Kremy BB, CC i DD

M.A.C. Prep + Prime, BB Beauty Balm Compact SPF 30 Krem BB w kompakcie

Radziia
    25 października 2017 o 23:10
    Nie za tą cenę
    Używam sporadycznie jako produkt do konturowania. Lubię go, ale napewno była bym w stanie znaleźć tańszy zamiennik, ponad to jest mało wydajny. Podoba mi sie jego opakowanie i kremowa formuła nie robiąca plam na twarzy.
  • 16 października 2013 o 18:23
    Jest ok, ale fluid lepszy
    Wypróbowałam kompakt i fluid i jednak fluid tu wygrywa + bardzo dobrze kryje +łatwa aplikacja +lusterko w opakowaniu -jeśli ma się suchą skórę niestety ją uwydatnia -czuje się go na twarzy, ciężki -twarz się bardzo świeci ogólnie jestem zadowolona z produktu, jednak za taką cenę szału nie ma. Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
    answer
    4 kwietnia 2013 o 14:10
    Polecam ;)
    Ze względu na moją bardzo młodą cerę nie używam podkładów. Jeśli w ogóle stosuje tego typu kosmetyki to właśnie kremy BB. Kupiłam go bardzo niedawno, ponieważ wyjeżdżałam na wakacje i potrzebowałam wygodniejszej alternatywy dla zwykłego kremu/fluidu, czegoś w takiej formie, żeby można było dokonać poprawek na plaży :) Uwielbiam Maca, więc kiedy tylko zobaczyłam ten BB w Internecie ( chyba ) to wiedziałam, że muszę go wypróbować. Muszę powiedzieć, że bardzo się sprawdził :) Posiadam odcień Light, który idealnie skomponował się z moją mleczną cerą ze złocistą opalenizną :P Jedyny minus ( jak dla mnie ) - troszkę za mocno kryje, jest za ciężki. Ale dla kogoś, kto licy na całkowity mat itp. jest to zdecydowanie idealny kosmetyk. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: ok. 1/3 pierwszego
    Corii
    31 marca 2013 o 20:34
    Po raz drugi TAK dla BB MAC-a
    To jest drugi BB Cream Macowy, jaki posiadam, poprzedni był klasyczny - we fluidzie. Również w kremie niczym mu nie ustępuję. A nawet jest chyba lepszy, bo lepiej kryje - co ja piszę, on ma wręcz krycie na poziomie średnim! - i w sumie nie wymaga już użycia podkładu, wystarczy korektor i puder. Posiadam kolor Light Plus który ładnie wtapia się w cerę i ja ujednolica. Noszony pod podkład przedłuża jego trwałość i sprawia, ze nie jest wymagane już nakładanie kremy i bazy. Krem rozświetla delikatnie cerę. Nie powoduje świecenia. Nawet po kilku godzinach. Sebum też jest ujarzmione, nic nie się tłuści w okolicach skrzydełek nosa, ani tez nie świeci. Pancernie trzyma się na buzi do zmycia i nie utlenia się, ani nie znika w ciągu dnia! Co do wydajności, to tutaj troszkę średnio, gdyż stosując co dzień szybko go ubywa. A cena nie za bardzo ciekawa w stosunku do pojemności. Jednak daję mu maksymalną liczbę gwiazdek, bo uważam, że jest tego wart, jak jego płynny brat. Używam tego produktu od: 4 tygodnie Ilość zużytych opakowań: jedno