Intensywnie regenerujący krem do rąk od marki Garnier miałam okazję zakupić w drogerii Rossmann. Wygląd kremu mnie przyciągnął, uwielbiam kolor bordowy, więc od samego początku zwrócił moją uwagę.
Na początku o mojej skórze ;). U mnie skóra dłoni ma ogromną skłonność do przesuszania, występowania podrażnień oraz pęknięć, w związku z czym od zawsze staram się bardzo dobierać odpowiednie kosmetyki do pielęgnacji moich dłoni. Ten krem to rąk od marki Garnier charakteryzuje się gęstą konsystencją oraz przyjemnym zapachem, który utrzymuje się na dłoniach przez dłuższy czas. Mi osobiście zapach podpasował, więc fakt, że utrzymuje się on na dłoniach przez kilka godzin zupełnie mi nie przeszkadza. Sam krem posiada taki ładny kolor, co opisałabym jako odcień kremowej bieli. Tubka jest wyjątkowo poręczna i wygodna do noszenia w torebce, co umożliwia łatwe korzystanie z kremu do rąk w ciągu dnia.
Bardzo ważnym aspektem odnośnie kremu do rąk jest czas jego wchłaniania i zawsze zwracam na to szczególnie uwagę w tego typu kosmetykach. Ten krem wchłania się szybko, nie pozostawiając nieprzyjemnej, tłustej warstwy. To dla mnie jego wielki atut, bo nie przepadam za tym tłustym filmem na dłoniach, zatem wchłanianie produktu jest bez zarzutu. Zaledwie parę minut po aplikacji mogłam przystąpić do wykonywania codziennych obowiązków, gdyż krem nie utrudnia pracy i nie tłuści dotykanych powierzchni.
Aplikacja kremu przebiega bezproblemowo i jest komfortowa, ponieważ to taki krem, który nie zostawia smug, a do tego wystarczy jego niewielka ilość, aby pokryć całe dłonie, które pozostają nawilżone przez dłuższy czas. Dzięki temu mogę tu zapewnić, że to wpływa na dużą wydajność kremu i taka tubka starczy nam na dłużej. W mojej ocenie krem wystarcza na długo, a dodam, że ja korzystam z kremu do rąk kilka razy w ciągu dnia.
Co mnie zachwyciło w tym kremie to również to, że bardzo skutecznie regeneruje on suchą i podrażnioną skórę, nawilża i odżywia. Już po pierwszym użyciu zauważyłam poprawę kondycji moich dłoni, ale naturalnie nie był to spektakularny efekt po zaledwie jednej aplikacji. Miałam pękającą skórę na dłoniach i mocno podrażnioną i stosowałam regularnie krem kilka razy dziennie przez kilka dni, i po takim czasie mogę szczerze przyznać, że udało mi się w pełni zregenerować przesuszone dłonie i zredukować mocno podrażnienia. Warto jednak podkreślić, że już po pierwszym nałożeniu stan skóry dłoni ulega poprawie, ale ja po prostu wychodziłam z tragicznego punktu startowego i moja skóra dłoni była w opłakanym stanie. Po stosunkowo krótkim czasie używania tego kremu moje dłonie stały się miękkie, wygładzone i nawilżone, a krem absolutnie nie wywołał u mnie podrażnień, chociaż miałam popękaną skórę.
Regularne stosowanie, kilka razy dziennie, znacznie poprawiło u mnie kondycję skóry, zredukowało podrażnienia, a wysuszenie oraz popękana skóra odeszły w zapomnienie. To naprawdę jest świetny kosmetyk w swojej kategorii, w przystępnej cenie, a do tego łatwo dostępny.
Zalety:
- Szybko się wchłania
- Nie pozostawia takiej lepkiej, tłustej warstwy
- Działa cuda i nasza skóra dłoni jest pięknie nawilżona, miękka i zadbana
- Szybkie działanie
- Mega wydajny
- Przystępna cena
- Dostępność
- Gustowne opakowanie (kolor mnie przyciągnął ;))
- Konsystencja
- Wygodna aplikacja
- Poręczna tubka, wygodna do trzymania w torebce