Olejki do włosów

Sattva Ayurveda Red Onion Hair Oil With Hibiskus Olej do włosów z czerwonej cebuli z hibiskusem

Bodyland.pl
Sattva Hair Oil olej do włosów z czerwonej cebuli Red Onion 200ml
Sattva
Sattva Hair Oil olej do włosów z czerwonej cebuli Red Onion 200ml
Sattva Ayurveda Czerwona Cebula z Hibiskusem - Olej do włosów 200 ml 20 ml

• 20 kwietnia 2025 o 14:10
    Co za wygładzenie
    Oleju z Sattvy używam od stycznia tego roku. Włosy olejuje przynajmniej dwa razy w tygodniu. Olej ma pojemność aż 200 ml więc jest niezwykle wydajny i przystępny cenowo. Posiada gęstą, ciemnożółtą konsystencję i dosyć mocny cebulowy zapach który ulatnia się po nałożeniu produktu na włosy. Aplikuje go na suche włosy, od ucha w dół i zostawiam na około 1 h przed myciem. Nie emulguje oleju tylko dwuktotnie myje włosy szamponem i nakładam na pięć minut ulubioną emolientową maskę. Tuż po wysuszeniu włosy wcale nie są spuszone, pięknie się błyszczą oraz łatwo rozczesują. To najbardziej wygładzajacy olej jakiego używałam i zamierzam kupić go ponownie. Wcześniej nie mogłam go zanieść stacjonarnie jednak niedawno pojawił się w jednej z popularniejszych drogerii co niezwykle doceniam.
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
  • 10 marca 2025 o 10:55
    Zaskakuje zapachem i działaniem :)
    Olej od Sattva Red z hibiskusem to produkt, który zaskoczył mnie swoim działaniem i składem. Cebula w pielęgnacji włosów może budzić mieszane uczucia (głównie pod kątem swojego zapachu), ale tutaj nie ma się czego obawiać – zapach oleju jest zaskakująco przyjemny (czuć raczej hibiskus), bez nieprzyjemnej cebulowej nuty :) Formuła jest dość lekka jak na olej. Wmasowuję go w skórę głowy przed myciem, czasem zdarza mi się też zaaplikować go na długość włosów. Po kilku tygodniach stosowania zauważyłam, że włosy są bardziej nawilżone, mniej się puszą, a końcówki wyglądają zdrowiej. Skóra głowy jest odczuwalnie nawilżona. Buteleczka jest wygodna, choć szkoda, że nie ma pompki – ułatwiłoby to aplikację. Mimo to wydajność jest naprawdę dobra, bo niewielka ilość wystarcza na cały zabieg olejowania. Moim zdaniem ten olej to świetny wybór dla osób, które chcą wzmocnić włosy i poprawić ich kondycję już od skóry głowy. Regularne stosowanie może przynieść efekty w postaci mocniejszych, bardziej błyszczących kosmyków. Zdecydowanie polecam :)
    Zalety:
    • przyjemny zapach
  • 21 stycznia 2024 o 7:14
    Olej z czerwonej cebuli z hibiskusem zaciekawił mnie po tym jak przeczytałam kilka bardzo pozytywnych opinii na temat tego kosmetyku. Mogłam go pozać i wypróbowałam dzięki koleżance, która podarowała mi odlewkę. Po wypróbowaniu kupiłam swoje pełnowymiarowe opakowanie. Ostatnio jest to mój ulubiony produkt do olejowania włosów. Sprawdza się u mnie wspaniale – doskonalewygładza i odżywia włosy, które stają się mocniejsze. Właśnie wykończyłam swoje opakowanie i planuję zakup kolejnego. OPAKOWANIE Produkt znajduje się w ładnym kartoniku z grafiką przedstawiającą cebulę i hibiskus, z boku znajduje się szczegółowy opis kosmetyku oraz sposób jego stosowania. Opakowanie to buteleczka wykonana z ciemnego szkła chroniącego zawartość przed działaniem promieni słonecznych. Butelka zamykana jest na klik, co ułatwia otwarcie, jednak nie jest do końca higieniczne. Lepiej sprawdziłaby się tutaj pompka. OLEJ Jest to czysty olej nierafinowany, mieszanka naturalnych olei m.in. z czarnuszki, cebuli, sezamowy, arganowy, ekstrakt z hibiskusa. Jest to olej o bursztynowym zabarwieniu i zapachu, który jednak nie przypomina cebuli, jest dość delikatny i neutralny. Jest dosyć lekki jak na olej, dzięki temu nie obciąża włosów i łatwo jest go zemulgować. Stosuję kilka pompek na całe włosy od ucha w dół, na jedno użycie trzeba go naprawdę niewiele. Moje włosy bardzo lubią ten kosmetyk – olejuję je głównie na noc, ale zdarza mi się też na 2-3 godziny przed myciem. Nie mam problemów ze zmyciem go z włosów, przed tym emulguję go maską lub odżywką i wykonuje wieloetapowe mycie. Włosy są po nim miękkie w dotyku, świetnie wygładzone, dociążone i nie puszą się. Przy regularnym stosowaniu są mocniejsze i mniej łamliwe. W dodatku pięknie błyszczą. Dla mnie spełnia swoje zadanie. PLUSY: + naturalny skład + naturalny skład + odżywia, wygładza, wzmacnia włosy + świetnie sprawdza się przy olejowaniu włosów + wydajny + praktyczne opakowanie, choć aplikator nie jest do końca przemyślany