Wody perfumowane damskie

Versace Woman woda perfumowana 50ml
VERSACE Woman Woda Perfumowana dla Kobiet 100ml
Bodyland.pl
Versace Woman woda perfumowana 100ml

Nasi użytkownicy zostawili 111 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 10 marca 2025 o 20:58
    Perfumy idealne na wiosnę
    Preferuje kwiatowe, naturalne zapachy, niezalatujące chemią. Lubię także świeże, orzeźwiające, cytrusowe nuty. Perfumy Versace Woman EDP idealnie wpisują się w mój gust, nie lubiący ciężkich, przytłaczających, orientalnych kompozycji z piżmem w roli głownej. Te perfumy otrzymałam w prezencie od córki, przywiozła mi je w plecaku z Anglii. Ach, jakże się uradowałam, jak je zobaczyłam! Zapach od razu mi się spodobał, ale zacznę od flakona. Perfumy umieszczone są w smukłym, przezroczystym flakoniku z fioletowym akcentem kolorystycznym w dolnej części. Pojemność perfum 100 ml, a więc całkiem sporo. Nakrętka bardzo elegancka w złoto-różowym kolorze z różowymi, połyskującymi kamieniami. Atomizer wygodny w użytkowaniu. Co do zapachu, to bardzo mi się podoba. Wyczuwam w nim przede wszystkim kwiatowe nuty jaśminu, a jaśmin to przecież środek wiosny. Dlatego uważam, że to perfumy idealne na wiosnę, kiedy przyroda budzi się do życia i rozkwita najpiękniejszymi kwiatami. Można w nich także wyczuć słodkie, owocowe nuty,. Jest także w składzie piżmo, którego nie lubię, ale chyba gdzieś się chowa pod tymi kwiatowo-owocowymi tonami. Uważam, że to bardzo kobiece perfumy, podkreślające istotę kobiecości. A do tego są trwałe i nie ulatniają się z pierwszym, lepszym podmuchem wiatru, ale długo otaczają swoją kwiatowo-owocową wonią.
    Zalety:
    • flakon,
    • zapach,
    • trwałość,
  • 18 stycznia 2025 o 18:36
    Zupełnie nie mój zapach.
    Versace Woman to zapach, który niestety zupełnie mi nie odpowiada. Kupiłam podczas promocji w znanej sieci drogerii, przyznam że skusiła mnie cena, zupełnie nie planowałam zakupu :) Bardzo lubię inne perfumy od Versace, szczególnie Crystal Noir & Bright Crystal, sądziłam, że w przypadku zapachu Woman będzie podobnie. Dla mnie perfumy pachną jak mydło – są bardzo mdłe, pozbawione wyrazistości, a ich intensywność sprawia, że zapach jest przez cały dzień wyraźnie wyczuwalny, co dla mnie jest dużym minusem. Jest to kompozycja, która wydaje się przytłaczać, a nie otulać w subtelny sposób. Choć Versace reklamowane są jako perfumy podkreślające atuty kobiety, dodające jej szyku i zmysłowości, ja odczuwam je raczej jako coś zbyt ciężkiego. Kwiatowe i drzewne akordy, w połączeniu z piżmem, nie robią na mnie wrażenia, a cała kompozycja wydaje się być przeładowana, pozbawiona tej finezji, którą lubię w perfumach. Dla mnie to zapach, który jest zbyt dominujący i nie ma w sobie tej lekkości i tajemniczości, jaką obiecuje opis. Zdecydowanie nie trafił w mój gust i nie będę do niego wracać. To perfumy, które albo się kocha, albo zupełnie nie odpowiadają, i w moim przypadku niestety jest to ta druga opcja.
    Wady:
    • mdły zapach, do tego bardzo trwały i wyrazisty, co sprawia, że utrzymuje się przez cały dzień.
  • 29 listopada 2024 o 12:57
    Zbyt intensywny zapach
    Zazwyczaj każdy bardzo by chciał aby perfumy miały intensywny zapach, który będzie trzymał się cały dzień. W tym przypadku jednak jest to duża wada, psikniesz się jeden raz, a zapach jest tak intensywny, że skazujesz się na towarzyskie faux pas. Dosłownie czułam ten zapach w całej dość sporej sali i aż mnie mdliło od niego, nie chcę myśleć, co by się stało, jakbym psiknęła się dwa lub trzy razy, chyba by mnie wyrzucili z tej sali. Dla niektórych będzie to ogromna zaleta, dla mnie jednak jest to wada Ja akurat lubię słodkie owocowo kwiatowe zapachy, więc jest dla mnie przyjemny, ale brakuje w nim nutki świeżości. Niestety ten jest mdły do przesady i po całym dniu boli od niego głową ( a powtarzam psikam się tylko jeden raz). Według mnie na pierwszy plan wychodzi tutaj malina i róża ( czuć taki naturalny rożany olejek eteryczny). Jest jeszcze jaśmin, śliwka, bergamotka i inne dodatki, jednak słabo wyczuwalne. Uważam że zapach byłby naprawdę 9/10, gdyby był trochę mniej mdły i intensywny ( np więcej bergamotki, mniej maliny). Uważam że jest to dobra opcja na randki, czy wyjście na imprezę, jednak zdecydowanie odradzam je do pracy, a szczególnie do jazdy samochodem Flakon niestety nie jest zbyt estetyczny, ale dla mnie to nie jest problem, bo ja chowam perfumy w szafce, jak ktoś trzyma na wierzchu jako ozdobę, do o może być to problem.
    Zalety:
    Wady:
    • Zbyt intensywne
    • Zdecydowanie nie nadają się na każdą okazję
  • 1 września 2024 o 23:33
    Czarodziejka z Księżyca czy Malinowy Chruśniak?
    Nie mam weny ani pomysłu do stworzenia odpowiedniego wstępu, ale mam wielką chęć, by wreszcie zabrać się za opis tych perfum. Myślałam o tym, by rozpocząć od mojego ogólnego zamiłowania do zapachu, ale teraz, w trakcie pisania tej recenzji, pojawił się pomysł o tym, że w każdej kobiecie tkwi mała dziewczynka, mała księżniczka, której zaświecą się oczka na myśl o (na 'niuch') zapachu takiego jak propozycja od Versace. Jaki on jest? Wielowymiarowy, imponująco rozwojowy... Jest zapachem, który dojrzewa - zupełnie jak... kobieta! Flakonik budzi wiele skojarzeń. Element konstrukcyjny domku/zamku dla lalek Barbie? Berło dołączone jako gratis do miesięcznika "Księżniczka"? Przedmiot inspirowany "Czarodziejką z Księżyca"? (Ciekawa jestem, czy Usagi psikałaby się tym zapachem? Podejrzewam, że taaaak... że chętnie. Że mogłyby to być jej ukochane perfumy). Z ręką na sercu - pomimo tego, że wprowadziłabym pewne drobne poprawki (takie jak usunięcie tych tandetnych cyrkonii), to flakon mi się naprawdę podoba! Jest poręczny i wygodny jak żaden inny! Smukły, wystawny-ustawny, wprost idealnie dopasowany do dłoni. Nie ma co się czepiać, bo jest EXTRA! Z zapachem mam mały kłopot... Otwarcie mi się naprawdę podoba. Jest mydełkowo-cukierkowo-kwiatowo-owocowy. Jest w nim coś sztucznego, nieco infantylnego... Jak radosny, śmiały, pełny optymizmu i uroku osobistego śliczny podlotek. Mieni się jak bańki mydlane, połyskuje jak galaretka malinowa, musuje na skórze jak oranżadka. Ciągnie za sobą długi ogon, który intryguje otoczenie. Gdy już się ułoży, pachnie naturalniej - znika ta syntetyczna a'la lalkowo-żelkowa nuta (powtarzam: ona jest w pełni zadowalająca, ładniutka), wyrastają nowe kwiaty i ta faza także jest śliczna. Wchodzi tu młoda olśniewająco piękna kobieta - poważniejsza, cichsza, nie doświadczymy tu iskrzących migotek, ale blask wschodzącego słońca, odbijającego się pierwszymi promieniami w kropelkach rosy, w towarzystwie pięknych kwiatów magnolii, lotosu i pozostawionych na noc koszy zebranych wczorajszego wieczoru owoców - to nie jest etap malinowej mamby, galaretki, oranżady, a krzewów świeżych malin, drzew śliwkowych. Jest w tym zapachu dużo spokoju, ale też niesamowitego seksapilu. Nuty serca prowadzą moje skojarzenia do malinowego chruśniaku, gdy Leśmian i Dora oddają się swoim intymnym igraszkom. W tym momencie, gdy dochodzi do głosu (nosa) bazowy "brud", zapach przestaje mi się podobać. Staje się nieco zwierzęcy, zaczyna coraz mocniej pachnieć tzw. "starą babą"... Bardzo zaskakuje... I niestety męczy. Być może nie są to - wbrew doświadczeniom i skojarzeniom - perfumy na lato. Delikatnie spocone ciało, zmęczone upałami ciężko przyjmuje piżmowo-bursztynową bazę "Woman". Zbliża się jesień i tak sobie myślę, że będzie to dużo bardziej odpowiednia pora dla tego zapachu - taki koniec września, początek października... Te perfumy pod względem trwałości są znakomite! Czuć je nawet po prysznicu!!! Ciągną za sobą długi, uwodzicielski ogon przez wiele godzin, z czasem stają się coraz bardziej bliskoskórne, ale nadal wyraziste. Czy to coś, czego szukasz w perfumach? Rozumiesz istotę kobiecości? Lubisz kwiatowo-owocowe zapachy z konkretnym, mocnym akcentem z bazy i nie przeszkadza ci syntetyczne otwarcie? A może wręcz lubisz tak, jak ja, gdy sztuczność jest uzupełniona przez naturalność i przeplata się ze sobą jak pasma włosów w warkoczu? Koniecznie wypróbuj "Kobietę" w interpretacji Versace. ;)
  • 1 stycznia 2024 o 19:02
    Świetny kobiecy zapach.
    Kwiatowy, długo utrzymujący się. Bardzo kobiecy, nie jest ciężki, raczej delikatny. Dobry na dzień i na wieczór, na każdą porę roku. Jedyny minus to wygląd flakonika.
    Zalety:
    Wady:
    • Wygląd
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie