Mleczka do demakijażu

Miya mySOFTemulsion Emulsja micelarna do demakijażu i oczyszczania 140ml
MIYA mySOFTemulsion Emulsja Micelarna 140ml

• Wczoraj o 8:29
    Coś pięknego
    Mam cerę tłustą i wrażliwą. Nie wiedziałam, że można stworzyć dobrze doczyszczający produkt, który będzie jednocześnie tak delikatny. Działa jak pianka czy żel jednocześnie łagodzi jak mleczko. Użyty na podrażnioną skórę po zmianie temperatury czy na trądzik oraz masowaniu niweluje stan zapalny. Skóra po użyciu jest uspokojona. Bardzo rzadko spotykane w kosmetykach a zbawienne dla wrażliwej skóry olej ryżowy czy ekstrakt z płatków owsianych. Nie jest komedogenna.
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Łagodzi
    • Nie narusza BHL
    • Dobrze działa na skórę wokół oczu
    • Olej ryżowy i ekstrakt z płatków owsianych
    • Bardzo delikatny zapach ryżu i owsa
    • Niekomedogenna
    • Brak phenoxyethanolu
    Wady:
    • Niewydajna
    • Droga w porównaniu z wydajnością
  • 4 marca 2025 o 11:18
    Przyjemna ale nieidealna
    Na sporej promocji udało mi się złapać emulsję micelarną od Miya. Bardzo lubiłam masełko do demakijażu z tej marki, więc postanowiłam dać szansę tej nowości. Emulsja ma mleczną konsystencję, przez co delikatnie, bez uczucia ściągnięcia oczyszcza skórę. Najlepiej spisała się u mnie do mycia porannego, kiedy nie potrzebuje mocnego oczyszczenia. Skóra po aplikacji jest nawilżona, ukojona i przyjemna w dotyku. Jako produkt do demakijażu radzi sobie w porządku z usuwaniem makijażu twarzy, z oczami jest znacznie gorzej i zdarzało się uczucie mgły. Dlatego raczej wolę jej używać w formie kosmetyku do mycia twarzy. Na duży plus też skład, opakowanie, brak zapachu. Na minus zdecydowanie słaba wydajność i cena regularna. ZALETY Delikatnie oczyszcza skórę Mleczna konsystencja Nawilża Nie podrażnia Nadaje się do demakijażu Naturalny skład Opakowanie z pompką WADY Słabo radzi sobie z demakijażem oczu Wydajność Cena regularna
  • 1 marca 2025 o 8:10
    Jestem na nie
    Ta emulsja raczej nie ma za dużo plusów. Z minusów to na pewno - niska wydajność, znika bardzo szybko. - wysoka cena jak za tak niska wydajność - w połowie opakowania zauważyłam że zaczyna się tak jakby rozwarstwiać - w opakowaniu jest gęsta ale przy rozprowadzaniu jakby znika i nie ma takiego fajnego poślizgu jak zazwyczaj jest przy tego typu kosmetykach - po osuszeniu cera jest sucha, może nie ściągniętą ale jestem przyzwyczajona ze emulsje robią mi miękka i nawilżona cerę a ta niestety tego nie robi Jedyny plus to może to że nie posiada zapachu więc nie podrażnia i nie szczypie w oczy. Ale ogólnie przy tak wielkim wachlarzu emulsji do wyboru tej nie opłaca się kupować. Jest totalnie przeciętna a może nawet gorzej niż przeciętna.
  • 2 września 2024 o 15:33
    Uwielbiam!
    Uwielbiam ten produkt! Jest bardzo delikatny a jednocześnie niesmowicie domywa cały makijaż. Doskonale radzi sobie z wodoodpornym tuszem do rzęs. Mam wrażenie, że nic nie jest straszne dla tej emulsji. Przy tym ma delikatny, piękny zapach. Twarz zostaje po nich delikatna i mięciutka, bez efektu ściągnięcia.
    Zalety:
    • delikatny
    • bez efektu ściągnięcia
    • pięknie rozpuszcza makijaż
  • 10 lipca 2024 o 12:04
    Niezwykle delikatny produkt myjący
    Bardzo delikatnie myjący produkt którego używam w drugim etapie oczyszczania czyli już po demakijażu. Ma postać lekkiego mleczka, mlecznej emulsji która w ogóle się nie pieni. Dobrze sobi radzi z domywaniem resztek które zostały po demakijażu ale jest przy tym niezwykle delikatna dla skóry nie powoduje jej przesuszenia, ściągnięcia, podrażnienia. Jest tak delikatna dla skóry że używam jej po zabiegach na skóre np po mezoterapi igłowej. Po umyciu skóry nie muszę od razu nakładać kremu na twarz bo skóra jest w świetnym stanie. Jest bezzapachowa
    Zalety:
    • działanie
    • delikatna dla skóry
    • opakowanie z pompką

Zobacz także inne Mleczka do demakijażu