Glinki i maseczki algowe

Argiletz Argile Verte Ultra Ventilée au Citron Glinka zielona BIO-citron miałka

mirrera
    31 lipca 2009 o 8:12
    całkiem fajna
    Glinki wszelkiego rodzaju stosuję od wielu wielu lat. Moja skóra bardzo je lubi, więc staram się ją czasem nimi dopieścić :) Bio-citron należy do mojej grupy glinek tych "najulubieńszych"! Przede wszystkim za to, że ładnie wygładza buźkę, napina i oczyszcza. Zawartość cytrynki w glince sobie chwalę, gdyż mimo wrażliwej skóry, żadne podrażnienie nigdy nie nastąpiło. Jedyny minus to wysuszenie skóry po zastosowaniu maseczki, ale nałożenie jakiegoś nawilżacza załatwia sprawę :) Ogólnie: lubię, stosuję, chwalę sobie :) Używam tego produktu od: wielu lat Ilość zużytych opakowań: trudno zliczyć
  • 5 lipca 2006 o 18:00
    polecam goraco :)
    jest bardzo dobra jednak nie tak dobra jak ta z cytryna.Na drugi dzien skora jest gładziutka:) pomaga mi bardzo w leczeniu tradziku.niestety nie wystarcza mi na długo ale jej to wybaczam.Napewno koi i oczyszcza, polecam. Używam tego produktu od:dawna Ilość zużytych opakowań:5
    Anett_
    15 maja 2005 o 18:47
    A jednak, zielona lepsza
    Postanowiłam wypróbować, ponieważ znam działanie glinki zielonej, producent zaś zapewnia, iż glinka CITRO, stanowi wersję wzmocnioną w działaiu tej wspomnianej. Cóż, citro, napewno jest mocniejsza,lub raczej ostrzejsza. Ma zdecydowanie intensywniejszy,wyraźny zapach, zasycha szybciej niż zielona wersja, rzeczywiście, po nałożeniu odczuwam na twarzy mrowienie- choć moja skóra jest odporna na podrażnienia. Nie jestem pewna również, czy mrowienie, to najlepszy objaw- sądze, że świadczy bardziej o aresywności maseczki, niż jej skuteczności. Efektem nie jestem specjalnie zachwycona,owszem matowi, oczyszcza,ale wolę glinkę zieloną, przy Citro obawiam się o podrażnienie,niestety.
  • 16 stycznia 2005 o 0:21
    wysusza
    Niespeckjalnie mi przypadka ta glina go gustu ... może będa z niej zadowolone panie o bardzo tłustej cerze, ale dla mojej mieszanej, dojrzałej to trochę za mocne uderzenie. Glinka mocno szczypie po nałożeniu (chociaż nie mam wrażliwej cery), a że zasycha błyskawicznie, moim zdaniem nie ma czasu żeby minerały odpowiednio zadziałały na skórę - trzeba ją dodatkowo zwilżać, albo dodawać oliwkę; ale i tak efekt jest średni - moja cera pozostaje podrażniona i wysuszona. Nie zakochałam się. ilość zużytych opakowań: 3/4 , resztę dostał jolonek :D