Podkłady

Christian Dior Diorskin Nude, Teint Eclat Effet Peau Nue [Skin Glowing Makeup] (nowa wersja) Podkład rozświetlający

Nasi użytkownicy zostawili 93 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

bunnie
    8 lutego 2023 o 9:00
    codziennik :)
    Bardzo lubię ten podkład. Wygodnie rozprowadza się na skórze, daje piękny świetlisty efekt, bardziej w kierunku satyny niż nadmiernego świecenia, porównałabym go do luminous silk od Armaniego. Na co dzień sprawdza się świetnie, chociaż rzeczywiście jest problem z kolorem - jeśli go dobrze nie przypudruję to lubi się utlenić do ciemniejszego koloru, który już potrafi odcinać się na skórze. Sposób na to jest jeden - puder i zmniejszenie ilości podkładu.
    Zalety:
    • efekt satynowego glow na skórze
    Wady:
    • utlenianie się/problem z kolorem
    canbria
    8 grudnia 2020 o 11:39
    Ze względu na kolor łączyłam go z innymi i wtedy dawał radę...
    Oceniam odcień: 040 Honey Beige - opalony, ciemny beż Podkład ten dostałam od koleżanki, u której się on nie sprawdził ze względu na formułę i na kolor. Ja, jak wiadomo, wszystko przygarnę i zaopiekuję się każdym kosmetykiem, dlatego temu też postanowiłam dać drugie życie :D Nie ukrywam, że wolę matujące podkłady i nie mam aż tak ciemnej karnacji, żeby kolor, który dostałam, mi pasował. Opakowanie jest równie luksusowe jak jego cena - 200 zł za 30 ml. Szklana buteleczka ze srebrną pompką i zatyczką pięknie i elegancko się prezentuje, zwłaszcza na toaletce. Butelka jest ciężka i pewnie leży w dłoni. Pompka działała bez zarzutu, przy użyciu nic się nie zacinało. Dzięki przezroczystej buteleczce widzimy dokładnie z jakim kolorem mamy do czynienia, a także ile nam jeszcze produktu zostało. To rozwiązanie oceniam na plus. Estetyka opakowania jest również w moim guście. Wszystko naprawdę pięknie i bogato się prezentuje. Podkład Diorskin Nude to podkład rozświetlający o średnim kryciu, które możemy budować. Ma przyjemną, lejącą się konsystencję, która w łatwy sposób rozprowadza się na twarzy. Jedna pompka w zupełności wystarczy, wydajność jest ok. Ja najpierw rozprowadzam podkład na twarzy za pomocą palców, a później doklepuję gąbeczką. Podkład ładnie, naturalnie wygląda na twarzy. Fanki glow się ucieszą, ponieważ daje świetliste wykończenie naszej cerze. Podkład radzi sobie z zakryciem drobnych niedoskonałości, na te większe polecam nałożyć jeszcze korektor. Fajnie, że podkład ma w sobie SPF 15. W moim odczuciu ten podkład wymaga przypudrowania, ponieważ bez tego będzie kompletnie nietrwały w ciągu dnia. Pamiętajmy, że jest to podkład rozświetlający, a nie zastygający. Przypudrowany pędzlem ściera się w ciągu dnia, natomiast jeśli utrwalam go wtłaczając puder gąbeczką, jest już dużo lepiej z trwałością. Oczywiście musimy liczyć się z tym, że pudrując go, w pewnym stopniu tracimy efekt glow, ale mnie to nie przeszkadza. Podkład wygładza skórę i ładnie się w nią wtapia. Podkład praktycznie przy każdym użyciu ze względu na zbyt ciemny odcień mieszałam z innymi np. Estee Lauder DW lub Max Factor Lasting Performance i w tym celu świetnie się spisywał. W ogóle, uważam, że to świetne rozwiązanie, żeby zawsze mieć w swojej kosmetyczce ciemniejszy odcień podkładu, dzięki temu po zmieszaniu go z innymi, zawsze jesteśmy w stanie dopasować sobie odpowiedni odcień. Doszłam do tego wniosku całkiem przypadkowo, właśnie używając tego podkładu. Nie zauważyłam, żeby podkład wysuszył czy uczulił moją mieszaną cerę. Ze względu na wysoką cenę i rozświetlającą formułę raczej już do niego nie wrócę.
    Zalety:
    • nadaje się do mieszania z innymi
    • filtr SPF
    • naturalny wygląd
    • krycie, które możemy budować
    • nie uczulił, ani nie podrażnił
    Wady:
    • typowo rozświetlający - ja nie jestem aż tak wielką fanką glow
  • 5 kwietnia 2020 o 10:15
    Dla mnie idealny
    Podkład Dior Skin dostałam od koleżanki, ponieważ nie była z niego zadowolona. Pomyślałam dam mu szanse i spróbuje. Widzę, że ten podkład przeszedł ewolucję, ponieważ ma zmieniony skład. Nie wiem jaki był ten stary, ale z tej wersji jestem zadowolona. Podkład jest zamknięty w szklanym opakowaniu, wygląda na bardzo ekskluzywny. Aplikacja jest bardzo łatwa, posiada pompkę. Podkład rozsmarowuje na początku palcem, a później dokańczam gąbeczką. Ma bardzo przyjemną konsystencje, sunie jak masełko, dobrze stapia się ze skórą. Krycie oceniam jako średnie - można dobudować. Nie ściera się, nie osadza w załamaniach, nie ma efektu maski, wytrzymuje na mojej skórze ponad 8 godz. Jak dla mnie jest bardzo lekki, nie czuję w ogóle go na twarzy. Minusem jest dla mnie jedynie cena. Powoli kończę opakowanie i będę się zastanawiać czy kupić jeszcze raz. Ale na pewno warty uwagi.
    Zalety:
    • lekka konsystencja masełka
    • dobrze się rozprowadza
    • krycie średnie, można dobudować
    • nie ściera się
    • wytrzymuje ponad 8 godz
  • 20 lutego 2020 o 14:06
    Dobry ale nie najlepszy
    Jednak nadal Double Wear Light jest moim KWC ale ten kosmetyk nie zostaje daleko w tyle. Jeśli skóra jest zadbana, bez suchych skórek to podkład ładnie się trzyma i kolor układa się równomiernie. Wystarczy jedno przesuszone miejsce a podkreśli je i uwydatni. Krycie jest średnie ale łatwo można je stopniować bez efektu maski. Bardzo wygodny dozownik i piękne luksusowe szklane opakowanie, widać ile pozostało produktu.
  • 12 września 2019 o 18:12
    przęciętny
    Pokład Diorskin Nude używany na całym świecie przez największe gwiazdy, od długiego czasu "straszy" zaprzestaniem produkcji. Jednak czy faktycznie jest taki niezastąpiony ? Miałam okazję przetestować go na wielu typach skór: tłustych, suchych, dojrzałych Jednoznacznie mogę stwierdzić, że podkład nadaję się jedynie do skór zadbanych pod względem pielęgnacyjnym. Skóry dojrzałe bardzo lubią ten podkład, idealnie się wtapia, skóra wygląda zdrowo, świetliście. Młode buzie bez kompletnie żadnych problemów również się z nim polubią, jednakże bardziej do codziennego stosowania niż na wielkie wyjścia, no chyba, że mamy do czynienia ze skórą totalnie "normalną" Podkład ma przyjemną konsystencję, bardzo dobrze się nakłada, ma lekkie krycie. Kolorystyka podkładu jest bardzo ładna, jednakże podkład bardzo ciemnieje i należy wziąć to pod uwagę.
    • kolorystyka
    • wygląd na buzi w pierwszych godzinach
    Wady:
    • nie zastyga
    • bardzo szybko się ściera
    • szybko się wyświeca
    • schodzi nierównomiernie
    • ciemnieje