WIZAŻ logo
Wcierki do włosów i skóry głowy

Neboa Trichological Care, Naturalna wcierka do skóry głowy przeciw wypadaniu włosów (nowa wersja)

4,4 (65)
10 hitów!

allegro

star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
Nasi użytkownicy zostawili 65 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 28 maja 2026 o 22:11
    Działa
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Kupiłam ja z myślą o włosach mojego meza i rzeczywiście ich gęstość sie poprawiła. Warto tylko trzeba naprawde sie przyłożyć i nie zapominać, jak leży w szufladzie to nie dziala 😅
  • 1 maja 2026 o 4:05
    Nie powstrzymuje wypadania włosów
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Wcierkę kupiłam w drogerii Rossmann podczas promocji, więc cena była napradę korzystna. Wcierka ma za zadanie ograniczyć wypadanie włosów oraz przyśpieszyć ich wzrost, czyli dokładnie to, na czym mi zależało. Natomiast moje podejście do tego typu produktów jest sceptyczne, gdyż wypadanie włosów w moim przypadku ma wiele przyczyn i raczej taki produkt tego nie powstrzyma. Jedynie może "maskować" objawy. Wcierka jest chłodząca można ją stosować zarówno przed jak i po myciu włosów. Opakowanie to plastikowa butelka o pojemniści 175 ml. Opakowanie w kolorze fioletowym podoba mi się i tekst jest dobrze widoczny na etykiecie. Pompka działa bardzo sprawnie i płynnie, nie zacina się, łatwo dzięki niej dozować produkt na skórze głowy. Wcierka jest wydajna, wystarczy na wiele miesięcy użytkowania choć producent zapewnia o pierwszych efektach po minimum 4 tygodniach regularnego stosowania. Wcierka ma konsystencję wody i ma przyjemny, kwiatowy zapach. Jeśli chodzi o efekty, to niestety nic nie zauważyłam. Pomimo regularnego stosowania i dokładnego masażu głowy niestety włosy nadal wypadają, ani nie mam wysypu baby hair. Natomiast na plus to jest to, że włosy po użyciu wcierki są wzmocnione, odżywione i nawilżone. Raczej do niej nie wrócę.
    Zalety:
    • ładny, przyjemny zapach,
    • wcierka chłodząca,
    • można stosować na suche jak i mokre włosy,
    • wydajne opakowanie
    Wady:
    • nie ogranicza wypadania włosów
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
  • 29 kwietnia 2026 o 18:25
    Główne zadanie jako tako. Lubię w niej coś innego
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Kilka wcierek różnego rodzaju już wykorzystałam na mojej głowie. Były to produkty droższe, tańsze, gęste, wodniste, rozgrzewające, łagodzące lub nawilżające. Lubię te produkty stosować i testować (czasem z blaku laku nawet), bo jestem małą włosomaniarczką :P Słowem wstępu - moja skóra głowy nigdy nie należała do kapryśnych, do momentu, gdy pokusiłam się na delikatne szampony, zaniedbałam suplementację witaminy D3 i stres codziennie przytulał mnie na dobranoc. Pierwsze - powodują swędzenie, szybsze przetłuszczanie i oklap. Z drugiej strony brak witaminy D3 z dodatkiem stresu oznaczają wypadanie. Od dłuższego czasu staram się nadrabiać niedobory od wewnątrz i dodatkowo stosować wcierki na pobudzenie cebulek do wzrostu. Jest o wiele lepiej, nie wyciągam już kłębków włosów ze szczotki/syfonu, ale podejrzewam, że wcierka jest tutaj tylko dodatkiem. Muszę podkreślić, że mam niezliczoną ilość włosów na głowie - są gęste, grube, ciężkie, także zawsze będą wypadały, bo wiem, jak trudną robotę muszą wykonać cebulki. Dodatkowo przestałam być jakaś zwariowana na punkcie długich włosów. Mam wrażenie, że im bardziej im odpuszczam, tym one szybciej rosną, a tak i tak są przy tym gęste. Mój aktualny największy problem to swędzenie skóry głowy, czasem sypanie się i ogólna drażliwość. I ta wcierka głównie mi w tym pomaga. Opakowanie Neboa, jak to Neboa, lubi przelewać swoje produkty do turbo twardych butelek. Nie inaczej jest w tym przypadku, ale nie narzekam, bo przez konsystencję nie będę musiała niczego rozcinać :p Butelka jest wykonana całości z plastiku, utrzymana w jednej barwie, napisy są białe i da się wszystko z nich zrozumieć. Sam atomizer ma przemyślanie skonstruowane zabezpieczenie przed niechcianym wciśnięciem, zawleczkę zdejmuje się i zakłada dość intuicyjnie. Zadanie swoje spełnia. Ale nie zliczę, ile razy podczas aplikacji pompka kręciła się w różne strony świata i nie byłam w stanie zaaplikować wcierki. Mimo że mamy tutaj wydłużony dzióbek, którym powinniśmy bez problemu dostać się do skóry, to jego samoczynne obracanie się doprowadzało mnie często do złości. Po prostu nie umiałam wcisnąć pompki palcem. Dodajmy do tego gęste, mokre włosy - tragedia. Moje postanowienie o nieprzeklinaniu jest poddawane testom. :> Konsystencja i zapach To typowa woda, dlatego zastosowanie spryskiwacza jest zrozumiałe. Na zdjęciu pokazałam ilość przy wyciśnięciu dwóch pompek. Widać, że wcierka lubi się spienić, także to zapewne kwestia składników. Nie przeszkadza mi to. Zapach mi odpowiada, to nieco przygaszona kwiatowo-owocowa mieszanka aromatów. Czuję tutaj cytrusy. Mimo wszystko aromat jest bardzo delikatny, nie utrzymuje się na głowie i nie da się go wyczuć z kilometra po wtarciu w skórę. Działanie Jestem świadoma, że ta wcierka ma głównie pomóc w problemie nadmiernego wypadania. Przyznaję, że na początku po kupieniu stosowałam ją regularnie, ale dla mnie ona miała głównie inne zadanie - nawilżyć skórę głowy i z tym radzi sobie super. Redukcja wypadania była, choć ja czuję, że tutaj główne skrzypce zagrało podziałanie na problem od środka. Baby hair na mojej głowie rozgościły się już jakiś czas temu, możliwe, że to przez masaże, które staram się regularnie wykonywać, aby zdjąć napięcie w tej części ciała (polecam). Moja skóra głowy jest problematyczna, często swędzi, włosy przetłuszczają się ostatnio nieco szybciej, ale wiem, że "pomagają" w tym delikatne szampony, które wciąż chce mi się kupować i testować. Nie wiem, po co się tak męczę. Walczę o każdy dzień świeżości, serio, ta wcierka nie odbiera mi jej dodatkowo (nie skleja włosów) i za to duży plus. Kolejna rzecz, za którą ją pochwalę to świetna wydajność i całkiem rozsądna cena (na promocji około 16 zł, jest ok). Oczywiście warto docenić peptydy i witaminy w składzie. Lubię ją, że przynosi mi ukojenie, po prostu. Gdybym miała tak szczerze odpowiedzieć, czy kupiłabym ją ponownie to myślę, że tak. Nie jestem jakąś turbo fanką, ale teraz stosuję ją od czasu do czasu bardziej jako dodatek. Problem z niewygodnym atomizerem to jeden z głównych aspektów, które mnie odstraszają od nakładania jej. Mycie mojej głowy trwa dość długo i po prostu nie chce mi się wydłużać tego procesu. Nie mniej warto spróbować.
    Zalety:
    • koi i nawilża skórę głowy, zmniejsza swędzenie i podrażnienia
    • nie przyspiesza przetłuszczania włosów
    • wydajna i tania (szczególnie na promocji)
    • delikatny, przyjemny zapach
    • może lekko ograniczać wypadanie
    Wady:
    • niewygodny atomizer (obraca się, utrudnia aplikację)
    • wymaga regularności
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
  • 24 kwietnia 2026 o 14:39
    Wcierka neboa fioletowa
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Wcierka super!!! 🤩🤩 robiła dokładnie to co robić miała. Włosy nie wypadały i zauważyłam że tak jak miały były odżywione i nawilżone a do tego zobaczyłam mnóstwo baby hairów. Mimo tego że używałam ją codziennie wieczorem Włosy mi się nie przetłuszczały. Opakowanie jest bardzo ładne i estetyczne aplikator bardzo łatwo się używa Tylko jedyny minus jest taki że wcierka bardzo szybko się kończy a poza tym polecam ją każdemu kto chciałby zapuścić gęste zdrowe włosy💝
    Zalety:
    • Nie przetluszcza skory głowy łatwo sie aplikuje
    Wady:
    • Szybko się kończy
  • 11 kwietnia 2026 o 11:36
    Lekka, odświeżająca wcierka
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Ma bardzo lekką, wodnistą konsystencję, która szybko się wchłania i nie obciąża włosów u nasady. Aplikator pozwala łatwo rozprowadzić produkt po skórze głowy, a po nałożeniu czuć delikatne odświeżenie i lekkie ukojenie. To jeden z tych produktów, które dobrze sprawdzają się zarówno na suchych, jak i na wilgotnych włosach po myciu. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam, że skóra głowy jest spokojniejsza, mniej podrażniona i dłużej pozostaje świeża. Włosy u nasady wydają się mocniejsze, a wypadanie stopniowo się zmniejsza, choć nie jest to efekt natychmiastowy wymaga systematyczności. Wcierka nie powoduje przetłuszczania i nie zostawia żadnej lepkiej warstwy, co bardzo doceniam przy cienkich włosach. Ja lubię stosować na wilgotne włosy po myciu lekko aby nie obciążyć lub w dzień mycia gdy już nie wychodzę z domu. To dobra propozycja dla osób, które szukają lekkiej, niewyczuwalnej wcierki wspierającej kondycję skóry głowy i włosów. Działa delikatnie, ale przy regularnym stosowaniu daje zauważalne efekty i poprawia ogólny komfort skóry.
    Zalety:
    • lekka, wodnista formuła
    • wygodny aplikator
    • przy regularnym stosowaniu wzmacnia włosy u nasad

szukaj