Uwielbiam odkrywać nowe kosmetyczne perełki, ale peelingi do ciała mają w mojej łazience miejsce szczególne. Tym większe było moje zaskoczenie, kiedy dowiedziałam się, że Kopalnia Soli w Wieliczce produkuje własne kosmetyki! Gdyby nie wizyta w kopalni, pewnie nigdy bym się o tym nie dowiedziała.
Solno-cukrowy peeling do ciała z naturalną wielicką solanką to dla mnie totalne odkrycie. Po pierwszym użyciu byłam mile zaskoczona, drobinki soli i cukru są wyczuwalne, ale nie drapią, pozwalając na dokładny i przyjemny masaż skóry. Konsystencja jest idealna, nie za rzadka, nie za gęsta, dzięki czemu peeling dobrze rozprowadza się po ciele i nie spływa.
Ogromny plus za skład, olejki sojowe, avocado, makadamia, winogronowe i migdałowe oraz witamina E robią swoje, po użyciu skóra jest niesamowicie gładka, miękka i nawilżona, bez potrzeby sięgania od razu po balsam. Peeling nie przesusza skóry, a wręcz przeciwnie, doskonale pielęgnuje i pozostawia ją odżywioną oraz elastyczną. Po regularnym stosowaniu zauważyłam poprawę kondycji skóry, która stała się bardziej jędrna i promienna.
Produkt jest bardzo wydajny, niewielka ilość wystarcza na dokładne złuszczenie całego ciała. Dodatkowo nie klei się i nie lepi, co sprawia, że jego stosowanie jest niezwykle komfortowe. Po spłukaniu nie pozostawia tłustej warstwy, a skóra jest przyjemnie wygładzona i gotowa na dalszą pielęgnację. Ciekawostką jest fakt, że peeling jest bezzapachowy. To coś nowego, zwłaszcza że zawsze wybieram i przyzwyczaiłam się do intensywnie pachnących peelingów, ale ma to swój urok, nie gryzie się z innymi kosmetykami ani perfumami.
Opakowanie to wygodny plastikowy słoik z wygodną zakrętką co pozwala na wydobycie produktu do samego końca.
Podsumowując, to świetny peeling, który działa tak, jak powinien: wygładza, nawilża i pozostawia skórę w świetnej kondycji. Gdybym nie trafiła na niego przypadkiem, pewnie nigdy bym się na niego nie skusiła, a teraz z pewnością wrócę po więcej kosmetyków z naszej Wieliczki :)
Zalety:
- nasza polska marka
- wygodne opakowanie, widoczne zużycie produktu,
- konsystencja, nie maże się ani nie klei, łatwo się spłukuje, nie kaleczy skóry, łatwo się spłukuje
- działanie, złuszcza martwy naskórek, skóra po użyciu jest miękka i gładka bez przesuszenia i uczucia ściągnięcia, zmiękcza, wygładza
- po peelingu skóra lepiej wchłania balsamy
- nie podrażnia, nie uczula, nie uwrażliwia, nie pogarsza kondycji skóry
Wady:
- dostępność
- słaba reklama marki
- brak zapachu ale to sprawa indywidualna