Nie uzywalam dotad zbyt wiele sprayow utrwalajacych makijaz. Wlasciwie jedynym zakupionym i meczonym miesiacami byl Fix+ MACa. Zadowolona z niego nie bylam, poniewaz moze i wplywal na makijaz nadajac mu naturalny (niepudrowy) wyglad, ale trwalosci nie przedluzal chocby o sekunde.
Ten kupilam wlasciwie tylko dlatego, ze zbieram punkty w niemieckim DM, a ze lubie tam robic zakupy, pomyslalam \'co mi szkodzi\'.
Spray okazal sie swietny! Jest po prostu genialny!
Ok, mam skore normalna, ostatnio nie ma z nia duzo problemow (lubi sie zmieniac w ciagu roku i czasem odrobine sie przetluszcza). Jednak to, co widze na swojej twarzy kazdego wieczora, gdy uzyje tego sprayu przekracza moje oczekiwania: moja skora jest piekna!
Nie bede sciemniac, ze idealna, oj nie. Mam rozszerzone pory, ktorych nie zakrywa nawet najlepsza baza, ale nie o to chodzi. Przeciez nikt nie ma skory jak z okladki.
Moja cera po calym dniu promienieje. Nie tylko nie jest sciagnieta, nie tylko sie nie blyszczy, ale wszystko jest tam, gdzie nalozylam: podklad, roz, bronzer... kazde na swoim miejscu.
Spray daje wrazenie lakieru do wlosow, przez chwile po spryskaniu buzia jest mokra, wachluje ja przez 10 sekund, bardzo szybko wysycha. Potem mam wrazenie, ze spryskalam twarz lakierem do wlosow, wydaje sie lekko sciagnieta, ale to uczucie bardzo szybko mija, po minucie juz go nie ma.
Co najwazniejsze:
spray nie wplywa negatywnie na stan cery. Przy dluzszym stosowaniu nie wysusza jej, nie przetluszcza, nie zapycha. Dziala w pewnym sensie jak mgielka ochronna.
Wydajnosc nawet w porzadku biorac pod uwage, ze buteleczka ma tylko 50ml, a do tego kosztuje 3,45 euro.
W skladzie widnieje na drugim miejscu alkohol, ale producent zapewnia nas, ze ingredients are from certified organic agriculture.
Opakowanie slodziutkie, malenkie, buteleczka skromna i przezroczysta, wiec mozna sledzic zuzycie na biezaco. Wrzucenie do torebki czy zabranie w podroz to zaden problem, nie zajmuje wiele miejsca, jest lekka, nic sie nie wylewa.
W razie checi odswiezenia, wystarczy psiknac kilka razy na twarz z odleglosci ok. 20 cm. Nie potrzeba do tego nawet lusterka.
Dodatkowo producent wspomogl spray o ekstrakty z kiwi, nagietka i ananasa. Nie wiem czy wplywa to na zapach sprayu, bo pachnie swiezo, lecz nienachalnie. Jest przyjemny, naturalny, delikatny.
Dzialanie sprayu oceniam bardzo wysoko, minusow wlasciwie nie dostrzegam.
Nie wiem jak sprawdzi sie na skorze tlustej, na mojej jest rewelacyjny.
Podsumowujac:
+ ladne i praktyczne opakowanie
+ przyjemny zapach
+ przedluza trwalosc makijazu
+ nie sciaga skory
+ wydajny
+ niedrogi
+ idealny do zabrania w podroz badz wrzucienia do torebki
+ dobry sklad
Używam tego produktu od: 4 tygodni