Żele pod prysznic

Le Petit Marseillais Extra Gentle Shower Gel Tiare Flower Żel pod prysznic `Tiare`

Le Petit Marseillais
Le Petit Marseillas Żel pod prysznic Kwiat Tiare 400 ml
Le Petit Marseillais Kremowy żel pod prysznic Kwiat Tiare 400 ml

Marza97
    21 października 2024 o 17:28
    Słabo się pieni
    Średni jest ten żel. Bardzo słabo się pieni, przez co nie jest wydajny. Ma słabo wyczuwalny zapach w trakcie kąpieli, w ogóle nie utrzymuje się na skórze. Mam wrażenie, że trochę wysusza skórę. Kupiłam na promocji, więc nie żałuję aż tak bardzo, ale i tak za cenę promocyjną znalazłabym o niebo lepszy produkt tej kategorii.
    Zalety:
    • zapach, ale jednocześnie to minus
    • opakowanie z ładną szatą graficzna
    Wady:
    • słabo się pieni
    • słaba wydajność
    • trochę wysusza skórę
  • 12 października 2024 o 20:42
    Lubię żele pod prysznic od marki Le Petit Marseillais i dość często się na nie decyduję. Są bardzo neutralne dla mojej skóry, która z natury jest dość sucha oraz wrażliwa. Kosmetyki te z łatwością udaje mi się zakupić w najzwyklejszych supermarketach i tak samo było w tym wypadku. Przy zakupie żelu pod prysznic bardzo zależy mi, aby posiadały ładne nuty zapachowej, jednocześnie aby były neutralne dla wrażliwej skóry oraz dodatkowo bardzo wydajne. Tym razem zdecydowałam się na wersję żelu o zapachu Tiare. Kosmetyk został zamknięty w kilku wersjach opakowania, jednak ja posiadałam tę o pojemności czterystu mililitrów. Jego cena regularna wynosi około dziesięć złotych, co naprawdę jest atrakcyjną ofertą. Opakowanie wykonane zostało z przeźroczystego plastiku, na którym umieszczono etykietkę w odcieniu jasnej niebieskości. Na etykiecie umieszczone zostały oczywiście wszelkie, najważniejsze informacje na temat produktu, takie jak jego nazwa, logo producenta, skład czy zalecany sposób użytku. Produkt posiada żelową konsystencję oraz przeźroczystą barwę. Pachnie bardzo ładnie, ewidentnie czuć tutaj nuty białych kwiatów. Żel bardzo dobrze się pieni, jest dodatkowo bardzo wydajny. Świetnie oczyszcza oraz odświeża naszą skórę. Sprawia, że jest ona oczyszczona, miękka oraz nie ma na niej podrażnień. Pozostawia na skórze swój kwiatowy zapach. Kwiatowy żel od marki Le Petit Marseillais sprawdził mi się naprawdę idealnie. Dobrze oczyszcza i pielęgnuje cerę. Posiada przepiękny, kwiatowy zapach i dobrze sprawdza się nawet w przypadku skóry bardzo suchej oraz wrażliwej. Zdecydowanie polecam tę propozycję.
    • Konsystencja
    • Dobrze się pieni
    • Oczyszcza
    • Odświeża
    • Nie wysusza
    Wady:
  • 5 października 2024 o 22:37
    Niezwykły Kwiatowy Relaks pod Prysznicem
    To produkt, do którego chętnie wracam, bo ma w sobie coś niezwykle kojącego i relaksującego. Żel zamknięty jest w prostym, a jednocześnie charakterystycznym dla Le Petit Marseillais opakowaniu. Prostokątna, plastikowa butelka od razu przyciąga wzrok. Opakowanie jest praktyczne, wygodne w użyciu i odpowiednie do postawienia pod prysznice, dobrze leży w dłoni. Zamknięcie na "klik" działa sprawnie, nie przecieka i łatwo się otwiera nawet mokrymi rękami. Konsystencja żelu jest lekka, i przyjemna w dotyku. Żel łatwo się pieni, dzięki czemu wystarczy niewielka ilość, aby dokładnie umyć całe ciało, nie obciąża skóry. Produkt dobrze się spłukuje, pozostawiając uczucie świeżości i nawilżenia. Zapach kwiatów tiare (gardenii tahitańskiej) jest egzotyczny, ciepły i delikatnie słodki, ale nieprzytłaczający. Idealnie sprawdza się jako zapach na poranne przebudzenie, jak i wieczorny relaks. Aromat długo utrzymuje się na skórze po kąpieli, co sprawia, że przez długi czas czuć subtelną świeżość i lekkość.
    Zalety:
    • Piękny, egzotyczny zapach kwiatów tiare, który długo utrzymuje się na skórze.
    • Przystępna cena
  • 4 października 2024 o 18:50
    'Luksus natury' podczas kąpieli !!!
    Ten żel pod prysznic bardzo przypadł mi do gustu.Juz podczas codziennej rutyny pielęgnacyjnej ,której pierwszym moim krokiem jest dogłębne oczyszczenie ciała z wszelkich zanieczyszczeń mogę poczuć się wyjątkowo ( zapach kwiatu Tiare dba o moja harmonię ciała i ducha - codzienny prysznic zamienia się w aromaterapię, od razu lepszy humor POLECAM SPRÓBOWAĆ;) A to wszystko bez obaw o przesuszenia partii ciała lub innych niechcianych niespodzianek ,które niestety się zdarzają przy mojej wrażliwej,suchej i atopowej skórze.Wiec jego użytkowanie pomimo intensywnego zapachu jest jak najbardziej bezpieczne.
    Zalety:
    • cudowny zapach
    • brak podrażnień
    • przyjemna konsystencja
    • dogłębne oczyszczenie ciała
    • długotrwałe uczucie świeżości
  • 7 lipca 2024 o 20:19
    Ślicznie pachnie, ale pieni się średnio
    Gdy zobaczyłam tą turkusową butelkę w drogerii, gdy tylko pojawiła się na sklepowych półkach, od razu mnie zaintrygowała. Dlatego raczej spontanicznie, zdecydowałam się na zakup. Żel ma 400 ml pojemności pieni się średnio, a mimo to trochę wysusza skórę. Być może jest to spowodowane jego intensywnym zapachem, który Być może podrażnia delikatnie. Sam zapach bardzo mi przypadł do gustu, jednak przez to wysuszanie skóry, stosowałam go naprzemiennie z kremowym żelem innej marki. Generalnie był w porządku, ale nie zastąpi to truskawkowej , czy brzoskwiniowej wersji.