Żele pod prysznic

Rituals The Dream Collection, Whipped Shower Foam Pianka pod prysznic

• Przed chwilą
    Rozczarowanie :(
    Zdecydowałam się na ten produkt ze względu na nietypową formułę – pianka ma wyjątkowo kremową, „bitą” konsystencję, która rzeczywiście daje przyjemne doznania podczas aplikacji. To zdecydowanie coś innego niż klasyczne pianki, co z początku mnie zachwyciło. Niestety na tym kończy się jej przewaga. Mimo że jest wydajna i przyjemna w użyciu, mam wrażenie, że praktycznie nie oczyszcza skóry. Po spłukaniu nie czuję świeżości ani „czystości” – wręcz przeciwnie, mam ochotę się umyć jeszcze raz innym środkiem. Skóra sprawia wrażenie jakby została pokryta lekkim filmem, ale nie w sposób pielęgnacyjny, tylko niezbyt komfortowy. Dla osób, które oczekują od pianki czegoś więcej niż tylko formy i delikatnego efektu otulenia – ten produkt może okazać się rozczarowujący. Zostanie przy klasycznych wersjach. :)
    Zalety:
    • konsystencja bitej śmietany
    Wady:
    • skład
    • działanie
  • Dzisiaj o 19:16
    Innowacyjny i dobry produkt, wymaga przyzwyczajenia do nowej formuły
    Opakowanie: Piękna, lawendowa, metalowa butelka, prezentuje się niezwykle uroczo i marzycielsko, dozownik wygląda zupełnie jak ten do bitej śmietany i działa bez zarzutu Konsystencja: Jak dozownik, tak i konsystencja - zupełnie jak bita śmietana, po wydobyciu z opakowania jest to już gotowa, puchata pianka, nawet stosunkowo zbita i gęsta, również o jasnofioletowym kolorze. Przyjemnie rozprowadza się na skórze; jest skuteczniejsza, gdy jest ona jedynie lekko wilgotna, w przeciwnym wypadku zbyt szybko znika Wydajność: Mimo, że każdorazowo trzeba zużyć dość sporo produktu, to wydajność okazała się bardzo wysoka Zapach: Słodko-kwiatowy, średnio intensywny, bardzo przyjemny i dziewczęcy, idealny na wiosnę i lato Skład: Według jednej z popularnych aplikacji do sprawdzania składów 12.8/20, jak na produkt do oczyszczania ciała to bardzo wysoki wynik Działanie: Bardzo dobrze oczyszcza skórę z zabrudzeń oraz antyperspirantu, poza tym nie podrażnia suchej i wrażliwej skóry, ani nie wywołuje alergii, pozostawia skórę nawet dość miękką i przyjemną w dotyku Podsumowanie: Jestem bardzo zaskoczona negatywnymi opiniami na temat tej pianki. Zapewne wynikają one z innej niż dotychczasowa formuły tego typu produktu od Rituals. Jest ona w postaci bitej śmietany, która jest pianką już w chwili wydobycia z opakowania. Początkowo jej użytkowanie wydaje się mało wydajne - faktycznie każdorazowo trzeba wydobyć jej dość sporo, jednak pomimo to wcale tak szybko się nie zużywa ze względu na pojemne opakowanie. Jej zapach jest bardzo lekki, kwiatowy, słodki, chyba nawet bardziej mi przypadł do gustu niż wody perfumowanej z tej serii, ponieważ nie ma tak owocowego wydźwięku. Nie jest on intensywny ani nie pozostaje na skórze, lecz jest wyraźnie wyczuwalny w trakcie kąpieli. Produkt sprawdza się nawet w przypadku suchej i wrażliwej skóry, nie przesusza jej, a nawet daje lekkie nawilżenie (które oczywiście nie zastąpi jednak nigdy treściwego kremu do ciała). Ogólnie jestem bardzo zadowolona z działania, zapachu oraz całej koncepcji produktu.
    Zalety:
    • Ładny zapach
    • Skuteczne oczyszczanie
    • Fioletowa szata graficzna
    • Innowacyjna formuła żelu w postaci bitej śmietany
    • Lekko nawilża skórę
    Wady:
    • Każdorazowo trzeba zużyć dość sporo produktu, choć nie wpływa to na jego wydajność
    • Może lekko brudzić wannę przez fioletowy kolor pianki
    • Nie należy go mieszać ze zbyt dużą ilością wody, ponieważ wtedy szybko znika
  • 6 kwietnia 2025 o 10:09
    Bubelek
    Najgorsza pianka od Rituals. Różni się znacznie od pozostałych – zamiast żelu, który dopiero po kontakcie z mokrą skórą zmienia się w piankę, już od razu wylatuje z butelki jako pianka. Przypomina to bardziej formułę do wyciskania pianki do włosów. Pianka bardzo łatwo spada ze skóry i nie trzyma się jej, przez co wydaje się tępa. Nie sunie po ciele, więc szybko spada, choć pachnie ładnie – to jedyny pozytywny aspekt. Myje słabo, a skóra nie jest odpowiednio nawilżona po jej użyciu, a zapach nie utrzymuje się intensywnie ani długo. Dobrze, że dostałam ją jako gratis, bo kupić bym jej nie zdecydowała.
    Zalety:
    Wady:
    • Tempa
    • Brak nawilżenia
  • 31 marca 2025 o 21:28
    Zapach obłędny
    Ta limitowana kolekcja z Rituals pachnie przepięknie! Musiałam się na coś skusić i padło na piankę pod prysznic. Jak wszystkie pianki tej marki, dobrze się pieni i jest bardzo wydajna. Ma piękny fioletowy kolor! Nie podrażnia, a wręcz nawilża naszą skórę.
    Zalety:
    • Pięknie pachnie
    • Wydajny
    • Nie podrażnia
  • 28 marca 2025 o 15:40
    troszkę drogi bubel
    Zacznijmy od pozytywów – zapach tego produktu rzeczywiście robi wrażenie. Jest subtelny, przyjemny i bardzo relaksujący, co sprawia, że każda kąpiel staje się prawdziwą przyjemnością. Zapach nie jest ani zbyt intensywny, ani duszący, co dla mnie jest dużym plusem, bo potrafi naprawdę poprawić nastrój i wprowadzić w spokojny klimat przed snem. To zdecydowanie jego największy atut. Niestety, formuła w postaci bitej śmietany, która miała być wyjątkowa, okazała się rozczarowaniem. Pianka, choć miła w dotyku, jest totalnie niewydajna. Żeby umyć całe ciało, muszę używać naprawdę dużej ilości produktu, co przy takiej cenie wydaje się zupełnie nieopłacalne. Produkt znika z opakowania zaskakująco szybko, a efekt wcale nie jest wart tej ilości zużytego kosmetyku. Poza tym, nie zauważyłam jakiegoś specjalnego efektu nawilżenia, który byłby obiecywany przez producenta. Skóra po użyciu nie była ani miękka, ani nawilżona w takim stopniu, jak bym oczekiwała od kosmetyku tego typu. Po kąpieli czułam, że skóra nadal wymaga nawilżenia, co z pewnością nie jest tym, czego szukam w produktach tego rodzaju. W porównaniu do klasycznych pianek, które stosowałam wcześniej, ta formuła wypada bardzo słabo. Klasyczne pianki są bardziej wydajne, lepiej się rozprowadzają i zostawiają skórę bardziej nawilżoną. Co ważne, kosztują mniej. Rituals Whipped Shower Foam, mimo całej tej eleganckiej formuły, wcale nie przewyższa jakościowo tańszych produktów, które są znacznie bardziej ekonomiczne i równie przyjemne w użyciu. Podsumowując, mimo cudownego zapachu, formuła tego produktu zupełnie się u mnie nie sprawdziła. Jest niewydajny, a efekt nawilżenia jest zdecydowanie poniżej oczekiwań. W tej cenie, naprawdę nie warto. Zdecydowanie polecam klasyczne pianki, które są bardziej praktyczne, lepiej nawilżają skórę i są po prostu bardziej opłacalne.
    • Przyjemna konsystencja
    Wady:
    • Niewydajność
    • Brak nawilżenia
    W perfumerii