Mam cerę dojrzałą(48 lat), mieszaną z tłustą strefą T, suchą i wrażliwą na pozostałej części. Coraz częściej mam problem z nadreaktywnością i podrażnieniem, dlatego też szukam produktów dedykowanych takim cerom.
Bardzo się ucieszyłam, kiedy marka Miya wypuściła serię UKOJENIE, a ponieważ moim ukochanym tonikiem jest Miya Cosmetics, myTONIC, nawilżający tonik all-in-one, to od razu zakupiłam nowość, tym bardziej, że marka produkuje naturalne kosmetyki ze świetnymi składami.
Tonik Ukojenie jest mlecznym, gęstym produktem w konsystencji zbliżonym do emulsji. Niestety zanim dobrze się wchłonie nieco się lepi.
Po wchłonięciu pozostawia skórę ukojoną, wyciszoną, dobrze nawilżoną, wygładzoną, ze wzmocnioną barierą ochronną naskórka.
Tonik ma dobry, naturalny skład i jest przeznaczony dla cer wrażliwych, atopowych, naczynkowych, z trądzikiem różowatym i skłonnych do podrażnień.
Można stosować na twarz i okolicę oczu bez konieczności używania wacika.
Wydajny, wystarczy parę kropel, by otulić twarz.
Jedyne, co mi przeszkadza w tym toniku, to fakt "doczyszczenia" skóry, tzn. kiedy używam nawilżającego i wykorzystuję do tego wacik, czasami pojawiają się na nim pozostałości po demakijażu, mam wtedy poczucie, że wszystko, co niechciane zostało zmyte z twarzy, więc nie wiem, czy nie wolałabym, żeby seria Ukojenie była wodnista i by można było doczyścić nim skórę.
Oceniam produkt na 4+ , ale to moje subiektywne odczucie, bo obiektywnie, to bardzo dobry produkt.