Preparaty punktowe

Catch A Tiger Żel punktowy na niedoskonałości

• 15 kwietnia 2025 o 16:50
    Super żel na małe i duże niedoskonałości
    Żel kupiłam po zobaczeniu pozytywnych opini. Nie zawiodłam się. Kosmetyk jest lekko żółtawy o konsystencji żelu. Szybko sie wchłania. Już niewielka ilość wystarczy , by nałożyć go na niedoskonałość. Ładnie i szybko radzi sobie i z małymi krostkami i z dużymi, podskórnymi pryszczami. Już po jednej nocy potrafi wyciszyć i zmniejszyć znacząco pryszcza. Nigdy nie smarowałam jednej zmiany więcej niz 2 razy. U mnie się sprawdził, bo moja skóra dobrze reaguje na kwas salicylowy. Jedyny minus to opakowanie, ponieważ u mnie ta końcówka pękła i zrobiła sie duża dziura. Ale potem dostałam info od producenta, że to była wadliwa partia. Kupiłąm drugie opakowanie i wszystko jest ok.
    Zalety:
    • tani
    • skuteczny
    • szybko się wchłania
  • 3 marca 2025 o 0:51
    Szału nie ma
    Ten żel punktowy Catch A Tiger to ciekawa opcja, ale nie spodziewaj się cudów na dużych, bolących pryszczach. Raczej radzi sobie z mniejszymi niedoskonałościami i zaczerwienieniami. Zauważyłam, że bardziej wysusza skórę w miejscu aplikacji, niż faktycznie łagodzi stan zapalny. Jeśli masz bardzo wrażliwą skórę, może to być problem. Jednak muszę przyznać, że żel jest bardzo wydajny, o wiele bardziej niż popularne plasterki na pryszcze. Wystarczy niewielka ilość, żeby pokryć zmianę. Konsystencja jest lekka i żelowa, szybko się wchłania. Co ważne, nie ma żadnego wyczuwalnego zapachu, co dla wielu osób może być plusem. Podsumowując, jeśli szukasz czegoś do punktowego stosowania na drobne wypryski i nie masz problemu z lekkim przesuszeniem, ten żel może się sprawdzić. Ale na poważniejsze problemy skórne raczej nie licz.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Bezzapachowy
    Wady:
    • Nie pokona wszystkich pryszczy
    • Bardziej wysuszy niż pomoże
    Mvrtwv
    26 lutego 2025 o 15:50
    Fail
    Mam cerę mieszaną, skłonną do krostek i stanów zapalnych. Niestety, ten produkt kompletnie się u mnie nie sprawdził, często zostawiał czerwone plamy na skórze. Żel ma lepką, bezbarwną konsystencję i ledwo wyczuwalny zapach, co samo w sobie mi nie przeszkadza, ale działanie pozostawia wiele do życzenia. Po nałożeniu na wyprysk skóra w tym miejscu natychmiast zaczęła piec i zrobiła się jeszcze bardziej czerwona. Liczyłam na redukcję niedoskonałości, ale po parunastu dniach testów z tym żelem nie widzę żadnej poprawy. Ani stan zapalny się nie zmniejszył, ani przebarwienia nie uległy złagodzeniu. Niestety, nie spełnił moich oczekiwań.
    Zalety:
    • niska cena
    Wady:
    • brak działania
    • podrażnia
  • 17 lutego 2025 o 17:34
    U mnie się nie sprawdził
    W przypadku tego produktu nie będę się rozpisywała, ponieważ dałam mu kilka szans, na różnej wielkości niedoskonałościach i niestety u mnie nie zrobił nic. Może moja trzydziestoletnia cera potrzebuje czegoś mocniejszego, nie wiem… ale niewątpliwie nie jest to żel dla mnie. Chociaż ma swoje zalety jak np. estetyczne opakowanie, przyjemną konsystencję czy przystępność cenową, to jednak nie zużyłam nawet 1 opakowania zanim aplikowanie żelu straciło dla nie sens.
    Zalety:
    • Cena (w promocji 8,99 zł)
    • Dostępność
    • Konsystencja
    Wady:
    • Brak oczekiwanych rezultatów
    • Krótkie PAO (6 miesięcy)
    Miroku
    9 lutego 2025 o 13:35
    Może być. Ale nie musi
    Mam cerę tłustą, wrażliwą i alergiczną, skłonną do zapychania. Ale w tym wszystkim mam szczęście do tego, że wszelkie krostki/stany zapalne/podskórne gule są u mnie rzadkością, musi to zaistnieć jakiś konkretny czynnik szkodzący by się pojawiły na mojej twarzy. W związku z tym nie mam większego rozeznania w produktach punktowych, zazwyczaj udaje mi się takie niespodzianki zaleczyć tym co mam w domowej apteczce(Octenisept, Sudocrem i maść ichtiolowa), więc jeśli w mojej kosmetyczce pojawia się kosmetyk dedykowany na pojedyncze zmiany trądzikowe to musi mnie on mocno zaciekawić korzystną ceną oraz dobrym składem. W recenzowanym produkcie jest naprawdę sensowny oraz wartościowy-pełen aktywnych wyciągów oraz składników(aczkolwiek tutaj ostrożnie alergicy gdyż wszystkie te dobroczynne wyciągi to potencjalne alergeny). W Catch A Tiger spodobała mi się jeszcze ta nazwa marki ^^ Mimo tak fajnego i ciekawego składu ten żel mało co robi. U mnie jedynie pomaga przy małych drobnych krostkach-lekko je przysusza, zapobiega ich rozrostowi i przyspiesza gojenie. Jednak nie daje sobie rady przy większych zmianach-podskórnych gulach czy nieco większych krostach z ropą. Nie gasi stanu zapalnego, nie przyspiesza gojenia oraz nie ,,wyciąga" syfu ze zmiany na wierzch(co dobrze robi poczciwa maść ichtiolowa) aby ułatwić jej spacyfikowanie, co najwyżej lekko przysuszy. Nie rozjaśnia przebarwień, a także nie wpływa na tempo ich znikania czy mniejsze ryzyko ich powstawania. Przyznam też szczerze, że ten żel wcale nie jest taki turbo delikatny dla skóry jak zapewnia producent o czym przekonałam się przypadkiem-po wieczornej pielęgnacji na odkażone krostki nałożyłam ten produkt i po jakimś czasie mój TŻ zapytał się z lekkim przerażeniem co mi się stało w twarz. Patrzę w lustro, a tam gdzie aplikowałam produkt pojawiły się czerwone plamy, które utrzymywały się jeszcze jakiś czas po zmyciu żelu, ewidentnie podrażnieniowe(po aplikacji żelu nierzadko czułam lekkie szczypanie tam gdzie go nałożyłam, ale jakoś nie przejęłam się tym zbytnio, gdyż ten dyskomfort był chwilowy) . I chociaż na dłuższą metę nie zauważyłam trwałych uszkodzeń/przebarwień naskórka, to jednak ten fakt sprawił, że zniechęciłam się do tego żelu i z ulgą wracam do swoich sprawdzonych metod. Produkt ma postać dosyć rzadkiego i lejącego się żelu, trzeba go aplikować malutkimi porcjami by nie spływał z nałożonego obszaru. Dosyć szybko zasycha do takiej błonki, ale wcale nie jest to warstwa przezroczysta czy niewyczuwalna-ma lekko żółte zabarwienie i wszystko się do niej klei, więc wcale nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że można ten produkt nakładać po makijaż, moim zdaniem będzie się rolował i odznaczał. Zapach bardzo delikatny, dla mnie praktycznie niewyczuwalny. Opakowanie-świetne, lekkie, praktyczne, do tego estetyczne. Dziubek ma wystarczająco wąski wylot by móc wygodnie aplikować nim dosyć rzadką formułę tego kosmetyku.