Floslek, Żel ze świetlikiem i herbatą do powiek i pod oczy (nowa wersja)

6 HIT!
Poziom obsługi klienta
Jakość zapakowania przesyłki
Polecił(a) bym ten sklep znajomym
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiUsuwa objawy zmęczenia, łzawienia, podrażnienia i pieczenie okolic oczu, spowodowane warunkami atmosferycznymi, przebywaniem w suchych pomieszczeniach, niewyspaniem. Zastosowany w recepturze wyciąg ze świetlika wykazuje własności przeciwzapalne oraz kojące a ekstrakt z zielonej herbaty przeciwświądowe.
Efekt: okolice oczu bez symptomów zmęczenia, świądu, pieczenia.
Codzienna pielęgnacja skóry okolic oczu, zwłaszcza u osób ze skłonnością do podrażnień i porannych obrzęków. Bezpieczny przy szkłach kontaktowych
Sposób użycia: niewielką ilość żelu nanieść na dolną i górną powiekę (zachowując bezpieczny odstęp od worka spojówkowego), następnie opuszkami palców delikatnie rozprowadzić, pozostawić do wchłonięcia. Stosować rano i wieczorem. Można stosować pod makijaż.
Cechy produktu
- Rodzaj
- żele pod oczy
- Właściwości
- rozświetlające, przeciw cieniom / opuchnięciom, wygładzające
- w tubce
Recenzje 79
27 października 2022, o 09:30
Kupiony w: W aptece
Na podrażnioną skórę najlepszy
Miałam jakiś czas temu zaczerwienioną skórę wokół oczu i żadna kreska mi się nie chciała trzymać.
Postanowiłam iść do apteki i pani mi poleciła coś takiego.
I muszę przyznać, że 3- 4 dni i mogłam z zadowoleniem malować kreskę na oku.
Później używałam go jako zwykły krem pod oczy i się świetnie spisał.
Wydajność standardowa.
2 sierpnia 2022, o 14:34
Kupi ponownie
Używa produktu od: rok lub dłużej
Wykorzystała: kilka opakowań
Kupiony w: W hipermarkecie
- Wydajność: 3
- Opakowanie: 5
Stosuje kremy pod oczy od lat. Propozycja od Flosleku jest całkiem dobra, używam naprzemiennie wszystkich wariantów zarówno w słoiczku jak i tubce. Dostać można je wszędzie apteki, drogerie, a nawet markety spożywcze ;) Kolejny żel jaki stosuje głównie wieczorem po wcześniejszym demakijażu to żel ze świetlikiem lekarskim i herbatą na dyskomfort. Opakowanie wykonane z plastiku dodatkowo zabezpieczone sreberkiem pod nakrętką, zapakowany w kartonik z wszystkimi czytelnymi informacjami dotyczącymi produktu. Pojemność 10 g, a czas na zużycie to 3 miesiące od momentu pierwszego otwarcia PAO. Żel ma bardzo przyjemną lekką konsystencję, szybko się rozprowadza i wchłania. Produkt bezzapachowy. Wcześniej schłodzony dodatkowo przyjemnie chłodzi. Zdecydowanie po zastosowaniu żelu skóra pod oczami czuje wyraźną ulgę, ból, pieczenie i zaczerwienienie skóry wrażliwej wokół oczu znika. Nie podrażnia i nie powoduje alergii. Dobrze sprawdza się jako "klej" gdy niektóre płatki pod oczy zjeżdżają to wcześniej stosuje żel jako podkład i mam dwa w jednym ;) Na plus produkt odpowiedni dla wegan, zawiera 94% składników pochodzenia naturalnego, Polska firma, dostępność i cena. Żel jest średnio wydajny ale cena to rekompensuje.
ZALETY: *naprawdę działa
*zmniejsza obrzęki i podpuchnięte oczy nabierają blasku
*przyjemnie chłodzi
*94% składników pochodzenia naturalnego
*przyjemna lekka żelowa konsystencja
*szybko się rozprowadza
*Polska firma
*dostępność
*cena
WADY: *nieco się lepi więc stosuje głównie na noc
*mało wydajny
5 /5 HIT!
31 marca 2022, o 17:10
2 /5
28 lutego 2022, o 19:00
- Zgodność z opisem producenta: 3
Żel pod oczy
Żel kupiłam ze względu na to że poprzedni krem, który używałam ciężko się wchłaniał i nie robił nic ze skórą pod oczami. Ten żel w sumie też nic nie robi. Lepi się dosyć mocno po wyschnięciu. Nie czuję że skóra jest odżywiona lub lepiej wygląda. Skóra jest na pewno nawilżona, natomiast nie jest to taki efekt jakiego ja poszukuję. Jak dla mnie zbyt delikatny.
ZALETY: - nawilżenie
- lekkość
- cena
- wydajność
WADY: - nie robi nic specjalnego
- za bardzo się lepi
- Wydajność: 3
- Zgodność z opisem producenta: 1
- Zapach: 4
nic specjalnego
Ani to nie koi, ani nie nawadnia, ani nie nawilża. Klei się pod oczami i w zasadzie nie daje żadnych efektów. Niezbyt ciekawy produkt. Co prawda niska cena, która zachęca, ale na tym się kończy. Moja skóra pod oczami jest podatna na warunki zewnętrzne i sądziłam, że żel pomoże. Jednak się myliłam.
ZALETY: Cena
WADY: Brak efektów
16 października 2021, o 15:52
Kupiony w: Drogeria Rossmann
2 października 2021, o 18:38
Kupiony w: W aptece
- Zgodność z opisem producenta: 4
- Opakowanie: 4
Kupiłam ten krem jakiś czas temu i użyłam go kiedy miałam problem z opuchniętym okiem prawdopodobnie była to reakcja alergiczna na jakiś kosmetyk. Po nałożeniu go na opuchliznę opuchlizna znacznie się zmniejszyła. Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Ma on także delikatną konsystencję. Zapewnia ukojenie oraz nawilżenie skóry pod oczami. Poradził sobie także z cieniami z którymi się borykam.
ZALETY: -działa cuda na opuchliznę
-delikatna konsystencja
-cena
-zapewnia ukojenie i nawilżenie
3 /5
25 września 2021, o 14:30
- Zgodność z opisem producenta: 3
Poprawny produkt jak na taka cene ale NIE NADAJE SIE POD MAKIJAZ
Co mi sie podoba w tym produkcie to to ze ma swietna cene i przynosi natychmiastowa ulge jesli mamy zmeczona skore pod oczami. W dni kiedy nie nakladamy makijazu przyjemnie sciagna i odzywia skore i zostawia troche lepka warstwe ale w stylu "Dewy". jesli chodzi o to czy nadaje sie pod makijaz to tutaj bym polemizowala. a bardzo szkoda. Troche korektor czy podklad staje sie bardzo plamowaty jakies dziwne zasuczenia w okol oczu. Srednio . Na lduga mete nie jestem przekonana czy nawilza. Natychmiastowo tak ale po zdjeciu produktu, nie widze napiecia i odzywienia skory
ZALETY: Cena
forma zelu
- przyjemne efekt liftingu kiedy produkt jest na skorze
WADY: - korektor pod oczy czy podklad zaczynaja tworzyc suche rolujace sie plamy (podklady - KVD, Rare Beauty; korektory- Rare Beauty, Kiko, Tarte, Mac)
- nie nawilza doglebnie
- skora nie staje sie jakos super elastyczna kiedy produktu nie nakladamy
2 sierpnia 2021, o 17:19
Kupiony w: Inna drogeria
- Zapach: 4
Cena i jakość
Bardzo dobry produkt. Jeden z lepszych produktów, jakie używałam pod oczy w niskiej cenie.
Żel jest bardzo lekki, dobrze się wchłania, nie roluje się - nakładam go na powieki i pod oczy, rano i wieczorem. Wklepuję go delikatnie i stan wokół skory oczu się poprawia, a na dodatek trzymam żel w lodówce, wiec dodatkowo jest efekt delikatnego chłodzenia ;)
Mam 28 lat - moja skóra pod oczami nie jest problematyczna, wiec raczej zalecałabym ten krem skórze młodej, bez większych problemów.
Nie drażni oczu, zapach bardzo delikatny, prawie niewyczuwalny, nadaje się pod makijaż.
Serio - wad nie ma, ja więcej pod oczy nie potrzebuję niż nawilżenia i delikatnego zrównoważenia (czyt. żeby worki pod oczami były ciut mniejsze).
Jednym słowem jakość i bardzo dobra cena.
2 /5
29 maja 2021, o 10:55
Używa produktu od: tydzień
Kupiony w: W hipermarkecie
- Zgodność z opisem producenta: 2
- Opakowanie: 4
I złotówka wyrzucona w... "żelbeton".
Nałożony wieczorem, rano się roluje, więc się nie wchłania, a co za tym idzie - nie działa.
"Na dyskomfort". Nazwa trafiona w punkt.
Po aplikacji mam wrażenie, że taszczę na powiekach torebki zużytej Herbaty, takie mokre i ciężkie.
Jest wystarczająco chłodny bez użycia lodówki.
Schłodzony wywoływał u mnie ból głowy.
(W autobusie - Zawsze przodem do kierunku jazdy.)
Nie poprawia stanu skóry. Nie redukuje zasinień. Nie nawilża. Skóra pod oczami jest szorstka, a powieki są przeciążone; pozostaje na nich klejąca, obciążająca warstwa. Na dyskomfort.
Nie podrażnia, nie uczula, nie zaczerwienia, nie powoduje świądu i pieczenia. Nie powoduje łzawienia oczu. Nie robi krzywdy.
Ale też nie pomaga i nie działa.
ZALETY: Produkt Polski. Made in Poland.
Wegański.
CF.
Certyfikat PETA.
94% składników pochodzenia naturalnego.
Przebadany okulistycznie.
Nie zawiera barwników
i oleju palmowego.
Bardzo szczegółowe opakowanie - cellophane free - zawierające wszystkie istotne informacje.
Dołączona karteluszka prezentująca całą gamę propozycji świetlikowych; reklama, marketing rzecz święta, ale od razu istnieje możliwość zapoznania się z całą ofertą, porównania jej i wybrania odpowiedniego wariantu dla siebie na ewentualny kolejny raz.
Przyjemny dla oka - ale tylko w przenośni - słoiczek, w którym przechowywany jest kosmetyk.
WADY: Nie działa. Warte więcej niż tysiąc zalet.
3 /5
13 marca 2021, o 18:23
Używa produktu od: 2 tygodnie
Kupiony w: Otrzymałam w prezencie
- Opakowanie: 4
Żel dawno temu dostałam od mamy i przyznam, że o nim zapomniałam, leżał gdzieś na dnie szuflady, ale przy okazji porządków wpadł w moje ręce i to w odpowiednim czasie, ponieważ skończyłam właśnie wszystkie kremy "pod oczy" i zastanawiałam się po co by tu teraz sięgnąć. Przyznam, że zaczęłam go używać niezbyt chętnie, bo wydawało mi się, że tak tani produkt to strata czasu i pieniędzy.
Kosmetyk zapakowany jest w tubkę o pojemności 15 ml., opakowanie wygląda bardzo zgrabnie i estetycznie, tubka zakończona wąskim dozownikiem pozwala wydobyć odpowiednią ilość produktu.
Żel jest bezbarwny i bezzapachowy o leciutkiej konsystencji, świetnie się rozprowadza, a przy tym jest bardzo wydajny, jedna mała kropelka wystarcza na pokrycie okolic pod oczami i powiek.
Produkt jest bezpieczny przebadany okulistycznie i dermatologicznie, dla wrażliwców jak najbardziej.
W składzie: *ekstrakt ze świetlika lekarskiego- który wykazuje właściwości antybakteryjne, przeciwzapalne, zmniejsza obrzęki i opuchliznę; *ekstrakt z zielonej herbaty- działa regenerująco, tonizująco, łagodzi podrażnienia; *d-panthenol- o właściwościach łagodzących.
Skład nie jest w 100% naturalny, ale nie zapominajmy, że mamy doczynienia z produktem z niższej półki cenowej, zresztą nie dajmy się zwariować ;)
Muszę zaznaczyć, że nie mam problemu z cieniami, ani opuchlizną pod oczami, jedynie czasem z niewyjaśnionych powodów oczy mnie pieką, skóra wokół nich jest zaczerwieniona i podrażniona, zapewne jest to objaw alergii. Dlatego nie wiem jak zadziała na cienie czy opuchliznę.
Przechowuję żel w lodówce, bo wtedy efekt ukojenia podrażnionej skóry jest cudowny, polecam tą metodę.
Używam żelu rano i wieczorem od około 2 tygodni i w tym czasie raz zdarzyło mi się mieć zaczerwienioną i podrażnioną skórę pod oczami, żel świetnie sobie poradził w tej sytuacji, bo przyniósł natychmiastowe ukojenie.
Na pewno nawilża skórę , ale nie jest to jakieś spektakularne nawilżenie, ładnie odświeża okolicę oczu, powodując, że skóra wygląda na wypoczętą. Jeśli jednak ktoś oczekuje solidnego napięcia i zredukowania widoczności zmarszczek w tej okolicy to srodze się zawiedzie, bo to nie tego typu produkt.
Kosmetyk świetnie się wchłania i dobrze współpracuje z produktami do makijażu.
Polecam, bo jest idealny na stany zapalne, które mi się zdarzają i do takiej doraźnej pielęgnacji jest ok, ale czterdziestoletnia okraszona siateczką zmarszczek skóra wokół oczu taka jak moja potrzebuje solidnej dawki odżywienia, niemniej jednak jest to tego typu produkt, który warto w domu mieć, tym bardziej, że kosztuje tak niewiele.
ZALETY: świetnie koi, zwłaszcza schłodzony
nawilża
redukuje oznaki zmęczenia
opakowanie
wydajność
cena
WADY: dla mnie nie ma wad, bo nie oczekiwałam wiele, a obietnice producenta zostały spełnione ;)
28 lutego 2021, o 11:15
Kupiony w: Inna drogeria
Idealny na dzień
Może zacznę od tego, że to żel bez dna. Miałam go bardzo długo, a używałam go praktycznie codziennie. Stosowałam go tylko na dzień, ponieważ na noc wolę bardziej odżywcze formuły. Ale nie zmienia to faktu że był świetny. Idealny pod makijaż, lekki, bezzapachowy, a do tego w dobrej cenie. Szybko się wchłania i zostawia okolice oczu bardziej promienną i odżywioną.
ZALETY: -wydajność
-cena
-lekka formuła