Nie nazwałabym "magicznych kropli" samoopalaczem, raczej produktem brązującym, ponieważ opalenizna nim uzyskana trzyma się 2 dni, a od samoopalacza oczekujemy jednak nieco dłużej trwającego efektu.
Jednak mniejsza o semantykę, wszak najważniejsze jest działanie:)
A działanie bardzo mi odpowiada.
Kropelkami nie zrobimy sobie krzywdy. Gdy opalenizna jest za jasna np. po aplikacji kilku kropli, zawsze można dołożyć, gdy zbyt ciemna - wystarczy delikatny peeling i twarz od razu robi się jaśniejsza.
Działanie:
- ładna, złocista opalenizna
- płyn o ciemnobrązowym kolorze jest łatwy i przyjemny w aplikacji - nakłada się bardzo dobrze palcami
- pipeta wygodna
- nie robi smug i zacieków
- schodzi równomiernie
- nie zatyka, nie podrażnia
- wchłania się dość szybko, po godzinie można iść spać i rano nie mamy na twarzy jasnych plam od poduszki (może można iść spać wcześniej, ale nie sprawdzałam)
- nie wysusza cery, wręcz przeciwnie - nawilża ją, ja stosuję go na suchą skórę, po wchłonięciu się serum, krem nakładam po godzinie albo wcale
- stosuję na noc, ponieważ powoduje błyszczenie
- bardzo wydajny
- NIE ŚMIERDZI!!
Ten ostatni punkt ma dla mnie kolosalne znaczenie. Nie jestem szczególnie wrażliwa na rożne wonie, ale nie znoszę zapachu samoopalaczy.
Collistar jest delikatnie perfumowany, mnie ten zapach się podoba, po kilkunastu minutach po aplikacji go nie czuć.
Kropelki kupiłam 2 czerwca, w D w promocji za 69 zł (normalna cena to 119 zł).
Używam go praktycznie cały czas, ale w ilościach umiarkowanych, by uzyskać delikatnie opaloną twarz (jestem brunetką z piegami o jasnej cerze, z żółtawym kolorytem, więc u mnie efekt jest zdecydowanie oliwkowy, może u różowych blondynek wychodzi kolor pomarańczowy?)
Po miesiącu używania na twarz, szyję i dekolt mam 9/10 buteleczki. To chyba najwydajniejsze 30 ml czegokolwiek, czego używałam:)
Cena:
Produkt jak dla mnie warty 69 zł, nie żałuję zakupu, ale szkoda, że od razu nie kupiłam dwóch buteleczek (na następny rok:)).
Czy warty 119 zł? Jeśli ktoś jest w stanie wydać tyle na produkt do opalania, to myślę, że tak.
Nie dałam mu 5 gwiazdek, bo za szybko znika z twarzy, ale ponieważ jest bardzo wydajny, a jego aplikacja jest dziecinnie prosta, odejmę za to tylko pół gwiazdki.
Używam tego produktu od: Miesiąca
Ilość zużytych opakowań: 1 całe w trakcie