WIZAŻ logo

Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Produkt zakupiłam po przeczytaniu składu który okazał się idealny, po pierwszym użyciu odpłynęłam. Moja skóra bardzo odżyła po tej esencji, stała się bardzo jędrna, ukojona, rozświetlona, zapomniałam z tym produktem czym jest zaburzona bariera hydrolipidowa. Kocham
    • Odżywieni, nawilżenie, zregenerowanie
  • 16 maja 2026 o 16:56
    Gdyby nie ten zapach, to byłby mój KWC, a tak to cóż…
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    W opakowaniu mamy 150ml esencji, czyli naprawdę sporo. Mamy tutaj dość grubą zatyczkę, taką jak w piankach do twarzy, jednak pompka w środku jest dużo mniejsza. Nie wiem dlaczego tak zrobili :D Pokrycie całej twarzy konkretniejszą warstwą wymaga 4-5 naciśnięć pompki, ponieważ nie dozuje ona zbyt dużo produktu, a sam produkt nie jest sam w sobie zbyt treściwy i niezbyt da się go rozprowadzić po większym obszarze twarzy. Jednakże esencja po chwili wchłania się do pełnego matu, co bardzo mnie zdziwiło, bo z mojego doświadczenia esencje tego typu zawsze pozostawiają mniejszy czy większy film. Dalsza pielęgnacja również wchłania się dużo szybciej niż zazwyczaj – wszystko, co normalnie pozostawiłoby na mnie klejące wykończenie, nagle wchłania się praktycznie sekundę po nałożeniu. Szok! Może faktycznie to i lepiej, że konsystencja jest trochę zbyt lekka, bo inaczej nie mielibyśmy tak szybko wchłaniającej się formuły! Samo działanie toniku naprawdę mnie zaskoczyło, bo już po pierwszym użyciu skóra stała się super gładka i miękka, tak jakbyśmy już zastosowali peeling i maskę nawilżającą, a nie "tylko" tonik. Ba, niektóre maseczki w płachcie dają o wiele mniejsze efekty niż ten tonik! Nawet na drugi dzień czuć, że skóra jest wciąż wyraźnie nawilżona i bardzo przyjemna w dotyku. Efekty widać również np. na szyi, gdzie wklepanie odrobinę produktu wyraźnie zmiękczyło skórę (a w moim wieku nawet nie widzę potrzeby stosowania czegokolwiek na szyi, więc dla osób z dojrzalszą skórą to musi być naprawdę coś :D). W dodatku na drugim miejscu w składzie mamy tutaj aloes i u mnie często produkty na bazie aloesu dają silne uczucie ściągnięcia, a tutaj zupełnie nic takiego się nie dzieje. Producent nie przesadza w swoich obietnicach – jest to naprawdę dobrej jakości esencja, która spokojnie mogłaby posłużyć do nasączenia droższej maseczki na tkaninie. Niestety w tym produkcie bardzo przeszkadza mi zapach. W serii sygnowanej żywiołem wody spodziewalibyśmy się morskiego zapachu kojarzącego się z świeżością, czymś lekkim. Ale nie! Zapach jest mocno perfumowany, wręcz z lekka kręcący w nosie. Kojarzy mi się z tymi duszącymi, silnie perfumowanymi kosmetykami do włosów, a z drugiej strony pachnie bardzo "medycznie", jakoś tak dziwnie "proszkowo". Nawet nie jestem w stanie określić, co konkretnie ten zapach miał przypominać, bo nie jest to ani typowo kwiatowy zapach jak w jakiejś odżywce, nie mamy tutaj bardziej cytrusowych czy rześkich nut, nie czuć tutaj niczego morskiego czy nawet trochę "męskiego", nie jest to też zapach typowo "kosmetyczny" – dosłownie niczego to nie przypomina, jak dla mnie to jest zapach jakiegoś lekarstwa wymieszany z duszącymi perfumami. Po prostu tragedia… Dodatkowo mam tutaj wrażenie, że w tej serii przyoszczędzono na jakości opakowań, bo zastosowany jest widocznie tani i niskiej jakości plastik, a nie jest to aspekt, na który często zwracam uwagę. Z opakowania bardzo łatwo ściera się nadruk i już nawet w drogerii widać, że na większości opakowań jest zdarty nadruk lub inne spore defekty, co w zestawieniu z ceną produktu nie zostawia najlepszego wrażenia…
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
      star fullstar emptystar emptystar emptystar empty
  • 13 maja 2026 o 17:08
    zwykły fajny tonik
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Nie widziałam żadnych super efektów po nim. Po prostu fajny zwykły tonik. Patrząc na jego regularną cenę jest trochę drogi w stosunku jakości do ceny. Nie robił nic magicznego i tyle.
    Zalety:
    Wady:
    • jakość do ceny
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
  • 4 maja 2026 o 15:20
    Lekki tonik do codziennej pielęgnacji
    Kupi ponownieTak
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Używam od dłuższego czasu, ok. 3 miesiące codziennie rano do porannej pięlęgnacji. Produkt jest bardzo wydajny i nie powoduje ściągnięcia skóry. Szybko się wchłania co jest dla mnie bardzo ważne bo rano nie mam zwykle zbyt wiele czasu. Nie jest to typowa woda. Esencja jest troszeczkę gęstsza. Nawilża skórę i pozostawia ją miękką. Na szczęście zapach nie jest intensywny, jest delikatny i ledwo wyczuwalny co sprawia, że nie skreślam go z listy do ponownego kupienia :)
    Zalety:
    • wydajność, cena, nawilżenie, szybkie wchłanianie
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    27 kwietnia 2026 o 21:53
    Lekki, nawilżający tonik-esencja idealny na co dzień
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Yope Waterfully Toned to bardzo przyjemny tonik-esencja, który świetnie sprawdza się w codziennej pielęgnacji. Ma lekką, wodnistą, ale lekko „esencyjną” konsystencję, dzięki czemu daje uczucie nawilżenia już od pierwszego użycia, bez lepkości. Po zastosowaniu skóra jest odświeżona, miękka i przygotowana na kolejne kroki pielęgnacji. Fajnie koi i łagodzi, szczególnie gdy cera jest lekko podrażniona lub odwodniona. Duży plus za to, że nie powoduje uczucia ściągnięcia i dobrze współgra z innymi kosmetykami. Świetna opcja dla osób, które szukają czegoś lekkiego, ale jednocześnie bardziej treściwego niż zwykły tonik.
    Zalety:
    • Lekka, przyjemna konsystencja
    • Dobre nawilżenie bez lepkości
    • Koi i odświeża skórę
    • Nie porównuje ściągnięcia
    • Wydajny i wygodny w użyciu
    • Ładny świeży zapach
    Wady:
    • Dla bardzo suchej skóry może być za lekki solo
    • Brak spektakularnego efektu “wow” to raczej delikatna pielęgnacja
    • Zapach może nie każdemu pasować

szukaj