Bazy pod makijaż

Alverde Fixierendes Spray Spray utrwalający makijaż

• 12 maja 2022 o 20:25
    Fajny fixer w dobrej cenie
    Fixera używam głównie po to, aby makijaż nie wyglądał "pudrowo" i ładnie stopił się ze skórą. Produkt Alverde sprawdza się tutaj idealnie - pomaga uzyskać naturalny, lekko świetlisty wygląd cery. Nie zauważyłam, żeby przedłużał trwałość makijażu, ale u mnie nie o to chodziło. Dla mnie spełnia swoją funkcję w 100%. Ze spraw technicznych, jak to na Alverde przystało, produkt charakteryzuje się przystępną ceną i przyzwoitym składem. Przyzwoitym, a nie dobrym, bo niestety bardzo wysoko w składzie jest alkohol, który może wysuszać. Bardzo fajna, poręczna buteleczka i porządny atomizer, który aplikuje odpowiednią ilość produktu. Mgiełka, którą tworzy, mogłaby być drobniejsza, ale jest w porządku. Nie kupię ponownie tylko dlatego, że zużyłam naprawdę sporo buteleczek i mam ochotę na odmianę.
    Zalety:
    • nadaje makijażowi naturalny efekt
    • super wydajny
    • niska cena
    • spoko skład
    • poręczny i wygodny
    Wady:
    • nie przedłuża trwałości makijażu
    • zapach (ale to kwestia osobistych upodobań)
    • alkohol wysoko w składzie
  • 31 sierpnia 2018 o 23:20
    Łojezu, nie...
    Kupiłam, żeby nie mieć ciastoliny z podkładu, i faktycznie utrwala, ale ma niestety wiele wad, które ten spray dyskwalifikują. Poszedł do odpływu... nie dałam rady go zużyć.
    Zalety:
    • no, utrwala makijaż:D
    • jest dość naturalny, jak wszystko, co Alverde
    Wady:
    • buteleczka jest ładna, ale daje czadu, jak ze sprężarki.
    • konsystencja jest płynna, ale na twarzy już lepka i taka niestety pozostaje, bo nie zastyga
    • po zastosowaniu ma się wrażenie folii spożywczej na twarzy, jest jakby "duszno"
    • od razu po psiknięniu SZCZYPIE skóra
    • zapach jest za mocny, aż gryzie w nozdrzach
    • ewidentnie jest winowajcą zapychania mojej skóry. Po odstawieniu go wróciła do dobrego stanu, ale proszę się nie sugerować, każda skóra jest inna (mnie naprzykład zapychały też podkłady mineralne z annabelle minerals, gdy 90% kobiet miało na odwrót)
    izkaj6
    20 maja 2015 o 22:35
    Nie działa
    Nie zauważyłam przedłużenia trwałości makijażu. Rozpyla zbyt duże krople. Ma brzydki zapach, który czuć jeszcze kilka godz po spryskaniu. Nie zuzylam do końca. Używam tego produktu od: Dłużej niż 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1
  • 21 listopada 2013 o 17:50
    DOBRY
    Jest to mój pierwszy fixer,więc nie mam porównania do innych. Mam cerę mieszaną,lekko przetłuszczającą się w strefie T. Używam lekkich kremów nawilżajacych/nawilżajaco-matujących/matujących, podkładów matujących (Revlon Colorstay/Manhattan Powder Mat) i pudru. *Ma zapach jakby cytrynowo-alkoholowy *odpowiednio się rozpyla,nie leje się strumieniami opryskując wszystko dookoła *nie wysusza cery *nie zauważyłam,by buzia była podrazniona od niego lub by zapychały się pory *utrwala makijaż dobrze-nie próbowałam go na imprezach czy w jakiś upałach,tylko np. podczas mocniejszej mżawki nic mi nie spływało z twarzy, makijaż wyglądał dobrze nawet przez cały dzień gdy nie miałam czasu na poprawki *szybko wysycha *nie ściąga cery *nie daje efektu matu (spryskuję makijaż utrwalony pudrem,gdy jest mat, po spryskaniu cera się tak jakby błyszczy, wszystko jest urwalone,skóra się nie przetłuszcza,wszystko jets super utrwalone,ale cera ma taki błysk, taki sam rano jaki i po kilku,kilkunastu godzinach,jednak szkoda,że nie jest to mat) Dodam,że nie używam go codziennie. Używam tego produktu od: ponad 2 mies. Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 31 października 2013 o 14:23
    Nie umiem sie przekonac
    Dziwny produkt, czy przedluza trwalosc makijazu? sama nie wiem. Przy niektorych mineralach mam wrazenie ze tak, a przy innych ze jest wrecz przeciwnie. Spryskana twarz z podkladem Lily Lolo wyglada na spocona i przetluszczona i mam wrazenie ze wogole szybciej mi sie cera przetluszcza. Spryskane mineraly Chrimaluxe - troche lepiej, ale tez nie idealnie. Po tym spraju oczekiwalam nadal matu na twarzy i ze jak cera zacznie sie przetluszczac i robic sie lekki glow to podklad nadal bedzie sie dobrze buzi trzymac. Niestety glow mam odrazu jak sie spryskam. Sprah wysycha i nie nastaje mat, a caly czas jest glow - mniejszy lub wiekszy zalezy jakie mineraly nim spryskam ( kazda marka ma inna sklad). na jednych idzie, a na innych wygladam na spocona i tlusta, chodz cera sucha i tak moge sobie czekac ale jest tylko gorzej. Mam jeszcze dwie inne marki podkladow mineralnych. Moze z nimi sie ten spraj dogada? Chodz watpie, skoro one i bez niego mi nie za bardzo pasuja, ale moze jednak?... Jesli w najbluzszych dniach nic sie nie zmieni, podziekuje temu produktowi. Używam tego produktu od: niedawna, ciagle daje mu szanse, znow odkladam na polke i stoi pare dni i znow produje i nic... Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszej butelki

Zobacz także inne Bazy pod makijaż