Preparaty punktowe

Catch A Tiger Żel punktowy na niedoskonałości

• 23 maja 2025 o 10:13
    Za tą cenę mega
    Moja skóra jest raczej sucha w kierunku wrażliwej. Przez leki na epilepsje które musiałam zażywać bardzo często miałam problemy z pryszczami. Czasem były to małe krostki, rzadziej większe podskórne gule. Nie mam zastrzeżeń jeśli chodzi o ten produkt. Jeśli trafi się na promocje to już w ogóle mega cena. Zdarza mi się go nakładać na dzień jeśli nie wychodzę z domu, przeważnie nakładam go na noc. Sam żel u mnie się sprawdza, działa szybko co jest dla mnie najważniejsze. Z podskórnymi gulami działa wolniej, ale działa. Jedyne zastrzeżenie mam do samego opakowania. Trzymam je pionowo tak aby produkt spływał sobie i jeśli jest go mniej to żeby było lepiej go z opakowania wyciągnąć. Nie jest to moje pierwsze opakowanie, ale przy dwóch zdarzyło mi się, że przy dzióbku opakowanie pękło. Dało się później zakręcić żel, ale powietrze dochodziło do produktu, więc jest opcja, że produkt tracił na wartości. Z innymi kosmetykami z tej firmy mi się tak nie działo, a serum od Albicji ma zbliżone opakowanie, więc nie wiem w czym problem.
    Zalety:
    • działa dość szybko
    • mega tani
    Wady:
    • opakowanie przy dzióbku pękło mi w dwóch egzemplarzach
  • 11 maja 2025 o 14:51
    Łagodny,ale zbyt słaby, by faktycznie zadziałać na trudniejsze krostki
    Testowałam ten żel przez kilka tygodni i niestety muszę stwierdzić, że szału nie ma. Produkt ma lekką, żelową formułę i szybko się wchłania, co jest plusem, ale działanie jest bardzo delikatne. Na mniejsze zmiany może lekko wpłynąć – czasem szybciej znikają, ale w przypadku większych, podskórnych niedoskonałości efekty są znikome albo żadne. Nie podrażnił skóry, co jest ważne, ale też nie przyniósł zauważalnej poprawy. Ot, kolejny punktowy żel, który wygląda ładnie na półce, ale raczej nie rozwiąże problemów z trądzikiem.
    Zalety:
    • delikatna, szybko wchłaniająca się formuła
    • nie podrażnia skóry
    Wady:
    • bardzo słabe działanie na większe zmiany
    • brak zauważalnych efektów przy dłuższym stosowaniu
  • 10 maja 2025 o 14:16
    Sprawdzony
    Produkt lekką, żelową konsystencję, łatwo się nakłada, szybko się wchłania. Stosuję punktowo, zwykle na noc, ale czasem też rano – zależy od sytuacji. Działa tak, że zmiana szybciej się goi, zaczerwienienie się zmniejsza, skóra się trochę uspokaja. Nie robi cudów z dnia na dzień, ale serio przyspiesza znikanie tych wrednych niespodzianek. Nie przesusza mi skóry, nie piecze – może minimalnie szczypie przy większych zmianach, ale tylko chwilkę. Plus za skład – dużo naturalnych ekstraktów i kwas salicylowy, więc naprawdę coś się tam dzieje.
    Zalety:
    • naturalny skład
  • 15 kwietnia 2025 o 16:50
    Super żel na małe i duże niedoskonałości
    Żel kupiłam po zobaczeniu pozytywnych opini. Nie zawiodłam się. Kosmetyk jest lekko żółtawy o konsystencji żelu. Szybko sie wchłania. Już niewielka ilość wystarczy , by nałożyć go na niedoskonałość. Ładnie i szybko radzi sobie i z małymi krostkami i z dużymi, podskórnymi pryszczami. Już po jednej nocy potrafi wyciszyć i zmniejszyć znacząco pryszcza. Nigdy nie smarowałam jednej zmiany więcej niz 2 razy. U mnie się sprawdził, bo moja skóra dobrze reaguje na kwas salicylowy. Jedyny minus to opakowanie, ponieważ u mnie ta końcówka pękła i zrobiła sie duża dziura. Ale potem dostałam info od producenta, że to była wadliwa partia. Kupiłąm drugie opakowanie i wszystko jest ok.
    Zalety:
    • tani
    • skuteczny
    • szybko się wchłania
  • 3 marca 2025 o 0:51
    Szału nie ma
    Ten żel punktowy Catch A Tiger to ciekawa opcja, ale nie spodziewaj się cudów na dużych, bolących pryszczach. Raczej radzi sobie z mniejszymi niedoskonałościami i zaczerwienieniami. Zauważyłam, że bardziej wysusza skórę w miejscu aplikacji, niż faktycznie łagodzi stan zapalny. Jeśli masz bardzo wrażliwą skórę, może to być problem. Jednak muszę przyznać, że żel jest bardzo wydajny, o wiele bardziej niż popularne plasterki na pryszcze. Wystarczy niewielka ilość, żeby pokryć zmianę. Konsystencja jest lekka i żelowa, szybko się wchłania. Co ważne, nie ma żadnego wyczuwalnego zapachu, co dla wielu osób może być plusem. Podsumowując, jeśli szukasz czegoś do punktowego stosowania na drobne wypryski i nie masz problemu z lekkim przesuszeniem, ten żel może się sprawdzić. Ale na poważniejsze problemy skórne raczej nie licz.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Bezzapachowy
    Wady:
    • Nie pokona wszystkich pryszczy
    • Bardziej wysuszy niż pomoże