Wody perfumowane damskie

Bugatti Bella Donna Intensa EDP

Bugatti Bella Donna Intensa Woda perfumowana dla kobiet 60 ml

• 10 lipca 2024 o 11:19
    Jeden z moich ulubionych zapachów
    Zapach , który pokochałam od pierwszego pryśnięcia. Orientalno-kwiatowe nuty skutecznie przyciągnęły moją uwagę. Kawa , pikantna gruszka i różowy pieprz nadają zapachowi elegancji .Jaśmin, paczula i wanilia dodają tajemniczości. Zapach należy do cięższych, ale nie jest typowo mocny , duszący. Jest taki w sam raz, żeby użyć go zarówno na dzień jak i na wieczór. Jest bardzo trwały, dlugo utrzymuje się na skórze, jeszcze dłużej na włosach czy ubraniach . Według mnie jest to zapach bardziej jesienno - zimowy , ale można go używać też latem czy wiosną .
  • 8 czerwca 2024 o 21:38
    Cudowne!!!
    Zdecydowanie jedne z moich ulubionych perfum. Pokochałam je od pierwszego psiknięcia testerem. Nuty głowy to czysta kawa, pikantna gruszka i różowy pieprz, które dodają zapachowi charakteru. Nuta serca to jaśmin, który emanuje zmysłowością, dodając intensywności i uroku zapachowi. Baza zapachu to słodkie akcenty paczuli. Dodatkowo wyczuwalne są ciepłe akcenty wanilii, które utrzymują się najdłużej. Jest to przepiękny zapach, niezwykle zmysłowy, sensualny, idealny na wieczór czy randkę. Osobiście używam go na co dzień, nie tylko na wieczór i uważam, że też idealnie sprawdza się jako zapach dzienny. Dużym plusem jest trwałość. Na bluzce, którą poperfumowałam tydzień temu, zapach jest nadal intensywnie wyczuwalny. Bardzo podoba mi się też flakon, jest prosty ale stylowy i elegancki. Zdecydowanie polecam!!! EDIT: dziś dostałam maaasę komplementów i zapytań na temat moich perfum, więc to mówi samo przez siebie ;)
    Zalety:
    • trwałe
    • intensywny, zmysłowy i kobiecy zapach
    • prosty, stylowy flakon i opakowanie
  • 25 maja 2024 o 10:48
    Zdecydowanie polecam
    Jestem bardzo wybredna w zapachach i dużo perfum nie trafia w moje gusta. Kupiłam na promocji w Rosmanie za 75 zł i jestem zachwycona cała tą serią Bella done. Ten akurat idealnie sprawdził mi się na okres jesienno zimowy, ale na pewno teraz na okres letni zakupie któryś z tych słodszych różowych wersji. Bella done intensa przypomina mi zapach czekolady. Wanilia, kawa, grusza, pieprz to dla mnie idealne buty zapachowe. Są lekko słodkie ale też z pikanteria. Czuje się w nich kobieco i seksownie. Jeśli chodzi o trwałość uważam, że jak za promocyjna cenę jest bardzo dobra. Porównując do cacharel yes i am który również posiadam, a jest bardzo drogi, uważam że jest trwalszy . Czuje ten perfum do następnego dnia, a na ubraniach dużo dłużej. Zapach wanilii pozostaje jako ostatni. Myślę że jeśli nie znajdę kolejnego zimowego nowego ulubienica, kupię go ponownie.
  • 28 października 2023 o 17:07
    Solidna średnia półka
    Ostatnio zaciekawiła mnie marka Bugatti dostępna w sklepach Rossmann. Bugatti to niemiecka firma rodzinna założona w 1947 r. w Löhne niedaleko Herford produkująca odzież damską i męską, a także oferująca buty i akcesoria m.in. perfumy. Początkowo chciałam kupić świeższe Bugatti Bella Donna, ale że nadchodzą ciężkie zimowe dni, ostatecznie wybór padł na wersję ,,Intense’’. O zakupach perfum w Rossmanie można długo dyskutować. Jak dla mnie, większość drogich marek oferowanych przez tę sieć ma bardzo kiepską trwałość, za wyjątkiem może killerów w stylu CK Obsession czy CK Obsession Night. Dlatego też przeważnie kupuję tam solidną średnią półkę, na przykład Bruno Banani, Nike, Adidas (niestety na przestrzeni ostatnich lat wycofano wiele świetnych zapachów jak np. Puma Flowing, nie mówiąc już o zapomnianej celebryckiej półce, jak Celine Dion czy Halle Berry). Bugatti to właśnie taka solidna średnia półka - zapach nie jest tani, ale nie jest też przesadnie drogi (114.99 zł//60 ml). Proste opakowanie - brązowy kartonik ze złotymi akcentami, flakon minimalistyczny ze złotym napisem bugatti. Zapach wpisuje się w modny obecnie nurt noir/nuit/intense - takie perfumy mają pachnieć bardziej intensywnie, wieczorowo, zadziornie. Mamy tutaj kawę, pieprz peruwiański i gruszkę ze sporą ilością wanilii. Jeżeli w składzie jest gruszka, zazwyczaj mogę uznać perfumy za ,,moje’’, poza tym zawsze zaciekawi mnie kawa. Perfumy dość intensywne, wyraziste, przyjemne i kremowe w sam raz na długie zimowe dni i wieczory. Trwałość - kilka h, a więc jak na ofertę Rossmana całkiem nieźle. Zapach bardziej na okres jesienno-zimowy. Latem może wydawać się zbyt intensywny.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie, nuty gruszki i kawy, niezła trwałość
    Wady:
  • 6 października 2023 o 8:18
    nietrwałe
    Lubię tego typu zapachy na jesień/zimę, jest to dosyć słodki zapach zbliżony do Salvatore Ferragamo -Signorina Misteriosa albo DG - Intenso (wersja damska), aleee... no własnie :) ..ale niestety totalnie nietrwały. Zazwyczaj mam tak, że każde nowe perfumy po pierwszych aplikacjach czuję na sobie dosyć długo i po tym oceniam, czy są trwałe czy nie. Niestety w tym wypadku zapach uleciał całkowicie już po pierwszej godzinie. Nie wiem czy to kwestia drogerii, w której się kupuje czy nie ale na pewno nie kupię kolejnych. Uważam, że wody toaletowe, które się kupowało w czasach gimnazjalnych za minimalne pieniądze były dużo trwalsze. Niestety nie było żadnego otwartego testera w rossmannie więc wzięłam je oceniając w internecie po nutach zapachowych ale nie przypuszczałam, że mogą być aż tak nietrwałe.
    Zalety:
    • ładna gama zapachowa
    Wady:
    • totalnie nietrwałe
    • stosunek jakości do ceny (trwałość gorsza niż wody toaletowe za kilkanaście zł)
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie