Mleczka do demakijażu

Clarins Doux Nettoyant Moussant [Gentle Foaming Cleanser With Shea Butter] Łagodna emulsja myjąca do cery suchej i wrażliwej

Clarins Gentle Foaming Cleanser Dry Skin 125ml Żel do mycia twarzy Tester do skóry suchej i wrażliwej

azileiz
    15 sierpnia 2024 o 5:55
    Ona jest Znakomita ;)!
    Poszukiwanie idealnego środka do mycia twarzy przy suchej i wrażliwej skórze może być wyzwaniem, ale Clarins Doux Nettoyant Moussant z masłem shea to produkt, który zmienia wszystko. To coś więcej niż zwykła emulsja myjąca – to pielęgnacja, na którą zasługuje każda skóra. Clarins stworzył produkt, który otula skórę delikatną, puszystą pianą, usuwając wszelkie zanieczyszczenia bez naruszania jej naturalnej bariery ochronnej - i mi się ona właśnie sprawdziła! Formuła zawierająca masło shea natychmiast nawilża i koi, zapobiegając uczuciu ściągnięcia, które tak często towarzyszy oczyszczaniu cery suchej i wrażliwej. W przeciwieństwie do wielu produktów myjących, Clarins Doux Nettoyant Moussant pozostawia skórę miękką, gładką i przyjemnie nawilżoną. To doskonałe połączenie skuteczności i łagodności – skóra jest czysta, ale nie podrażniona, odświeżona, ale nie wysuszona. Emulsja jest także wolna od mydeł, co sprawia, że jest idealna dla skóry wymagającej szczególnej troski. Przy regularnym stosowaniu skóra staje się bardziej odporna, elastyczna i promienna. Subtelny zapach dodaje uczucia luksusu, zamieniając codzienne oczyszczanie w chwilę przyjemności. POLECAM
    Zalety:
    • nawilża
    • koi
    • usuwa zanieczyszczenia
    • nie podrażnia
    • odświeża
    • nie wysusza
    • posiada subtelny zapach
    • formuła zawiera masło shea
  • 25 lipca 2022 o 17:27
    Delikatny i przyjemny w użyciu
    Produktu używam do mycia twarzy po wcześniejszym zmyciu makijażu, a także rano. Przyjemny krem, który w kontakcie z wodą zamienia się w delikatną pianę. Skóra jest oczyszczona, wygładzona, nawilżona. Zniknęły wypryski! Lekko szczypie w oczy.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Działanie
    Wady:
    • Szczypie w oczy
  • 2 lutego 2020 o 19:33
    Zbyt wygórowana cena
    Dostałam produkt w prezencie, niestety nie był zalecony do mojej tłustej cery. Stwierdziłam, że nic już z nim nie zrobię oprócz przetestowania go na mojej skórze. Krem nie jest zły. Jest łagodny i przyjemny oraz troszeczkę się klei.. Ma ładny zapach i dobre opakowanie. Prócz tego, ładnie się pieni ale dopiero przy większej ilości wody. Uważam, jednak że produkt najlepiej się sprawdzi po zmyciu makijażu. Oczyszcza twarz po pozostałościach makijażu i lekko odświeża cerę, ale zostawia po sobie małą kleistość kremu.
    • Oczyszcza twarz
    • Łagodzi twarz
    • Odświeża cerę
    Wady:
    • Cena jest zbyt wygórowana do pojemności produktu
    • Pozostawia po sobie małą kleistość kremu na twarzy
    emma-e4
    19 października 2018 o 10:40
    bardzo łagodna, aż za bardzo
    Miałam tylko próbkę tego kosmetyku, ale przy jego wydajności wystarczyła na regularne, całkiem długie używanie. Emulsja ma postać kremu o delikatnym, słodkawo-maślanym zapachu. Pieni się bardzo delikatnie. Niestety, dla mnie nadaje się tylko na użycie rano, bo bardzo słabo zmywa makijaż. Zostawia na twarzy uczucie jakby oblepienia czymś tłustym. Dodam, że kiedy jej używałam miałam przesuszoną zimą skórę, więc mimo, że normalnie mam cerę mieszaną, to reagowała jak cera sucha i z przyjemnością przyjemowała wszelkie tłuste kremy. Chyba jednak do oczyszczania wolę coś bardziej odświeżającego.
  • 30 grudnia 2016 o 21:02
    Uwielbiam!
    To miłość od pierwszego użycia! Dobrze oczyszcza skórę, zmywa podkład i niewodoodporny tusz do rzęs bez wysuszenia i ściągnięcia skóry. Uwielbiam ją nakładać, pięknie pachnie (trochę jak maślane ciasteczka), ma bardzo przyjemna konsystencje (po rozsmarowaniu zachowuje się trochę jak naturalna prawdziwa bita śmietana), otula i koi. Może nie jest to sensu stricte pianka, ale mam wrażenie ze po rozsmarowaniu jest bardzo kremowa ale jednocześnie lekka i delikatna. Warto dodać, że jest bardzo wydajna i należy uważać przy wyciskaniu - za pierwszym razem niechcący wycisnęłam tyle, że mogłabym umyć sie cała od stóp po czubek głowy ;). Dla mnie ideał, po latach prób rożnych kosmetyków (naturalnych, dermokosmetykow, azjatyckich i tych z górnej półki) znalazłam ten jedyny! ❤ Gorąco polecam - szczególnie do cer suchych i wrażliwych.