Toniki i hydrolaty

Miya Cosmetics BEAUTY.lab, Ukojenie, Mleczny tonik łagodzący

Eulina
    2 maja 2025 o 14:24
    Mój ulubieniec
    Mleczny tonik łagodzący od miyacosmetics to moja nowa kosmetyczna miłość. Pomimo tego, że moja cera się przetłuszcza, to niestety jest też wrażliwa. Ten tonik, jak sama nazwa mówi, ma konsystencję bezzapachowego mleczka. U mnie działa nie tylko tonizująco, ale kojąco i łagodząco. Określenie go kompresem na skórę jest absolutnie uzasadnione. Cudownie nawilża, łagodzi podrażnienia i uczucie ściągnięcia. Zauważyłam ograniczenie wydzielania sebum, co jest u mnie wyjątkowym plusem. Naskórek po jego użyciu staje się gładki i przyjemny w dotyku. Nie zapycha. Zaraz po nałożeniu pozostawia lekko lepiącą się warstwę, ale nie przeszkadza mi ona i mam wrażenie, że dzięki temu filmowi, serum i krem lepiej się do skóry " przyklejają". Czuję regenerację na etapie tonizacji. W swoim bogatym w odżywcze składniki składzie posiada fucocert, łagodzącą alantoinę i inulinę, olej ze słodkich migdałów, odżywczą witaminę E i wiele innych. Buteleczka nie jest zbyt duża, bo zawiera tylko 100 ml produktu, ale jest on bardzo wydajny, bo niewiele go trzeba nałożyć. Jest wegański. Jestem bardzo zadowolona i kupię go jeszcze nie raz.
  • 7 lipca 2024 o 18:54
    Toników do twarzy używam na co dzień i wie wyobrażam sobie bez nich mojej porannej oraz wieczornej pielęgnacji. Stanowią moim zdaniem idealne przejście między oczyszczaniem a właściwą pielęgnacją, w dodatku często same posiadają szereg właściwości pielęgnacyjnych. Tym razem zdecydowałam się na propozycję od marki Miya, czyli od producenta, po kosmetyki którego sięgam coraz częściej. Bardzo zainterensowała mnie ich nowość, czyli tonik mleczny przeznaczony do pielęgnacji cery wrażliwej, poszukującej złagodzenia oraz ukojenia. Kosmetyk zakupiłam w drogerii Hebe. Produkt zamknięty został w opakowaniu w formie białej butelki wykonanej z plastiku o pojemności stu mililitrów. Design jest bardzo prosty ale zarazem elegancki. Na opakowaniu umieszczona wszelkie, najważniejsze informacje na temat toniku, takie jak jego nazwa, logo producenta, skład, zalecany sposób użutku czy krótki opis. Produkt niestety nie posiada aplikatora. Cena regularna wynosi około pięćdziesięciu złotych. Kosmetyk faktycznie posiada lekką, mleczną formułę. Nie ma praktycznie żadnego zapachu. Dość szybko się wchłania i nie ma potrzeby stosować go w dużej ilości, dlatego też pozostaje bardzo wydajny. Idealnie sprawdzi się do pielęgnacji cery suchej oraz wymagającej natychmiastowego ukojenia. Jest świetny, zwłaszcza po całym dniu noszenia makijażu czy po peelingu. Doskonale koi i prywraca cerze równowagę. Sprawia, że skóra jest bardziej nawilżona i pełna zdrowego blasku. Tonik mleczny od marki Miya to idealny kosmetyk dla nawet najbardziej wymagającej cery. Zdecydowanie zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Świetnie koi i nawilża. Zdecydowanie polem się nim zainteresować.
    Zalety:
    • Zmiękcza
    Wady:
  • 20 czerwca 2024 o 23:28
    Łagodzący tonik
    Tonik ma mleczną formułę, jest delikatny, więc spodoba się osobom, które nie lubią mocnych zapachów kosmetyków. Jego konsystencja jest lejąca, delikatnie bieli, doskonale łagodzi podrażnioną skórę oraz koi po oczyszczającej pielęgnacji. Z pewnością mogę polecić tonik.
    Zalety:
    • delikatny
    • łagodzi podrażnienia
    • przyjemny w aplikacji
    Wady:
    Jumin
    28 września 2023 o 23:24
    przyjemny
    bardzo przyjemna i rzeczywiście łagodząca formuła. tonik po którym naprawdę czuć nawilżenie nie pozostawiający tłustej warstwy. nie zapycha. rozprowadzanie go po skórze to sama przyjemność. nakładam go na twarz, szyję i dekolt dłońmi (nie lubię używać wacików do nakładania toników, uważam że to niepotrzebne podrażnianie skóry, marnowanie produktu jak i wacików kosmetycznych) i następnie używam kremu do twarzy. poleciłabym dla każdego rodzaju skóry
    thequre
    1 lipca 2023 o 12:25
    Polubiłam za działanie, mniej za formułę
    Mam cerę dojrzałą(48 lat), mieszaną z tłustą strefą T, suchą i wrażliwą na pozostałej części. Coraz częściej mam problem z nadreaktywnością i podrażnieniem, dlatego też szukam produktów dedykowanych takim cerom. Bardzo się ucieszyłam, kiedy marka Miya wypuściła serię UKOJENIE, a ponieważ moim ukochanym tonikiem jest Miya Cosmetics, myTONIC, nawilżający tonik all-in-one, to od razu zakupiłam nowość, tym bardziej, że marka produkuje naturalne kosmetyki ze świetnymi składami. Tonik Ukojenie jest mlecznym, gęstym produktem w konsystencji zbliżonym do emulsji. Niestety zanim dobrze się wchłonie nieco się lepi. Po wchłonięciu pozostawia skórę ukojoną, wyciszoną, dobrze nawilżoną, wygładzoną, ze wzmocnioną barierą ochronną naskórka. Tonik ma dobry, naturalny skład i jest przeznaczony dla cer wrażliwych, atopowych, naczynkowych, z trądzikiem różowatym i skłonnych do podrażnień. Można stosować na twarz i okolicę oczu bez konieczności używania wacika. Wydajny, wystarczy parę kropel, by otulić twarz. Jedyne, co mi przeszkadza w tym toniku, to fakt "doczyszczenia" skóry, tzn. kiedy używam nawilżającego i wykorzystuję do tego wacik, czasami pojawiają się na nim pozostałości po demakijażu, mam wtedy poczucie, że wszystko, co niechciane zostało zmyte z twarzy, więc nie wiem, czy nie wolałabym, żeby seria Ukojenie była wodnista i by można było doczyścić nim skórę. Oceniam produkt na 4+ , ale to moje subiektywne odczucie, bo obiektywnie, to bardzo dobry produkt.