Preparaty punktowe

Isana Plastry przeciw wypryskom `Czysta skóra`

• 19 marca 2025 o 14:42
    opinia
    Plastry przeciw wypryskom Isana “Czysta skóra” to totalne rozczarowanie. Miały pomagać w gojeniu niedoskonałości, ale tak naprawdę nie robią nic. Po kilku godzinach noszenia nie widać żadnej różnicy – ani pryszcz się nie zmniejsza, ani zaczerwienienie nie znika. Plastry są cienkie i teoretycznie powinny dobrze przylegać do skóry, ale w praktyce łatwo się odklejają, zwłaszcza jeśli nałożysz je na noc. Nie wchłaniają wydzieliny z wyprysków jak porządne hydrożelowe plastry, więc nie ma co liczyć na przyspieszenie gojenia. Cena niby niska, ale nawet tych kilku złotych szkoda, bo efektu brak. Jeśli szukasz czegoś skutecznego na wypryski, lepiej zainwestować w dobre plastry hydrożelowe lub punktowy preparat z kwasem salicylowym. Te plastry to niestety strata czasu i pieniędzy.
    Zalety:
    • niska cena
    Wady:
    • nie dzialaja
    • latwo sie odklejaja
    • brak jakiegokolwiek efektu
    ItaNera
    25 lutego 2025 o 18:24
    Bubel jak ich dużo
    Kupione w Rossmanie, wzięłam przez pomyłkę bo myślałam o innych plasterkach z Isany, w domu zorientowałam się że mają wzorki np diament, usta, gwiazdka… i to by było na tyle. Cena do 10zł, opakowanie ok, plastry miały normalny rozmiar przykrywający pryszcza ale nic nie działały. Wręcz miałam potem po nich problem bo pryszcze się rozjętszyły. Na całe opakowanie żaden pryszcz nie wyszedł a trzymałam nawet dłużej niż na opakowaniu napisane. Nigdy więcej bo to po prostu bubel.
    Wady:
    • nic nie podziałały
    • gorzej rozjadziły pryszcze
  • 20 lutego 2025 o 11:36
    Niestety mnie rozczarowały...
    Plasterki kupiłam w Rossmannie, marka Isana jest marką własną tej drogerii. Szkoda że nie sprawdziłam opinii wcześniej bo niestety mnie również te plastry rozczarowały. Ich jedynie działanie w moim przypadku to po prostu “blokada” przed wyciśnięciem danej krostki czy grudki. Niestety poza tym nie robią nic :( Plasterki zakupiłam z uwagi na opis producenta i obietnice o skuteczności tych plasterków. Kosztują grosze więc nie jest to duża strata, mimo to jestem rozczarowana. Z zewnątrz mamy papierowe opakowanie z opisem producenta, wewnątrz znajdują się plasterki przyklejone do plastikowych karteczek. Plasterków w opakowaniu mamy 36, część z nich jest przezroczysta, część ma urocze nadruki owoców, gwiazdki i serduszka. Jest to też zaznaczone na opakowaniu, na 36 plastów 24 są z jakimś motywem. Dość dobrze trzymają się na skórze, producent zaznacza że należy je naklejać na zupełnie czystą skórę, bez żadnych kremów itp. na czas do 6 godzin. W teorii mają działać antybakteryjnie, w łagodny ale skuteczny sposób wysuszać jedynie niedoskonałości. Testowałam je zarówno na grudkach podskórnych jak i ropnych stanach zapalnych. No cóż.. nie zauważyłam żadnej zmiany stanu skóry. Według składu powinny w pewien sposób działać bo znajdziemy tutaj kwas salicylowy i ekstrakt z zielonej herbaty które już teoretycznie mają właściwości przeciwzapalne. Co ciekawe producent zaznacza żeby nie stosować więcej niż 5 plastrów jednocześnie. Niestety w moim przypadku plasterki wcale nie poprawiły stanu skóry, niedoskonałości które były na skórze dalej były takiej samej wielkości. Jak już wspomniałam wcześniej była to jedynie forma zabezpieczenia zmiany przed chęcią jej wyciśnięcia.
    Wady:
    • nie spełniają obietnic producenta, po prostu nie działają
  • 8 lutego 2025 o 18:08
    Bardzo dobre
    ???? Składniki aktywne: ???? kwas salicylowy ???? olej z pestek winogron ???? ekstrakt z zielonej herbaty ???? Moja opinia: Klasyczne plasterki na wypryski od Isany znam już od lat, teraz postanowiłam wypróbować nowość z nadrukami (na pasku jest też kilka zwykłych, bez nadruków). Wszystkie plasterki są jednakowej wielkości, dość duże, więc sprawdzą się nawet na sporej wielkości wypryskach. Są bardzo cienkie i niemalże niewyczuwalne na skórze. Trzymają się dobrze, nie odklejają samoistnie, a ich odrywanie ze skóry nie boli. Działają tak samo jak te "zwykłe" plasterki Isany, a te mam już dobrze sprawdzone. Przez noc potrafią "wyciągnąć" pryszcza całkowicie, a jeśli nie to przynajmniej go zmniejszają. Co do nadruków - nie jestem ich fanką, ale wiem, że dużo osób lubi nosić takie kolorowe plasterki. Ja jednak zostanę przy zwykłych, przezroczystych❤️ Zawsze mam je w zapasie, bo stosunek ceny do ilości plasterków i ich skuteczności jest świetny! Zdecydowanie Wam je polecam ????
  • 10 listopada 2024 o 13:48
    Idealna pomoc na pozbycie się małych niedoskonałości
    Jako, że jestem posiadaczką skóry mieszanej z niedoskonałościami, to czasem muszę stoczyć bój, by ich się pozbyć. Nie jest to łatwe, bo często wracają spowrotem. Najgorzej, jak przyjdą w najmniej oczekiwanym momencie, zwłaszcza przed wielkim wyjściem. Szukałam czegoś, co pomoże mi się w takich sytuacjach nieco je zamaskować lub najlepiej pozbyć. O takowych plasterkach słyszałam już dawno, ale nie wierzyłam w ich moc. Trzeba było to jednak sprawdzić. Kosmetyk zapakowany jest w tekturową saszetkę, jest w kolorze niebieskim, a na niej znajdziemy istotne informacje dotyczące produktu. W środku znajdziemy trzy oddzielnie zapakowane listki, na których znajduje się po 12 plasterków. W sumie plasterków jest 36. Każdy z nich ma okrągły kształt I jest przezroczysty. Są one bardzo małe, ale akurat zakrywają kazdą krostkę. Plasterki mają w sobie kwas salicylowy. Sposób użycia jest łatwy i szybki. Wystarczy odkleic od listka plasterek i przykleić go bezpośrednio na niedoskonałość. Najlepiej na całą noc. Produkt wysusza wypryski i zaskórniki i rozszerzają zapchane pory. Powiem szczerze, że na małe niedoskonałości są super. Wysuszają je przez noc, a rano nie ma po nich składów. Natomiast wszelkie krostki wypychają na zewnątrz, a jej części zostają na plasterku. Na zaskórniki osobiście mi się nie sprawdzaja. Ale u mnie z nimi jest zawsze problem i trzeba im wytoczyć większe działo. Na większe krosty potrzeba więcej czasu niż jedna noc czy jeden plasterek. Plasterki nie raz pomogły mi pozbyć się nieproszonych wyprysków. Znacznie łagodziły stan lub całkowicie ich eliminowały. Większe niedoskonałości też schodziły, ale potrzeba było to trochę więcej czasu. Generalnie oceniam produkt, jako dobry. W kryzysowych sytuacjach się sprawdza. Mam go zawsze pod ręką I chętnie stosuje w razie konieczności . Oczysiwscie lepiej zadbać o skórę całościowo niż punktowo, ale na szybkie pozbycie się widocznych wyprysków są idealne.
    Zalety:
    • wysusza wypryski
    • rozszerzają zapchane pory
    • działają antybakteryjnie
    • szybka pomoc na pozbycie się niedoskonałości