Maski do włosów

OnlyBio Hair Cycling, 2-minutowa nawilżająca maska ekspresowa do włosów

• 19 stycznia 2025 o 17:40
    Moja ulubiona maseczka w tubie z całej serii Hair Cycling
    OnlyBio Hair Cycling, 2-minutowa nawilżająca maska ekspresowa do włosów, to według mnie prawdziwy wyróżnik całej linii Hair Cycling. Już po pierwszej aplikacji widać, że świetnie wygładza włosy, zapewniając im miękkość i zdrowy blask bez obciążania. Dużym plusem jest też ekspresowy czas działania – wystarczą zaledwie dwie minuty, aby uzyskać zauważalny efekt odżywienia. Kosmetyk skutecznie zapobiega puszeniu się włosów, co jest szczególnie ważne przy bardziej wilgotnej pogodzie lub dla osób o naturalnie niesfornych pasmach. Dodatkowo, lekka konsystencja ułatwia równomierne rozprowadzenie maski. Jeśli mielibyście wybrać jeden produkt z tej serii, ta maseczka zasługuje na pierwszeństwo.
    Zalety:
    • Ekspresowy czas działania (2 minuty)
    • Świetne wygładzenie bez efektu obciążenia
    • Zapobiega puszeniu się włosów
    • Przyjemna, lekka konsystencja
  • 15 stycznia 2025 o 9:25
    Gęsta, treściwa, wydajna
    OnlyBio Hair Cycling Nawilżenie 2-minutowa maska ekspresowa to produkt, który wyróżnia się swoją gęstą, niemalże maskową konsystencją (wszakże producent nazwał ją 2 - minutową maską - ja używam jej bardziej jako odżywki, nakładając czasem na dwie minuty, czasem na 15 minut) oraz wydajnością. Już niewielka ilość wystarcza, aby pokryć całe włosy, co czyni ją naprawdę ekonomicznym wyborem. Produkt posiada unikalny, fioletowy kolor, fajnie nałożyć na włosy coś „innego”. Pamiętam, że podobne wrażenie zrobiła na mnie maska pomarańczowa od Isany. Zapach inspirowany jest morskimi akordami, co może być kwestią indywidualnych upodobań. Mnie nie do końca przekonuje choć podoba mi się wyszczególnienie akordów tak jak w perfumach. • Nuty głowy: sól morska, algi • Nuty serca: lilia, tuberoza, imbir • Nuty bazy: mięta, cedr, piżmo W składzie maski znajdują się składniki o działaniu nawilżającym i pielęgnacyjnym, takie jak: • Kwas hialuronowy: intensywnie nawilża włosy, przywracając im miękkość i elastyczność. • Ekstrakt z alg: dostarcza minerałów i witamin, wspomagając regenerację włosów. • Ekstrakt z chlorelli: działa odżywczo i wzmacniająco. • Ekstrakt z korzenia lukrecji: posiada właściwości łagodzące i nawilżające. • Sok z aloesu: znany ze swoich właściwości nawilżających i kojących. Dzięki tym składnikom maska doskonale sprawdza się w pielęgnacji moich włosów średnioporowatych, zapewniając im odpowiednie nawilżenie bez efektu obciążenia. Po jej użyciu moje włosy stają się gładkie, lekkie i pełne blasku. Podsumowując, 2-minutowa maska ekspresowa z serii Hair Cycling od OnlyBio to produkt godny polecenia dla osób poszukujących szybkiego i efektywnego rozwiązania nawilżającego dla swoich włosów. Jej bogaty skład oraz przyjemna konsystencja sprawiają, że codzienna pielęgnacja staje się prawdziwą przyjemnością. :))
    Zalety:
    • ciekawy kolor produktu
    • działanie
    Wady:
    • mnie nie do końca podoba się zapach produktu
  • 28 listopada 2024 o 22:13
    Bardziej odżywka niż maska
    Maska do włosów Onlybio z założenia ma działanie nawilżające, co szczególnie przyciągnęło moją uwagę, jako że mam kręcone włosy wymagające intensywnego nawilżenia. Po kilku użyciach mogę powiedzieć, że produkt faktycznie spełnia swoje zadanie, choć bardziej przypomina działaniem odżywkę niż typową maskę. Włosy są nawilżone i łatwe do rozczesania, ale brakuje efektu głębszej regeneracji, jaką obiecują niektóre maski.
    Zalety:
    • Nawilżenie: Produkt dobrze radzi sobie z nawilżeniem moich włosów.
    • Nieobciążający zapach: Choć nie przypadł mi do gustu, zapach szybko się ulatnia i nie pozostaje na włosach.
    Wady:
    • Działanie bardziej jak odżywka: Jeśli ktoś szuka intensywnego odżywienia, ta maska może nie spełnić wszystkich oczekiwań.
    • Opakowanie: Bardzo proste i mało estetyczne, mogłoby być bardziej przemyślane i przyciągające wzrok.
  • 14 listopada 2024 o 21:16
    Kosmetyki do pielęgnacji włosów od marki OnlyBio znam nie od dziś i naprawdę bardzo je lubię. Sprawdzają mi się one doskonale, wspaniale uzupełniają całą moją pielęgnację, są wręcz stworzone do tego, aby pomóc mi ujarzmić moje bardzo suche i lubiące się puszyć włosy. Seria Hair Cycling jest dla mnie nowością, natomiast miałam już okazję stosować odżywkę z tej serii i także bardzo dobrze mi się sprawdziła, dlatego też postanowiłam zakupić kolejny kosmetyk z tej serii. Produkty te są bardzo łatwo dostępne w sieci drogerii Rossmann i tam też go dla siebie zakupiłam. Kosmetyk zamknięty został w opakowaniu w formie tubki o pojemności dwustu mililitrów. Design produktu jest naprawdę bardzo ładny, umieszczono na nim wszelkie, najważniejsze informacje na temat kosmetyku, takie jak jego nazwa, logo producenta, skład czy zalecany sposób użytku. Opakowaniu utrzymane jest w kolorach zieleni oraz fioletu. Tubka zamykana jest za pomocą metody na klik. Cena regularna odżywki wynosi około dwudziestu pięciu złotych. Produkt posiada jasnoróżową barwę i kremową konsystencję. Pachnie naprawdę bardzo ładnie, ewidentnie czuć tutaj owocowe, całkiem mocne nuty zapachowe. Produkt nie obciąża włosów. Sprawia, że są bardziej miękkie, elastyczne oraz wygładzone. Ułatwia rozczesywanie oraz stylizacje. Zdecydowanie nawilża, zmiękcza i regeneruje. Odżywka od marki OnlyBio jest bardzo dobrym kosmetykiem, który zdecydowanie posiada intensywne działanie nawilżające, ale także wygładzające czy regenerujące. Dodatkowo ma bardzo ładny zapach oraz przyjemną konsystencję. Zdecydowanie polecam.
    • Konsystencja
    • Wygładza
    • Regeneruje
    • Nadaje blasku
  • 18 czerwca 2024 o 11:32
    Nie nadaje się do rozjaśnionych, suchych włosów
    Kupiłam 2 minutową maskę ze względu na opis jaki umieścił producent, miała działać ekspresowo oraz nawilżać, zmiękczać i uelastyczniać bardzo suche włosy pomagając uzupelnić utraconą wilgoć we wlosach. Niestety efekt końcowy po użyciu maski był zupełnie odwrotny. Maska jest w postaci gęstego kremu, który przy moich suchych i cienkich włosach topornie się po nich rozprowadzał. Po spłukaniu produktu mokre włosy były sztywne i nadal suche, niemożliwe do rozczesania (tak samo jakbym po myciu nie nałożyła żadnej maski czy odżywki). Wysuszenie włosów niestety nie poprawiło efektu, były one spuszone, odstające na całej długości, sztywne i nieprzyjemne w dotyku. Duży minus za mało wygodne opakowanie jak na tak gęsty produkt z którego wydobycie końcówki maski bez rozcinania nożyczkami jest wręcz niemożliwe.
    Zalety:
    • Przyjemny zapach
    Wady:
    • Brak efektu nawilżenia przy bardzo suchych włosach
    • Mało wydajna
    • Powoduje puszenie włosów