Nivea Flexible Curls & Care, Balsam podkreślający loki (nowa wersja)

• 6 czerwca 2020 o 19:06
    U mnie się nie sprawdził
    Zakupiłam ten balsam żeby podkreślić moje loczki. Niestety przez niego włosy nie były podkreślone, ale bardzie oklapniete. Mam skłonność do puszenia się włosów, ale ten balsam to je totalnie położył. Nie widziałam żadnych pozytywnych rezultatów, niestety u mnie to była strata pieniędzy
    vronov
    3 marca 2020 o 13:21
    Moje wybawienie
    Zanim zaczęłam prostować włosy keratyną ten balsam był moim jedynym ratunkiem. Miałam włosy kręcone (nieregularny skręt - część loki, część fale), bardzo ciężko było mi je okiełznać i sprawić, że będą wyglądały ładnie, a nie jak puszące się, poplątane siano. Balsam poleciła mi znajoma, która borykała się z tym samym problemem. Balsam w małej ilości nałożyłam na świeżo umyte, mokre włosy i wysuszyłam suszarką (zimnym powietrzem). Widok w lusterku był dla mnie szokiem - miałam pięknie podkreślone fale, wygładzone i lśniące. Moje włosy jeszcze nigdy nie wyglądały tak dobrze. Produkt nie zlepił włosów, ani nie sprawił, że były ciężkie, efekt był bardzo naturalny. Sam zapach produktu jest bardzo przyjemny, konsystencja jest jak mleczko - średnio - rzadka o białym kolorze. Balsam ma ciekawe opakowanie, i wygodne zamknięcie w postaci 'dziubka'. Bez problemu się dozuje. Jest też bardzo wydajny, jedna buteleczka wystarczała mi średnio na dwa miesiące (włosy lekko za ramiona). Jeśli przestanę prostować włosy kreatyną, na pewno wrócę do tego produktu. Proszę o nie kopiowanie moich recenzji do Klubu Moja Nivea.
    Zalety:
    • wszystko
    Drogeria Super-Pharm
    Renees
    24 listopada 2019 o 13:46
    Delikatnie utrwala
    Jest to bardzo lekki produkt który nie prostuje ani nie skręca włosów on po prostu podkreśla to co naturalnie się dzieje. Ma delikatne działanie utrwalające ale przede wszystkim wygładza włosy kręcone i powoduje, że robią się sprężyste, nie puszą się a przy tym nie oblepia ich tak, że wyglądają sztucznie. Daje naturalne wykończenie. Zapach ma ładny, przyjemny i delikatny ale i tak nie utrzymuje się na włosach długo. Jak używałam dyfuzora do suszenia włosów to dużo lepiej się układały z tym balsamem. Myślę, że to taki bardziej w stylu odżywki utrwalającej produkt. Nie szkodził moim włosom i uważam go za jeden z lepszych produktów że względu na delikatność. Ale jeśli zależy komuś na podkręceniu skrętu i efektowi utrwalenia bardziej takiemu jak od pianki albo żelu to ten blask tego nie da l
    Zalety:
    • delikat
    • nie wygląda sztucznie
    • sprawia z że włosy są elastyczne
    • Delikatnie pachnie
    • Podkreśla fale i loki
    Wady:
    • zbyt małe utrwalenia
    • nie podbija skrętu
    pauli25
    21 października 2019 o 19:40
    Bardzo przydatny :)
    Nie przepadam za kosmetykami do stylizacji i zazwyczaj ograniczam się jedynie do pianki, ale kupiłam ten produkt właśnie z pianką ;) Stanowi świetne uzupełnienie pielęgnacji i podkręca ładnie loki, bez sklejania. Jest wydajny, lekki, ma dobry skład, nie robią się po nim strąki.
    Zalety:
    • Wydajny, mimo małej pojemności butelki. Dobry skład, dobra cena.
    Wady:
    • Ten dziubek irytuje bo krem zasycha i dziubek się zatyka :/
    • Produkt wycofany ze sprzedaży :((( Czemu odkryłam go tak późno? :
  • 22 sierpnia 2019 o 16:22
    Dobry
    Moje włosy są falowane, zdarza im się kręcić bardziej lub mniej, dlatego żeby wyglądały nieźle (i żeby skręt był mocniejszy) kupiłam ten balsam w Rossmannie. Dodatkowo zachęciło mnie to, że słyszałam o nim wiele dobrego. Jest niezły, może nie idealny - zdarza mu się sklejać włosy w przypadku użycia zbyt dużej ilości produktu, ale z reguły spełnia swoją rolę. Skręt był widoczniejszy, włosy nawilżone i optycznie gęściejsze.
    Zalety:
    • ciekawy zapach, kojarzył mi się z tym charakterystycznym dla wyjścia od fryzjera
    • podkreślony skręt
    • większa objętość
    Wady:
    • zdarza mu się sklejać włosy