Tusze do rzęs

Zao Make - Up Organic Mascara (Tusz do rzęs)

• 5 marca 2024 o 8:42
    Od oceny 5 do oceny 1
    Kiedyś w czasach imprez była to moja ulubiona maskara, zużyłam parę/parenaście opakowań a nie lubiłam naturalnego efektu tylko bardziej efekt sztucznych rzęs. Ona robiła to jak normalny tusz, moje rzęsy nawet w ciemnym świetle klubów zawsze były pogrubione, wydłużone, rozdzielone a miała piękny naturalny skład. Tusz trzymał się całą noc oraz się nie osypywał. Dodatkowo ponieważ jestem blondynką wybierałam tusz ciemnobrązowy. Po latach postanowiłam powrócić do tego tuszu, jakie było moje rozczarowanie gdy przez zmniejszony otwór opakowania, który oczyszcza szczoteczkę z tuszu (!) - było go zawsze za mało, nie dało się pomalować nim rzęs. Tusz zamawiałam w Douglasie, miałam wrażenie, że jest też wysuszony, osypuje się a tani nie był. Dodatkowo koncept opakowania ma być eko z wymiennymi wkładami, które można dokupić również taniej niż cały tusz po jego zużyciu jednak nawet nie da się go wyjąć - odkręcić jak to jest pokazane na instruktażowym filmie na YT, ono zostało przyklejone (!). Mam wrażenie, że kolor tuszu został również rozjaśniony, ja uwielbiałam kolor ciemnobrązowy. Nie rozumiem co tu się wyrabia... Jak można zepsuć taki potencjał. Wielkie rozczarowanie...
    Zalety:
    • skład
    • kolor ciemnobrązowy
    Wady:
    • zmienione opakowanie na zmniejszony otwór, który oczyszcza szczoteczkę z tuszu, nie da się normalnie pomalować nim rzęs...
  • 25 lutego 2014 o 19:20
    stanowczo nie
    Zachęcona pozytywnymi opiniami co do tego tuszu, postanowiłam, że go wypróbuję.... Produkt ładnie zapakowany, pod względem estetycznym tusz wygląda rewelacyjnie, ale co do innych rzeczy niestety nie mogę zgodzić się z tymi opiniami. Nigdy w moim niestety nie miałam do czynienia z bardziej rozmazującym się tuszem ( a nie zdarza mi się mieć z tym problemów, stosowałam wiele tuszy). Może i tusz ma dobry skład, ale to, że się kruszy i wpada do oczu, rujnuje moje wrażenie o nim. Skończyłam kilka razy z podrażnieniem, a przecież nie trzymam maskary długo i zmywam zaraz po powrocie z pracy. Nawet zrezygnowałam z odżywki do rzęs na noc, zmartwiona, że to może ona wpływa niekorzystnie na tusz - nie było poprawy. Jest mi przykro, ale produkt nie spełnił moich oczekiwań, rozczarowałam się. Nie wymagam cudów - nie chcę tylko cały czas się bać, czy "tuszowi zechce się rozmazać". Może trafiłam na złą serię. Podsumowując, Plusy - estetyczne opakowanie - wydrążony bambus. wygląda obłędnie - naturalny skład Minusy - mnie podrażnił - rozmazuje się - strasznie się kruszy - cena niewspółmierna do jakości Używam tego produktu od: Od trzech miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 cały zużyty tusz
    jana84
    15 stycznia 2014 o 23:12
    Jestem na nie
    Kupiłam go skuszona organicznym składem i ciekawym opakowaniem. MINUSY: -kruszy się -rozmazuje się -nie zauważyłam aby ładnie roczesywał i podkreślał rzęsy PLUSY : -szybko się zmywa -nie podrażnia