Kremy BB, CC i DD

Niuqi BB Cream 6in1 Krem wyrównujący koloryt 6w1

• 12 października 2024 o 11:04
    Upiększający krem BB.
    Krem wyrównujący koloryt 6 w 1 od Niugi z Biedry okazał się perełka za grosze jak wspomina poprzedniczka w recenzji. Skromna, prosta szata graficzna opakowania z napisem krem BB rzuca się w oczy na półce sklepu oraz korzysta cena, ostatnio była promocja kup dwa po 9,99 zł - nic tylko brać i testować ;) Swój krem BB wybrałam w odcieniu 01 natural ponieważ mam dość jasna karnację i ciężko dostosować odcień, a tutaj strzał w dziesiątkę. Produkt odpowiedni dla wegan, przebadany dermatologicznie, standardowa pojemność 30 ml, PAO 6 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia. Skład nie powala na kolana... Konsystencja kremu jest przyjemna z łatwością można rozprowadzić, ja najczęściej aplikuje na twarz i rozprowadzam palcami. Przyjemny kwiatowy zapach jest bardzo delikatny i przyjemny. Krem nie tylko maskuje niedoskonałości, przebarwienia, upiększa i nawilża jak trzeba! Czasem w pośpiechu nakładam sam krem BB bez dodatkowej pielęgnacji, a cera jest nawilżona i wygląda super przez cały dzień. Naprawdę perełka z marketu! Z tej serii mamy jeszcze krem CC który czeka na swoją kolej ;)
  • 28 września 2024 o 6:44
    Cudo za grosze
    Jak to się stało, że jeszcze nikt nie ocenił tego cudeńka? Cudeńka za grosze, bo w Biedronce kosztuje 13 dukatów. Nie jestem bladziochem, zatem wybrałam odcień 02. Kupiłam właśnie drugie opakowanie. Określenie " krem" jest bardzo trafne, bo konsystencja kosmetyku jest właśnie kremowa. Można nakładać to cudo zarówno gabeczką jak i palcami. Kosmetyk łatwo się rozprowadza na skórze, nie tworząc efektu maski. Za to efekt wypoczętej, promiennej skóry o równomiernym i zdrowym kolorycie jest widoczny od razu. Po prostu buzia wygląda tak jakby ładniej. Nie mam dużych przebarwień, ale jakieś przebarwienia jednak mam. Po użyciu tego kremiku przestają być widoczne. Kosmetyk nie wysusza skory- mam 48 lat, cerę suchą i dojrzałą i po użyciu tego cuda nic złego się nie dzieje. Kosmetyk nie posiada wybitnych właściwości kryjących. Wydaje się mi, że raczej nie ukryje większych niedoskonałości. Krem dogaduje się z pudrem, różem ito, nie roluje się. Ja jednak najbardziej lubię nakładać go solo, zwłaszcza w te dni, kiedy nie idę do biura , tylko pracuję zdalnie. Warto też wspomnieć o zapachu. Jest on szalenie kobiecy, kwiatowy, a przy tym nienachalny Wydajność oceniam jako dobrą. Opakowanie jest typowe dla kremów BB z tej półki cenowej. Nie oczekiwałam tutaj luksusowego designu i szata graficzna nie miała wpływu na ocenę końcową. Dostępność jest znakomita, bo Biedronkę chyba każdy ma gdzieś po drodze. Nie pamiętam, czy miałam już coś z tej marki, ale kremikiem BB jestem po prostu oczarowana. Polecam, polecam i jeszcze raz polecam.
    Inne