Kremy uniwersalne

Vichy Mineral 89 Lekki krem nawilżająco-odbudowujący 72H 50 ml
Vichy Mineral 89 Krem nawilżająco-odbudowujący 72H lekki 50ml

• 29 marca 2025 o 13:15
    Świetny na co dzień
    Kupiłam ten krem przypadkiem, szukając SPF do twarzy, ponieważ był dostępny w zestawie. Do zakupu zachęcił mnie jego bogaty skład, który zapowiadał fajnie nawilżający kosmetyk i faktycznie taki się okazał. Krem ma przyjemną, dość gęstą konsystencję i delikatny zapach. Bardzo łatwo się rozprowadza i szybko wchłania, pozostawiając uczucie miękkości. Używałam go na noc i bardzo fajnie się sprawdził. Skóra była nawilżona i zregenerowana. Co prawda nie był to efekt wow, ale oceniłabym go jako bardzo zadowalający. Myślę że jeszcze kiedyś po niego sięgnę.
    Zalety:
    • Działanie
    • Konsystencja
    • Formula
    Wady:
    • Słaba wydajność
    • Ciężkie opakowanie
  • 28 lutego 2025 o 10:07
    Ok
    Zacznę od tego, że mam suchą i wrażliwą skórę. Krem ma fajną taką lekką konsystencję, jest gęsty. Wchłania się szybciutko, nie pozostawiając lepkiej skóry. Nie uczula oraz nie podrażnia. Zostawia skórę gładką, nawilżoną i przyjemną w dotyku.
    Zalety:
    • Nie uczula
    • Nawilża
  • 1 czerwca 2023 o 19:25
    Bardzo dobry krem, choć bez SPF
    Produkt otrzymałam do testów w ramach Klubu Recenzentki, za co bardzo dziękuję! Moja skóra - bardzo sucha, grubo po 30tce, kilka zmarszczek mimicznych i z odwodnienia, stopniowa utrata sprężystości, w cieplejszych miesiącach skłonność do zapychania na policzkach i brodzie, nie mam skóry alergicznej/atopowej. Krem jest opakowany w szklany słoiczek 50 ml. Jest on ładny, ale trochę niewygodny w używaniu, bo ma nieco zbut małą średnicę "wlotową" i pod koniec trzeba chyba będzie grzebać po kątach, jest też raczej ciężki, więc do podróżowania taki sobie. Sam produkt jest bezzapachowy i bez barwników. Zawiera kwas hialuronowy, kompleks 15 minerałów, skwalan, niacynamid i witaminę E. Wysoko w składzie jest gliceryna, co osobiście bardzo lubię, bo działa na moją skórę nawilżająco. Działanie oceniam na mocną czwórkę. Próbowałam wersji lekkiej, którą uważam i tak za dość bogatą, a mam skórę suchą. Nawilża bardzo dobrze, choć mógłby się nieco lepiej wchłaniać - ma to dla mnie szczególnie duże znaczenie rano, kiedy się spieszę. Z uwagi na brak SPF (niestety) można go używać na noc i na dzień (wtedy dokładam na wierzch osobny filtr). W ciepłych miesiącach skłaniam się jednak ku stosowaniu na noc, bo aby się nie zapchać, staram się minimalizować ilość warstw pod makijażem. Używałam go jednak też na dzień, w mniejszej ilości i też spisywał się dobrze - nie rolował się, nie zapychał i świetnie nawilżał. Z uwagi na lekką lepkość makijaż fajnie się go czepiał - to jest kwestia preferencji, ale osobiście nie lubię supergładkiej, silikonowej i suchej warstwy przed nakładaniem podkładu. Ładnie łagodzi też podrażnienia i zaczerwienienia. Według producenta można go stosować także w okolicach oczu - wypróbowałam i potwierdzam, że nie podrażnia i poprawia jakość skóry w tej strefie, jest bardziej elastyczna i nawodniona, jak na reszcie twarzy. Polecam ten krem - w tej formule głównie cerom normalnym, suchym i mieszanym. Dla ekstremalnie suchych cer może lepsza byłaby wersja bogatsza, a na tłustych będzie się chyba ślizgał. Jego podstawową funkcją jest jednak nawilżanie, a jego brak może dotyczyć każdego typu skóry, więc teoretycznie jest przeznaczony wg producenta dla wszystkich cer.
  • 1 czerwca 2023 o 16:09
    Średni produkt
    Krem dostałam do testów od Wizażu w ramach Klubu Recenzentki. Mam cerę mieszaną, aktualnie nie sprawiającą wielkich problemów, wrażliwą i umiarkowanie skłonną do podrażnień. Produkt ma lekką, żelowo-kremową konsystencję i delikatny, przyjemny zapach. Stosowałam krem na różne sposoby - jako element różnych zestawów pielęgnacyjnych oraz solo, by móc przetestować jego bezpośrednie działanie na skórę. Jako krem nawilżający - element rutyny pielęgnacyjnej (nałożony na esencję i serum, pod cięższy krem lub olejek) sprawdził się bez zarzutu. Nie jest to może najlepszy krem, jaki w życiu miałam, ale spełnia zadanie przeciętnego kremu nawilżającego. Natomiast nałożony na twarz solo dość konkretnie mnie podrażnił. Skóra natychmiast "wypiła" cały krem, ale nie pozostawił na niej tego pożądanego efektu supernawilżenia, a przeciwnie - skóra stała się zaczerwieniona, piekąca i gorąca. Nie była to reakcja alergiczna, bo obyło się bez zmywania kremu (wystarczyło spryskać twarz tonikiem nawilżającym i nałożyć inny krem), ale jednak produkt w jakiś sposób uwrażliwił cerę, przez co później trochę bałam się go używać. Ogólnie rzecz biorąc, produkt pewnie nie jest dla każdego ale na pewno nie jest też zdecydowanie zły. Zastanawiałabym się jedynie, czy jest wart swojej ceny, bo nie robi spektakularnego działania. Ja drugi raz na pewno nie kupię, bo obawiam się, że mnie podrażni, ale możliwe że dam mu drugą szansę i postaram się zużyć słoiczek do końca.
    bwicia
    1 czerwca 2023 o 13:12
    Bardzo dobry krem nawilżający
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Krem znajduje się w słoiczku i mam taką dość treściwą? konsystencję, dość gęstą natomiast jest on całkiem wydajny, fajnie rozprowadza się na skórze. Jeśli chodzi o działanie to jak najbardziej spełnia swoje działanie i nawilża skórę a przy okazji ją wygładza. Jako posiadaczka cery mieszanej mogę go polecić ponieważ nie jest on jakiś tłusty tylko taki przyjemny.