Balsamy do ust

NUXE Rve de Miel Lip Moisturising Stick balsam do ust 4 g dla kobiet

Sabi01
    15 listopada 2024 o 10:37
    Najlepsza!
    Pomadka ochronna w sezonie jesienno-zimowym jest moim ulubionym kosmetykiem pielęgnacyjnym. Wypróbowałam już ich całe mnóstwo i z czystym sumieniem mogę polecić właśnie „ Reve de Miel” marki Nuxe. Jestem bardzo zadowolona z jej niezawodności i wspaniałej jakości. Osobiście nie przepadam za pomadkami, które dają efekt chłodzenia lub pozostawiają śliskie, niczym muśnięte błyszczykiem wykończenie. Ta pomadka posiada formułę nieco bardziej zwartą i nie ślizga się na ustach, choć również nie jest tak tępa jakby się smarowało usta świeczką. Pozostawia niewielki błysk, bardzo zgaszony i neutralny. Jeżeli nie nałożymy kilku grubych warstw, można powiedzieć, że na wargach jest niewyczuwalna, więc sprawdzi się także u mężczyzn. Zapach lekko cytrynowy, bardzo subtelny, a jednocześnie niezwykle orzeźwiający. Jej przeciętny wygląd kontrastuje z wyjątkowym działaniem, które jest zauważalne na wielu płaszczyznach. Możemy tu wymienić właściwości kojące, regenerujące, gojące, uelastyczniające, zmiękczające i nawilżające. Pomaga uporać się z powierzchniowym przesuszeniem, stwardnieniem i zrogowaceniem, a także z pieczeniem i podrażnieniem okolic ust wywołanych przez niesprzyjające warunki atmosferyczne. Nawet mocno zniszczone wargi po kilku dniach odzyskują zdrowy wygląd. Opakowanie plastikowe z zatrzaskiem blokującym wysuwanie się produktu. Bardzo praktyczne i higieniczne w użytkowaniu. Design opakowania produktu utrzymany jest w barwach inspirowanych darami natury - beżu, ciemnej zieleni i brązu. Pomadka posiada naturalny skład oraz jest wzbogacona miodem i licznymi olejkami. Uważam, że jest bardzo wydajna i niezastąpiona w codziennym użytkowaniu, a także zdecydowanie warta swojej ceny. Nie napiszę o minusach, ponieważ żadnego nie dostrzegam. Polecam!
    Zalety:
    • przyjemna w aplikacji
    • niewyczuwalna na ustach
    • przyjemny lekko cytrynowy zapach
    • działanie kojące, nawilżające, uelastyczniające, odbudowujące, zmiękczające, odżywcze, ochronne
    • idealny skład
    • przystępna cena
  • 30 sierpnia 2024 o 9:35
    Nie odpowiada mi
    Pomadkę kupiłam w dwupaku ale na szczęście drugą oddałam siostrze. Wydaje mi się, że pomadka jest aż za sucha. Nie czuję nawilżenia ani chociaż minimalnego natłuszczenia ust i chwilę po nałożeniu znika z ust. Dodatkowo bardzo drażni mnie jej zapach. Niby wyczuwalna jest cytryna i miód ale jest to bardzo chemiczny zapach, przypominający tabletki na ból gardła. Gwiazdki przyznaję za dobrej jakości opakowanie oraz za "zbity" sztyft, który się nie rozpuszcza i nie zapada w środku. Pokochałam olejki tej firmy ale tej pomadki szczerze nie lubię.
  • 23 lipca 2023 o 21:27
    Sama nie wiem
    Pierwszą pomadkę kupiłam jakieś dwa lata temu i wydała mi się świetnym kosmetykiem. Ładny, lekko cytrynowy zapach, twardy, nie rozpływający się sztyft, dobre nawilżenie. Zauroczona, kupiłam dwupak. I nie wiem, czy ja się zmieniłam, czy formuła tych pomadek, bo już nie ma zachwytu. Owszem, zapach i konsystencja bez zmian, ale kompletnie nie czuję działania. Posmarowanie nią usta po chwili są soute, ona znika z prędkością światła. Ma dobre, solidne opakowanie, które nie pęka. Jest mega wydajna, ale przy tej cenie wymagam przede wszystkim skutecznej pielęgnacji.
    Zalety:
    Wady:
    • Brak nawilżenia
    millane
    30 maja 2023 o 18:38
    Nie umywa się do wersji w słoiczku
    Sztyft kupiłam jako zamiennik słynnego miodka Nuxe. Niestety jej działanie jest znacznie gorsze niż wersji w słoiczku. Krótko utrzymuje się na ustach, szybko się zjada. Jest miękka, szybko się kończy. Daje uczucie nawilżenia na krótko. Na rynku można znaleźć wiele pomadek o podobnym działaniu w niższej cenie.
  • 20 maja 2023 o 11:25
    Rozpieszczone usta!
    Kocham zadbane usta, ale niestety często borykam się z problemem suchej skóry w tej delikatnej okolicy. Dlatego też postanowiłam wypróbować Nuxe Reve de Miel, Lip Moisturizing Stick. I muszę przyznać, że to była świetna decyzja! Ta pomadka do ust ma wszystko, czego potrzebuję, aby moje usta czuły się piękne i nawilżone przez cały dzień. Jej formuła jest niezwykle bogata i odżywcza, zawiera miodowy zapach, który jest po prostu zmysłowy. Już sam zapach sprawia, że mam ochotę na przyjemne pielęgnacyjne rytuały. Jedną z rzeczy, które uwielbiam w tej pomadce, jest jej konsystencja. Jest wystarczająco miękka, aby gładko się rozprowadzała na ustach, ale jednocześnie nie jest zbyt śliska ani klejąca. Po nałożeniu czuję, że skóra moich ust jest odżywiona i miękka, a to utrzymuje się przez długi czas. Nie muszę się martwić o suchość czy szorstkość - Nuxe Reve de Miel zawsze jest tam, aby je zmiękczyć i zahamować oznaki wysuszenia. Cieszę się, że ta pomadka jest praktyczna i poręczna. Może być z łatwością noszona w torebce, kieszeni czy kosmetyczce, dzięki czemu mogę jej używać o każdej porze dnia. Niezależnie od tego, czy jestem w biurze, na spacerze czy w podróży, mogę zawsze polegać na tym małym cudzie. Jestem także wdzięczna za fakt, że Nuxe Reve de Miel jest naturalny i nie zawiera sztucznych substancji chemicznych. Moje usta są delikatne i zasługują na najwyższą jakość pielęgnacji, a ta pomadka dostarcza jej w pełni. Nie muszę się martwić o dodatkowe składniki, które mogłyby podrażniać moją skórę - to dla mnie duży plus. Podsumowując, Nuxe Reve de Miel, Lip Moisturizing Stick to prawdziwy wybawiciel dla moich ust. Nawilża, odżywia i chroni moją skórę, dając mi pewność, że zawsze będą czuć się dobrze. Jeśli szukasz pomadki do ust, która spełni Twoje oczekiwania, polecam wypróbowanie tej. Odkryjesz, jakie to wspaniałe uczucie mieć rozpieszczone usta!

Zobacz także inne Balsamy do ust