Serum do twarzy

The Ordinary GF 15% Solution Serum przeciwstarzeniowe zawierające 15% roztwór czynników wzrostu

Sephora
The Ordinary - Solution Gf 15% - Serum Przeciwstarzeniowe - Gf 15% Solution - Dla Kobiet

• 24 marca 2025 o 1:13
    Cudne serum
    Działa :) używam rano z innymi pepetydami oraz wieczorem z retinolem. Już od pierwszego użycia widać działanie, skóra jest gładsza izmeszczki mniejsze. Używam na twarz i resztki wsmarowuje w dłonie. Tu i tu widzę jego pozytywne działanie.
    Zalety:
    • Działa
    • Nawilża
    • Wpływa na strukturę skóry
    • Można łączyć z wieloma składnikami (nie z kwasami i witaminą C!)
    Wady:
    • Jeszcze nie zauważyłem
  • 10 stycznia 2025 o 14:23
    Najlepsze! Absolutny must have!
    Jako posiadaczka cery mieszanej, wrażliwej i zaczynającej wykazywać oznaki starzenia (30+), szukam produktów, które skutecznie przeciwdziałają zmarszczkom, poprawiają elastyczność skóry i wspierają regenerację. Liczyłam na intensywne działanie przeciwstarzeniowe, które nie podrażni mojej skóry - nie zawiodłam się. - Opakowanie / zapach Serum zamknięte jest w minimalistycznej, estetycznej butelce z ciemnego szkła, co chroni składniki aktywne przed działaniem światła. Pipeta ułatwia aplikację, a konsystencja produktu jest wodnista, co sprawia, że łatwo się rozprowadza i szybko wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu. Zapach jest niewyczuwalny, co docenią osoby wrażliwe na intensywne aromaty. Już po pierwszej aplikacji skóra wydaje się napięta i wygląda bardzo ładnie. - Skład i działanie Kluczowym elementem formuły są biomimetyczne peptydy wzrostu (EGF, TGF, IGF), które naśladują naturalne procesy regeneracyjne skóry. To właśnie dzięki nim serum redukuje zmarszczki, jak i poprawia elastyczność, jędrność i teksturę skóry. Co szczególnie doceniam połączenie 3 rodzai czynników wzrostu (Epidermal Growth Factor, Transforming Growth Factor, Insulin-like Growth Factor) w wysokiem stężeniu 15%. Musiałam zwrócić uwagę na skład, jest bardzo mało firm, które wykorzystują aż 3 rodzaje czynników wzrostu w jednym kosmetyku. Składniki są roślinnego pochodzenia, co sprawia, że serum jest łagodniejsze niż produkty oparte na zwierzęcych czynnikach wzrostu, a jednocześnie skuteczne. Dodatkowo produkt wspiera nawodnienie skóry i wzmacnia barierę ochronną, co jest widoczne już po pierwszym zastosowaniu. Stosuję od tygodnia, ale już teraz wiem, że to must have mojej pielęgnacji. Zauważyłam: - od razu po aplikacji widoczne jest napięcie skóry - zmniejszenie widoczności zmarszczek, szczególnie na szyi - poprawa jędrności szczególnie wokół żuchwy – skóra wygląda na świeższą i bardziej wypoczętą, z subtelnym blaskiem. Serum nie wywołało podrażnień ani reakcji alergicznych, mimo że moja skóra jest wrażliwa. Produkt sprawdził się również w strefie T, nie powodując przetłuszczania ani zapychania porów. - Jakość / cena Stosunek ceny do jakości – przystępna cena w porównaniu do innych produktów z czynnikami wzrostu. - Konsystencja Serum jest mocno płynne, więc należy uważać przy aplikacji, aby nie zmarnować produktu i żeby kosmetyk się nie wylał. - Moja rutyna Stosuję ten produkt w połączeniu z innymi peptydami. Nakładam Argireline 10% na zmarszczki mimiczne, wokół oczu i czoło. Następnie GF 15% na całą twarz i szyję. Zamykam peptydami Matrixyl 10% + HA. Takie połączenie daje mojej skórze koktajl z 35% peptydów z kwasem hialuronowym. W zimowe dni, kiedy moja skóra potrzebuje więcej nawilżenia (klimatyzacja, warunki atmosferyczne) nakładam na to Emulsję silnie przeciwzmarszczkową z peptydem miedziowym Bandi. Takie połączenie stosuję również na noc. Efekt jest zachwycający! Jest to najlepszy zabieg przeciwstarzeniowy do skóry. Ponadto, peptydy można łączyć ze sobą w różnych kombinacjach, w zależności od potrzeb. Warto dodać, że polska (droga) firma kosmetyczna, która sprzedaje również serum peptydowe z 10% kompleksem czynników wzrostu NIE MA w składzie serum aż 3 rodzai czynników, tak jak The Ordinary. Stosowałam serum polskiej firmy i uważam, że jest znacznie gorsze, a do tego bardzo drogie.
    Zalety:
    • Napięcie skóry, widoczne od razu po aplikacji.
    • Delikatna formuła odpowiednia dla wrażliwej skóry.
    • Szybkie wchłanianie i brak tłustego filmu.
    • Estetyczne i funkcjonalne opakowanie z ciemnego szkła, które chroni składniki aktywne.
    • Stosunek ceny do jakości – przystępna cena w porównaniu do innych produktów z czynnikami wzrostu.
    • Skuteczne działanie przeciwstarzeniowe już po tygodniu.
    Wady:
    • Efekty wymagają systematycznego stosowania – nie jest to produkt „na już” i żeby widzieć efekty, trzeba stosować regularnie czynniki wzrostu.