Odżywki do włosów

4 na 51 opinię

Ewe_na
    6 stycznia 2025 o 14:26
    Silna kuracja odbudowująca
    Mam włosy średniej długości, farbowane z tendencją do plątania się i przetłuszczania. Ten produkt ma za zadanie wzmocnić, odnowić, odbudować i chronić nasze zniszczone włosy. W moim odczuciu spełnia swoje zadanie po części. Nakładam go na umyte i po odżywce wilgotne włosy. Wystarczy dość niewielką ilość rozsmarować na całej długości włosów. Są po nim gładkie i błyszczące, elastyczne i sprężyste. Podczas stylizacji lokosuszarką nie plączą się w szczotce i czuć ich gładkość podczas wyciągania pasm. Jednak minus za to, że podczas codziennego stosowania włosy stają się po niej trochę sztywne co mi nie odpowiada. nie są przeciążone, nie tworzą się nieestetyczne strąki i nie przetłuszczają się za szybko. Przestały się też łamać na końcach. Jednak myślę, że od samego tego typu produktów nie ma co oczekiwać ogromnych cudów, ponieważ ważna jest też odpowiednia i dobrze dobrana koloryzacja u dobrego fryzjera, który nam włosów nie zniszczy. Kiedyś byłam w takiej sytuacji i odkąd zmieniłam fryzjera, moje włosy wspomagam właśnie tego typu produktami i dopiero po takiej strategii widzę naprawdę ogromne efekty w ich wyglądzie. Tą kurację stosuję na zmianę z olejkiem od Gisou, by bardziej zmiękczyć włosy. Opakowanie bardzo estetycznie wykonane. Konsystencja dość gęsta kremowo żelowa przezroczysta. Pięknie pachnie, delikatnie kwiatowo.