Sprawia, że włosy szybko stają się nieświeże.
Lubię szampony jajeczne, bo przypominają mi dzieciństwo, gdy mama robiła mi naturalne maseczki do włosów. Ten od Barwy niestety nie sprawdził się u mnie, włosy były jakieś oklapnięte, szybciej się przetłuszczały, nie tego oczekiwałam.
Konsystencja: ma zabarwienie perłowe, nie jest tak gęsty jak inne perłowe szampony, ale daje sporo piany, łatwy w spłukaniu.
Działanie: myślę, że byłby spoko gdybym myłam włosy codziennie. Myję je jednak co drugi dzień, a na ten drugi dzień były one już mocno oklapnięte, z zaczynającym się przetłuszczaniem skalpu, jedynie kucyk i zaczesanie grzywki ratowało sytuację.
Plusem jest to, że domywał wszelkie płukanki i oleje z włosów. Nie plątał też ich, rozczesywanie nie było bolesne i problematyczne.
Mam farbowane włosy, ale szczerze to nie widzę związku między koloryzacją a tym jajecznym szamponem.
Podsumowując, do szamponu z pewnością nie powrócę, do jest dla mnie za słaby, za krótko utrzymuje świeżość na włosach.
Zapach: trudno mi go opisać, z pewnością nie pachnie jajkiem ;) ma dodany jakiś perfumowany składnik, ale raczej neutralny, zwyczajny
Opakowanie: wygodne, niewielkie, otwór nie jest duży, więc miałam kontrolę nad tym ile wylewam, grafika bardzo ładna, czytelna i wpadająca w oko.
Zalety:
- łatwo się spłukuje, daje dużo piany
- domywa włosy z olejów i wcierek
- przyjemny zapach
- ładna butelka
Wady:
- nie regeneruje zniszczonych włosów
- włosy szybko się przetłuszczają i są oklapnięte