Cena jak gratis do zakupów i porządne nawilżenie.
Moja cera jest mieszana, codziennie obciążona makijażem , dlatego porządny demakijaż i pielęgnacją są dla mnie bardzo ważne.
Staram się dostarczać skórze produkty odżywcze i regenerujące.
Co jakiś czas sięgam po typowo nawilżające, aby zapewnić skórze maksymalne nawilżenie.
Jak wiemy jest to najważniejsze w późniejszym efekcie makijażu. Bez zadbanej i nawilżonej cery, nawet najlepszy pokład nie sprawdzi się.
Producent obiecuje nam że serum efektywnie nawilża już po pierwszej aplikacji. Ujędrnia i uelastycznia skórę, spłyca i wygładza zmarszczki.
Zwiększa skuteczność kremów GdanSkin
Efekt: jędrna i elastyczna skóra ; wygładzony naskórek; spłycone zmarszczki powierzchniowe i głębokie
W składzie znajdziemy:
-kolagen morski który nawilża skórę i wygładza zmarszczki, spowalnia proces starzenia
-kwas mannuronowy i silanol substancja anti-age który chroni włókna kolagenu, nawilża, wygładza, uelastycznia, regeneruje
-mikroelementy nawilżająco-odżywczy z cynkiem, krzemem, magnezem, miedzią i żelazem
- kocanka nadmorska nawilżająco-łagodząca która zmniejsza zaczerwienienie skóry, działa antyseptycznie
-szanta zwyczajna nawilżająca i antybakteryjna, która wzmacnia skórę wrażliwą i łagodzi podrażnienia
Produkt zamknięty jest w plastikowej buteleczce z bardzo wygodną pompką.
Jego pojemność to 50ml
Wszystko wykonane jest solidnie, nic się nie rozlewa, nie wylewa. Pompka w bardzo higieniczny sposób wydobywa nam odpowiednią ilość produktu.
Produkt w takim opakowaniu możemy śmiało zabrać ze sobą na wyjazd. Nic nam się z nim nie stanie podczas podróży.
Szata graficzna jest stonowana w stylu Ziaja. Na opakowaniu przedstawione jest w sposób czytelny i uporządkowany opis, skład, działanie.
Nie ma tu krzykliwej grafiki, kolorów, czy zbędnych napisów.
Zawsze powtarzam że Ziaja skupia się na produkcie, nie na opakowaniu i za to ją cenię
Konsystencja jest średnia, nie za gęsta, nie wodnista. Białej barwy.
Doskonale rozprowadza się na twarzy. Nie spływa z niej przez swoją lekkość. Nie pozostawia tłustej warstwy. Jest to duży plus, ponieważ nie lubię czuć lepkości na twarzy.
Takie też produkty staram się wybierać, chcę mieć działanie jak i komfort w użytkowaniu.
Zapach jest bardzo delikatny, ledwo wyczuwalny. Nie jest drażniący, nie powoduje łzawienia oczu.
Serum stosowałam przez miesiąc czasu.
Nakładałam je zarówno solo wieczorem, jak i rano pod makijaż.
W obu przypadkach sprawdzała się świetnie.
Stosując rano bardzo dobrze współgrał z podkładem. Podkład dobrze się na nim rozkładał.
Makijaż dłużej wyglądał na świeży.
Spowodowane to było tym, że skóra potrzebuje porządnego nawilżenia, żeby wydzielanie sebum było zmniejszone.
Po pierwszym użyciu dało się już odczuć że skóra jest nawilżona. Była miękka w dotyku. Po wieczornym demakijażu nie było czuć ściągnięcia skóry. Co potwierdza nam że nawilżenie jest długotrwałe.
Wieczorem serum stosowałam po porządnym demakijażu. Stosowałam go solo, ponieważ chciałam wyciągnąć z niego jak najwięcej.
Rano twarz wyglądała na wypoczętą, wdzięczną za dawkę nawilżenia.
Była miękka, przyjemna w dotyku.
Po miesiącu stosowania byłam zadowolona z efektów stosowania.
Miałam pewne obawy czy cera nie zostanie obciążona tym produktem, ale nic takiego nie miało miejsca. Nie pojawiły się żadne niedoskonałości.
Twarz wyglądała na promienną, wypoczętą.
Była gładka i miła w dotyku.
Wydzielanie sebum było zmniejszone, przez co makijaż dłużej wyglądał na świeży.
Nawilżenie było długotrwałe, ponieważ przy demakijażu po całym dniu, nie czułam ściągnięcia skóry.
Twarz po prostu wyglądała na zdrową.
Niestety nie znalazłam w nim działania spłycającego zmarszczki jak obiecywał producent. Była to poprostu wizualnie gładsza cera, spowodowana dogłębnym nawilżeniem.
Produkt jest bardzo wydajny, wystarczy niewielka ilość aby posmarować twarz.
Cena regularna to jedyne 12,50, często w promocji za 9zł. Chyba nie trzeba więcej namawiać do zakupu.
Reasumując, bardzo dobry produkt dla każdego typu cery wymagającej nawilżenia. Nie podrażnia, nie uczula. Doskonale nawilża, poprawiając ogólny stan cery. Cena produktu to prawie jak gratis do zakupów.
Zalety:
- długotrwałe nawilżenie
- wydłuża trwałość makijażu
- lekka konsystencja
- szybko się wchłania
- nie pozostawia tłustej warstwy
- niska cena
- wygodne opakowanie
- twarz miękka i miła w dotyku
- nie podrażnia
- nie uczula
Wady:
- brak działania spłycającego zmarszczki