Wcierki do włosów i skóry głowy

Holify Wcierka do skóry głowy

• 29 marca 2025 o 21:48
    opinia
    Szczerze mówiąc, miałam spore oczekiwania, ale trochę się rozczarowałam. Opakowanie jest super – poręczne, wygodne w użyciu, wygląda ładnie na półce. Niestety na tym kończą się plusy. Zapach zupełnie mi nie podpasował, jest dość nieprzyjemny i po prostu ciężko mi się go znosi. Największy problem mam z tym, że zostawia moje włosy tłuste. Nakładam go zgodnie z instrukcją, ale nawet przy niewielkiej ilości skóra głowy wygląda nieświeżo. Najgorsze jednak jest to, że nie widzę żadnych efektów. Używałam go regularnie, licząc na to, że pobudzi wzrost włosów, ale nic takiego się nie stało. Ani baby hair, ani większej objętości, ani szybszego rośnięcia – po prostu żadnej różnicy. Podsumowując, dla mnie to średni produkt. Może u kogoś innego się sprawdzi, ale ja czuję, że wydałam pieniądze na coś, co nie spełniło swojej głównej roli. Raczej do niego nie wrócę.
    Zalety:
    • ładne, poręczne i wygodne opakowanie
    Wady:
    • nieprzyjemny zapach
    • zostawia tłuste włosy
    • nie stymuluje wzrostu włosów
    • nie daje żadnych efektów
  • 6 lutego 2025 o 15:25
    must-have
    Nie jestem fanką wcierania czegokolwiek w skórę głowy, bo zwykle kończyło się to przetłuszczonymi włosami albo podrażnieniem. Ale ta wcierka totalnie zmieniła moje podejście. Ma lekką, wodnistą formułę, więc nie obciąża włosów i nie zostawia tłustego filmu. Nakładam ją na noc i rano skóra głowy jest odświeżona, bez uczucia obciążenia. Po kilku tygodniach zauważyłam, że włosy mniej wypadają i pojawiły się nowe baby hair, co dla mnie jest ogromnym plusem. Dodatkowo skóra głowy mniej się przetłuszcza, co sprawia, że mogę myć włosy rzadziej. Aplikacja jest banalnie prosta dzięki wygodnej butelce, a zapach jest delikatny i szybko się ulatnia. Dla mnie to must-have, jeśli chce się wzmocnić włosy i poprawić ich kondycję bez zbędnego kombinowania. Na pewno zostaje ze mną na dłużej.
    Iwona_C
    23 stycznia 2025 o 17:19
    Odświeża i koi skórę głowy, jednak w moim przypadku nie miała żadnego wpływu na stymulacje wzrostu włosów ani ich wzmocnienie.
    Wcierka wpadła mi wokoło w dyskoncie spożywczym, zakupiłam ją wraz z olejkiem do włosów ztej samej linii pielęgnacyjnej. Spodobało mi się tutaj ta fikuśna buteleczka i dobry skład produktu. Produkt ulokowany został w zielonej buteleczce z zakrętką i bardzo wygodnym długim dozownikiem który zabezpieczony jest poprzez przekręcanie. Na przedniej części butelki znajdziemy logo marki oraz nazwa kosmetyku, zaś na tylnej bardzo szczegółowy opis składu i sposobu stosowania oraz efektów jakie powinniśmy uzyskać. Pojemność 135 ml. Konsystencja jest zupełnie wodnista o lekko herbacianym zabarwieniu. Jak na wcierkę to zapach jest całkiem przyjemny, delikatnie słodki, taki trochę mydlany, nie wyczuwam tu żadnej ziołowej nuty. Skład zawiera sok z aloesu, wyciąg z bambusa, sorbitol, betaina, ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego, ekstrakt z szałwii muszkatołowej, cukier roślinny, olejek z kory cynamonu, wyciąg z owoców kigelii afrykańskiej. Brak tu agresywnych dodatków, skład jest prosty i naturalny. Ze względu na wygodny aplikator wcierkę łatwo się aplikuje bezpośrednio na skórę głowy. Z ilością trzeba uważać ponieważ może ona obciążać włosy i dawać wrażenie ich nieświeżości. Zaaplikowana w niewielkiej ilości, i po wykonaniu krótkiego masażu bardzo szybko się wchłania i wysycha. Przyjemnie koli skórę głowy i delikatnie ją chłodzi. Jest to produkt bardzo wydajny i stosowany codziennie wystarczył mi na dwumiesięczna kuracje, ale niestety pozytywnego wpływu na wzmocnienie czy stymulacje włosów do wzrostu nie odnotowałam. Na plus zapach, dobry skład, ładne opakowanie z wygodnym dozownikiem i brak podrażnień skóry głowy, a tak po za tym mam wrażenie że ta wcierka nie robi prawie nic.
    Zalety:
    • ładne opakowanie z wygodnym dozownikiem
    • lekka wodnista konsystencja
    • przyjemny zapach
    • dobry skład z wieloma substancjami aktywnymi
    • przyjemnie chłodzi podczas aplikacji
    • koi skórę głowy
    • duża wydajność
    Wady:
    • nie ma wpływu na wzmocnienie włosów ani ich wzrost
    • może je obciążać
  • 17 lutego 2024 o 11:54
    Jak dla mnie nie
    Będąc w biedronce na zakupach skusiłam się na tą wcierkę bo ostatnio bardzo skupiłam się na zagęszczanie włosów. Powiem tak, po pierwszym użyciu nie działo się nic ale po jakimś czasie stosowania zaczęła mnie strasznie swędzieć skóra głowy i dostałam łupieżu. To napewno kwestia indywidualna go każda z nas ma inną skórę głowy jedna bardziej wrażliwa inna mniej ale mi niestety ona nie podpasowała
    Zalety:
    • Fajny aplikator
    • Spora pojemność
    Wady:
    • Wywołała u mnie swędzenie i łupież