Olejki do włosów

Alterna Bamboo, Kendi Dry Oil Mist Oliwka - mgiełka do włosów

ALTERNA BAMBOO SMOOTH KENDI DRYOIL MIST Mgiełka stylizująca 125ml

• 18 grudnia 2020 o 19:52
    daje delikatny błysk włosom
    Kupiłam u fryzjerki. Mam cienkie włosy i obawiałam się, że będzie zbyt obciążający, ale fryzjerka zapewniała, że nie. Cały sekret działania, to bardzo delikatne nałożenie. Włosy nie mają być nasączone olejkiem. Jeden czy dwa psiki w zupełności wystarczają. Nadaje ładny błysk włosom. Ponieważ używa się minimalnej ilości wystarcza na bardzo długo. Problemem jest cena, bo wydaje mi się znacznie za wysoka na olejek, który nie pielęgnuje, a tylko nadaje chwilowego błysku.
    Zalety:
    • nadaje błysk
    • wygodna aplikacja
    U konsultantki
  • 1 listopada 2020 o 22:06
    Taki sobie
    Tego olejku używałam bardzo długo , bo aż 2 lata (a dostałam od swojej fryzjerki 25 ml w prezencie), ale bardzo nieregularnie. Zdażyłam go przetestować i na dłuższych i na nieco krótszych włosach i stwierdzam, że nadawał się dla mnie tylko na końcówki włosów (ale takie końcówki końcówki ok. 2 cm), bo niestety użyty jakoś tak bardziej globalnie po włosach powodował szybkie przetłuszczenie i obciążenie włosów. Forma w sprayu niestety zachęca do rozpylenia go globalnie i niestety trudno nałożyć mi go było precyzyjnie tylko na wspomniane wcześniej końcówki.
    Zalety:
    Wady:
    • przetłuszczenie włosów
    • atomizer
  • 2 listopada 2018 o 10:43
    zdecydowanie nie dla mnie
    Na ogół oleje/olejki poprawiają wygląd moich włosów - chociażby przez obciążenie i zmniejszenie puszenia się. Niestety ten nie robi kompletnie nic, poza zostawieniem tłustej warstwy, która sprawia wrażenie, że włosy są nieświeże. Wydaje mi się nawet, że po tej mgiełce włosy puszą się bardziej - nie zauważyłam żadnego pozytywnego efektu (o obiecywanym wygładzeniu nie wspomnę). Ponadto musi stać cały czas w pionie, ponieważ olej wycieka przez atomizer. Robiłam kilka prób w parotygodniowych odstępach, ale bez skutku. Oddałam znajomej.
    Zalety:
    Wady:
    • przeciekające opakowanie
    • brak efektu wygładzenia
    • zwiększone puszenie włosów
    • sprawia, że włosy wyglądają na nieświeże
  • 7 września 2018 o 17:52
    a chciałam dobrze
    Mam grube i mocne włosy, które cierpią na ciągłe przesuszenie. Kupiłam olejek z nadzieją, że coś wskóra. Niestety, po każdym użyciu, nawet przy małej ilości olejek za bardzo obciąża moje włosy. Wyglądają wtedy na nieświeże, przetłuszczone, oklapłe pasma. Próbowałam również nakładanie olejku na końcówki suchych włosów, efekt był podobny. Poddałam się i olejek oddałam koleżance.
  • 13 maja 2018 o 20:56
    Dobry olejek, ale nie do każdych włosów
    Pierwszy raz spotkałam się z olejkiem, który w ogóle nadaje się do użycia. Wcześniej olejki do włosów nierozerwalnie kojarzyły mi się z tłustymi włosami jeszcze tego samego dnia. Ten ma bardzo poręczny dozownik - jest w formie mgiełki- więc łatwo go rozprowadzić, nie robiąc sobie tłustych strąków. Włosy po nim są naprawdę przyjemne, takie aksamitne, miękkie i lśniące. Właścicielki grubych, ciemnych i prostych włosów powinny być zachwycone. Ja mam jasne i gęste, ale niezbyt grube, a do tego lekko kręcone, więc wszelkie olejki są dla mnie nieco za ciężkie. Używam go, kiedy mam ochotę na gładką fryzurę, zamiast puszystych, uniesionych u nasady włosów. I tu się sprawdza. Przyjemny i odżywiający produkt. Warto postarać się o próbkę przed kupieniem całego opakowania, aby sprawdzić, czy odpowiada rodzajowi włosów.
    Zalety:
    • formuła mgiełki
    • odżywia
    • aksamitny efekt
    • lepszy niż inne olejki
    Wady:
    • może być za ciężki dla cienkich włosów
    • nieco tłusty, jak to olejek