozprowadzania antyperspirantu, co stanowi istotny mankament wpływający na komfort stosowania. Konsystencja Produkt ma konsystencję przypominającą mleczko, które dość długo schnie na skórze. Nie było to może bardzo uciążliwe, gdyż antyperspirant raczej nie pozostawiał plam na ubraniach. Wydajność Jednym z najbardziej pozytywnych aspektów tego antyperspirantu jest jego wydajność - wystarczył na długo. Dostępność adidas Power Booster jest łatwo dostępny w popularnych sieciach drogerii, takich jak Hebe, Rossmann i Super-Pharm. Szeroka dystrybucja sprawia, że produkt jest łatwy do nabycia dla większości konsumentów. Cena Cena produktu waha się między 9 a 15 zł, co plasuje go w przystępnym segmencie cenowym. Biorąc pod uwagę markę i pojemność, cena wydaje się być konkurencyjna. Skład: To co jest głównym składnikiem to związki kompleksowe chloroglicyny z hydroksyglinem i glikolem. Ponadto mamy parę pielęgnacyjnych perełek jak gliceryna, olej słonecznikowy czy tokoferol Zapach Antyperspirant charakteryzuje się delikatnym zapachem, który jednak nie wyróżnia się niczym szczególnym. Dla mnie to dobry aspekt, gdyż wolę subtelne aromaty w antyperspirantach (żeby nie gryzły się z perfumami). Efekty Niestety, skuteczność produktu pozostawia wiele do życzenia. Doświadczyłam dużych plam potu mimo stosowania antyperspirantu. Produkt jedynie częściowo blokował nieprzyjemny zapach, ale efekt nie był spektakularny. Na plus należy zaliczyć brak zauważalnych podrażnień czy zaczerwienień skóry, nawet po depilacji pach. Podsumowując, antyperspirant w kulce adidas Power Booster, mimo kilku zalet, nie spełnia swojej podstawowej funkcji na satysfakcjonującym poziomie. Problemy z aplikatorem i niska skuteczność w kontrolowaniu pocenia się stanowią istotne wady, które przeważają nad zaletami takimi jak wydajność czy łagodność dla skóry. Produkt może być odpowiedni dla osób z niewielkimi problemami z poceniem, ale nie sprawdzi się u osób wymagających silniejszej ochrony.
    Zalety:
    • Wysoka wydajność
    • Łatwa dostępność w popularnych drogeriach
    • Przystępna cena
    • Nie powoduje podrażnień skóry
    • Raczej nie pozostawia plam na ubraniach
    Wady:
    • Problemy z funkcjonowaniem aplikatora kulkowego
    • Niska skuteczność w blokowaniu potu
    • Przeciętna skuteczność w neutralizacji zapachu
    • Długi czas schnięcia na skórze
    • Niewyróżniający się zapach
  • 5 września 2024 o 20:14
    Polecam
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Adidas Power Booster to dezodorant stworzony z myślą o kobietach, które potrzebują silnej i długotrwałej ochrony. Jego energetyzujący zapach dodaje świeżości i pewności siebie, niezależnie od wyzwań dnia. Zapewnia skuteczną ochronę przed potem, a jednocześnie jest delikatny dla skóry. Świetny wybór na intensywne, aktywne dni!
  • 31 maja 2024 o 10:49
    Pięknie pachnący, 100% skuteczny, niezwykle wydajny
    Kosmetyk bardzo mi się sprawdził. Przy wyborze zachęcił mnie zapach. Jest lekki, kobiecy, nieco kwiatowy. Z pośród drogeryjnych antyperspirantów ten zapach wydał mi się najbardziej nietypowy. Na opakowaniu jest napisane, że ochrona trwa aż 72h, czym trochę się zdziwiłam. Nie potrzebuję aż tak mocnego blokera, ale taką informację zawsze traktuję nieco z przymrużeniem oka, bo często jest to grubo nad wyrost. Skuteczność jest na prawdę niezawodna. Stosuję go rano po prysznicu. Parę razy przeciągam kulkę pod pachą i nie specjalnie czekam aż wyschnie, po prostu dalej kontynuuję toaletę i ubieranie się. Po całym dniu w pracy, ogarniania małego dziecka, czy nawet treningu nie czuję w ogóle potu, ani nawet mokrości pod pachami. Zapach kosmetyku dobrze współgra z zapachem mojego potu. A właściwie, to go całkiem maskuje. Przy moim poprzednim antyperspirancie z Garniera, który bardzo długo był moim numerem jeden, niestety pod koniec dnia zapach odoru i kosmetyku mieszały się, z czym czułam się bardzo nie komfortowo. Myślałam, że taką mam naturę, i że to jest przecież koniec dnia, więc czego ja w ogóle oczekuję. Próbowałam używać go co 2 dzień. No bo skoro ochrona deklarowana przez producenta jest taka długa to czemu nie. Jednak pod koniec tego drugiego dnia już trochę się pociłam. Miałam tylko uczucie mokrej pachy. Ale zapachu nie było czuć w ogóle. Duży plus właśnie za tę właściwość. Zawsze używam antyperspirantów w rolce. Są dla mnie najwygodniejsze i są bardziej ekologiczne niż aerozole. Ten jest zamknięty w szklanym opakowaniu z plastikową kulką i nakrętką. Jest ciężki, więc nienajlepszy w podróży. Ale jako coś na półce to bardzo dobrze się go użytkuje. Jest bardzo wydajny. Używam do już z 3 miesiące, a zeszła mi ok. połowa. Nie zauważyłam żeby barwił czarne ubrania. Niby nie ma takiej deklaracji i jakoś szczególnie nie oczekiwałam tego, ale na prawdę nie zauważyłam nic na ubraniach. Bardzo polecam kosmetyk. Jest warty swojej ceny!
    Zalety:
    • tuszuje zapach potu
    • blokuje wydzielanie potu
    • skuteczny cały dzień, a nawet dwa dni da też radę
    • bardzo ładny kwiatowy zapach
    • nie barwi ubrań
    • bardzo wydajny
    • poręczne szklane opakowanie
  • 26 kwietnia 2024 o 11:41
    Na trójkę, ale z plusem.
    Kupiłam go razem z wersją Fresh Endurance, którą zużyłam jako pierwszą. Tamta średnio przypadła mi do gustu i trochę się obawiałam, że z tą będzie tak samo. Ale na szczęście nie było źle. Ten antyperspirant miał lekko pomarańczowy zapach, trochę dziwny. Po czasie przywykłam do niego, tym bardziej, że na skórze pachniał nieco lepiej. Sama kulka - w przeciwieństwie do poprzednika - nie sprawiała mi żadnych problemów. Nie zacinała się, odpowiednio dozowała płyn, nic się nie rozlewało nadmiernie. Podobało mi się też to, że można było postawić buteleczkę na zakrętce. Jeśli chodzi o ochronę przed potem, to byłam nawet zadowolona, a na pewno bardziej niż w wersji Fresh Endurance. Czułam się pachnąco od rana do późnego popołudnia, w chłodniejsze dni do wieczora. Za to jakiejś specjalnej ochrony przed wilgocią nie doświadczyłam, ale dla mnie to nic nowego (najczęściej między dezodorantami a antyperspirantami mogę postawić znak równości). Przy zwykłej aktywności dawał radę, ale przy wysiłku typu spacer, zakupy, rower już nie, tak samo jak przy upałach. Antyperspirant mnie nie podrażnił, wysychał w standardowym czasie - swoje trzeba odczekać. Nie zauważyłam, aby brudził jasne ubrania, ale na ciemnych kilka razy znalazłam biało - tłuste plamy. Podsumowując, okazał się lepszy od poprzednika, ale to za mało, żeby kupiła go ponownie. Wolę jednak spraye, przynajmniej nie muszę tak długo czekać na wyschnięcie.