Odżywki do włosów

Garnier Fructis, Hair Food, Cocoa Butter Hair Treat Conditioner Odżywka do włosów kręconych

Garnier Fructis Cocoa Butter Odżywka do Włosów 350ml
notino.pl
GARNIER_Fructis Cocoa Butter Hair Treat Conditioner odżywka do włosów kręconych 350ml
Fructis Hair Food Cococa Butter Odżywka do włosów 350 ml

Nasi użytkownicy zostawili 16 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

AnaSky
    27 listopada 2024 o 18:10
    Poprawna. Nie obciąża włosów, wygładza, tylko ten intensywny zapach...
    Odżywka o pojemności 350 ml w odróżnieniu od szamponu z kakaowej serii mieści się w butelce z białego plastiku, który pod światło umożliwia śledzenie zużycia. Korek w kolorze jasnej czekolady. Odżywka jest kremowa, biała, o idealnej konsystencji. Dobrze aplikuje się ją na włosy - nie spływa z nich. Ekspresowo się spłukuje. Zapach jak w przypadku szamponu jest intensywny - im jestem starsza doceniam jednak bardziej subtelne zapachy. Tu z czekoladowym budyniem ponownie według moich nozdrzy przesadzili. Mam włosy farbowane, z tendencją do puszenia się. Produkt nie obciąża włosów. Ładnie je wygładza, pozostawia je miękkie w dotyku. Ogólnie w porządku, ale nie zachwyciła mnie na tyle, by sięgnąć po nią ponownie.
    Zalety:
    • 97% składników pochodzenia naturalnego
    • Produkt wegański
    • Butelka wykonana jest z recyklingu i nadaje się do ponownego przetworzenia
  • 23 lipca 2024 o 13:11
    Fajna :)
    Odżywka do włosów, o zapachu masła kakaowego. Bardzo ładnie pachnie, ma bardzo fajna konsystencję, dzięki czemu dobrze się ją nakłada na włosy, spłukuje się ją szybko i bez żadnych problemów. Sprawia, że włosy nie plączą się, wygładza je i odżywia. Jestem z niej bardzo zadowolona. Nic dodać nic ująć, polecam przetestować ma sobie!
  • 1 kwietnia 2024 o 0:26
    Pięknie pachnąca odżywka.
    Bardzo lubię tę serię kosmetyków. Testowałam dwa rodzaje odżywek. Ta szczególnie przypadła mi do gustu. Bardzo ładnie pachnie, zapach utrzymuje się długo na włosach. Jest mleczno-czekoladowo-kokosowy. Odżywkę stosowałam po każdym myciu włosów, na kilka minut. Włosy po spłukaniu produktu są odżywione i gładkie. Włosy po umyciu zawsze suszę suszarką, dzięki czemu uzyskiwałam efekt odżywionych włosów. Odżywka jest wydajna, a stosunek jakości do ceny jest bardzo dobry.
    shewild
    5 października 2023 o 14:49
    Przyjemny balans pomiędzy odżywieniem a lekkością
    Na przestrzeni ostatnich sześciu miesięcy zużyłam dwa opakowania tej odżywki, i na pewno na tym się nie skończy! Jestem bardzo zaskoczona, może wręcz nawet zdziwiona jak ta odżywka świetnie działa na moje włosy. Pierwsze opakowanie kupiłam bez większego przekonania, bo czytałam wcześniej opinie, że łatwo obciąża, jest bogata i różnie to z nią bywa przy falowanych włosach. Moje włosy jednak pokochały te odżywkę i wiem, że na pewno będę do niej regularnie wracać. Mam cienkie i delikatne włosy, które są naturalnie lekko falowane. Tak, niestety dzięki temu mają też tendencję do puszenia ;) Czasem proste, czasem bardziej falowane, ale cieszę się, że rynek kosmetyczny też od jakiegoś czasu zwraca większą uwagę właśnie na takie "niezdecydowane" włosy, aby podkreślić ich naturalną skłonność do falowania. Odżywka Garniera ma jedną niezaprzeczalną zaletę dla mnie - doskonale wygładza i zmiękcza, jednocześnie nie obciążając ani przyklepując włosów. Są one falowane, ale bez masy odstających włosków, na długości gładkie, ale jednocześnie nie przesadnie wygładzone. Włosy wciąż naturalnie falują, mają ładny kształt i objętość, a przy tym są niesamowicie miłe w dotyku. Włosy wydają się być także w lepszej kondycji - są nawilżone, sypkie, sprężyste. Odżywka świetnie ułatwia rozczesywanie, po jej użyciu włosy w ogóle się nie plączą, zero kołtunów. Faktycznie mniej się puszą, łatwiej mi zapanować nad ułożeniem fryzury, bo są miękkie i przyjemnie gładkie. Są przy tym puszyste i bez efektu obciążenia. Po prostu dobrze "zaopiekowane" włosy :) Jest jednak jedna rzecz, której nie lubię w odżywkach Garniera z serii Hair Food - opakowania! Twardy plastik z jakiego są wykonane wręcz przeszkadza w wydobyciu zawartości, ciężko butelkę ścisnąć, już lepiej potrząsnąć. Ja i tak zawsze te odżywki stawiam od razu do góry nogami, wtedy odżywka wypływa bezproblemowo, a ja nie muszę się irytować za każdym razem jak jej używam. Jak cała reszta produktów z tej linii, ten również jest niesamowicie wydajny i aby jednolicie pokryć włosy wystarczy niewielka ilość w zagłębieniu dłoni. Uwielbiam także konsystencję odżywki - gęsta, kremowa, nie spływa z włosów. Z łatwością pokrywa całe pasma i już w dotyku czuć, że włosy są gładkie i zyskują miękkość. Do tego ma bardzo ładny zapach masła kakaowego - ciepły, słodkawy, naprawdę przyjemny. Zapach delikatnie zostaje na włosach i czasem w ciągu dnia wyczuwam go wokół siebie. Wiem, że odżywka ma swoich zarówno fanów, jak i przeciwników. Ja zdecydowanie należę do tej pierwszej grupy, moje włosy ją bardzo polubiły i wyglądają po jej użyciu naprawdę świetnie. Pomimo dość bogatej konsystencji i składu odżywka nie jest dla mnie zbyt ciężka, włosy nie tracą szybciej świeżości i nie "oklapują" pomimo tego, że mam przetłuszczające się włosy i często mam z tym problem. Polecam wypróbować, dla mnie to jakość poparta dobrymi efektami - zgodnie z nazwą to prawdziwe, odżywcze jedzonko dla włosów ;)
  • 1 września 2023 o 14:43
    Lepsza niż Anwenówki
    Mam włosy średnioporowate + , cienkie , puszące się Byłam sceptycznie nastawiona do tej odżywki ,bo ma w składzie olej kokosowy i glicerynę. Staram się unikać jej gdy pora jesienna - zimowa ,ale jak świadome włosomaniaczki wiedzą ,że gliceryna min. otula włos , chroni go przed wysuszeniem. Od czasu do czasu gdy potrzebuje tego właśnie otulenia to sięgam z miłą chęcią po tą odżywkę. Jest świetna , efekt wygładzenia mam za każdym razem. Włosy są zmiękczone i co najlepsze , zauważyłam ,że daje radę nawet nawilżyć końcówki włosów i w efekcie właśnie mamy gładziutkie włosy. Przy cienkich włosach nie trzymałam bym jej długo i uważać również z ilością. Włosy cienkie potrzebują mniej! ;) Raczej nie do codziennego stosowania , równowaga PEH drogie panie przede wszystkim!
    Zalety:
    • Skutecznie wygładza włosy średnioporowate +
    • Nawilża końcówki
    • Nie wysusza
    • Dobry skład
    • Nie uczula
    • Dociążająca
    • Przy cienkich włosach - wydajna
    Wady:
    • Olej kokosowy w składzie