Żele pod prysznic

Bielenda Żel pod prysznic MELON + ANANAS

KardiaM
    14 stycznia 2025 o 17:58
    Tropikalny zapach uprzyjemniający prysznic
    Lubię owocowe aromaty w kosmetykach, więc chętnie je testuję. Ten skusił mnie ładnym opakowaniem i zapowiedzią tropikalnego zapachu. Butelka posiada solidne zamknięcie "na klik". Żel ma żółty kolor, zatopione czarne drobinki (nie podrażniają mi skóry ani nie traktuję ich jako peelingu) oraz średnio gęstą konsystencję. Zapach przypadł mi do gustu, jest egzotyczny, owocowy i poprawia nastrój podczas prysznica. Dobrze oczyszcza skórę, nie spowodował u mnie jej podrażnień oraz uczulenia, ale po prysznicu konieczne było zastosowanie balsamu do ciała. Myślę, że chętnie przetestuję też inne warianty zapachowe :)
    AnaSky
    16 listopada 2024 o 11:41
    Czar pryska po otwarciu butelki, nie zaprzyjaźniliśmy się, choć producent obiecywał, że tak będzie
    Opakowanie żelu aż prosi się o spożycie... znaczy użycie. To butelka o pojemności 400 g z przeźroczystego plastiku, widzimy więc apetyczną zawartość. Przypominać może butelkę z pysznym owocowym smoothie do wypicia. Nic dziwnego, że nawet na etykiecie zaznaczają, że nie jest to produkt do spożycia. Zamknięcie porządne, na klik. Żel ma wegańską formułę. PAO wynosi 6 miesięcy. Produkt jest kremowy, w kolorze jasno brzoskwiniowym. Widoczne są też drobinki - według opisu są to mielone łupinki kokosa. Smoothie nie jest szczególnie gęste, nie pieni się też jakoś szaleńczo - bardziej na skórze w kontakcie z wodą zmienia się w emulsję. Nie jest szczególnie wydajny. Drobinki są delikatne - nie czynią z tego produktu peelingu, spokojnie można go używać na co dzień. Można, jeśli zapach będzie Wam odpowiadał.... Na etykiecie producent obiecuje odświeżenie. To był jeden z powodów zakupu - liczyłam na słodki, ale jednocześnie rześki zapach ananasa. W moim smoothie go zabrakło. Dominuje melon. Słodki i mega mdlący. Rzadko kiedy używanie żelu pod prysznic jest dla mnie taką męczarnią. Jakby tego było mało - z niespełnionych obietnic jest jeszcze jedna, istotna. Brakuje aksamitnie gładkiej i miękkiej w dotyku skóry. Zamiast tego po osuszenia skóra jest wyraźnie sucha.
  • 23 października 2024 o 17:12
    Apetyczny zapach
    Bardzo przyjemny zapach, taki słodki i kojący , który umila branie prysznica. Wiadomo , że żel pod prysznic ma pomóc w zmyciu brudu i faktycznie bardzo dobrze sobie radzi nawet po pracach ogrodowych. Jest niezwykle skuteczny mimo swej kremowej konsystencji. Posiada w sobie malutkie drobinki , lecz dla mnie mało wyczuwalne co absolutnie nie jest wadą . Nie wysusza skóry oraz jej nie podrażnia Nie uczula W sumie fajny żel pod prysznic i z czystym sumieniem mogę dać po 5 gwiazdek we wszystkich kategoriach. Myślę, że kiedyś jeszcze do niego wrócę
    Zalety:
    • Piękny zapach
    • Delikatna kremowa konsystencja
    • Nie uczula.
    • Nie wysusza
  • 21 sierpnia 2024 o 12:02
    Fajny produkt w przystępnej cenie
    Numer jeden w tym produkcie to zapach i konsystencja z delikatnymi drobinkami - można się od tego uzależnić ! Żel zakupiłam na jednej z promocji i z pewnością zostanie ze mną na dłużej. Pięknie pachnie, dobrze się rozprowadza na skórze. Malutkie drobinki delikatnie złuszczają naskórek i pozwalają na wykonanie relaksującego masażu. Produkt jest wydajny. Brakuje mi co prawda pompki (wolę tego typu żele, bo łatwiej mi je dozować) jednak w końcowej ocenie to naprawdę nie ma aż takiego znaczenia. W moim odczuciu sam zapach jest bardziej z tych słodkich niż mocno orzeźwiających, co może być mylące w porównaniu z notatką od producenta. Na plus dostępność i przystępna cena.
    • Konsystencja
    • Dostępność
    Vardzia
    11 lipca 2024 o 15:55
    Jak dobra sałatka owocowa
    Jak już pisałam wcześniej, kiedyś utrafiłam w Rossmanie na cudowną promocję dotyczącą tej serii żeli pod prysznic. Arbuzem z bananem byłam zasłodzona bardzo długo, więc po melona z ananasem sięgnęłam po dłuższej przerwie. Kosmetyk jest żółty, kremowy i raczej gęsty. Pływają w nim drobno zmielone łupinki kokosa - nadal nie wiem po co one się w nim znajdują i tak - nadal są dla mnie niezmiernie irytujące. Ja korzystałam z tego żelu głównie przy pomocy lnianej rękawicy do masażu - minimalnie się pienił, dobrze domywał. Pachniał słodko, bardziej melonem niż ananasem. O dziwo nie irytował mnie tak bardzo jak jego poprzednik - przypominał dobrą sałatkę owocową. Co najważniejsze ta wersja żelu również nie przesuszała skóry - dla mnie duży plus bo niestety mam do tego skłonności. Jeśli chodzi o właściwości złuszczające - brak. Kosmetyk jest zamknięty w wygodnej przezroczystej butelce. Ułatwia to dozowanie i sprawdzanie ile go pozostało. Niestety wydajnośc w tej wersji nadal jest słaba - butelka 400g wystarczyła mi raptem na jakieś 2 tygodnie. Jest to na pewno wersja do której szybciej bym wróciła niż do arbuza z bananem, natomiast nie będzie to mój pierwszy wybór. Jeśli już to raczej jeden z ostatnich.
    Zalety:
    • nie wysusza
    • pachnie przyjemnie
    Wady:
    • drobinki