Żele pod oczy

Floslek Żel ze świetlikiem i herbatą do powiek i pod oczy (nowa wersja)

Apteka Polska APTE.PL
Flos-Lek Pharma Żel do powiek i pod oczy ze świetlikiem i herbatą 15 ml
e-ZikoApteka.pl
FLOS-LEK żel pod oczy świetlik + herbata 15ml (tubka)

Agafii
    1 czerwca 2024 o 0:59
    Jest okej, ale wolę inne formuły pod oczy
    Moje drogie Wizażanki. Dziś dzielę się z Wami moim denkiem kosmetycznym- żelem do powiek i pod oczy marki floslek. Produkt zużyłam bardzo szybko, w około miesiąc czasu. Używałam go zarówno na dzień jak i na noc i powiem Wam, że dobrze sprawdzał się o każdej porze. Przy pierwszym użyciu byłam zszokowana tym, jak unosi moją opadającą powiekę, jednak wszystko co dobre szybko się kończy, tak też szybko z powrotem opadła. ???? Mimo to, konsystencja żelu jest dla mnie czymś nowym, używałam już kiedyś z tej marki żeli pod oczy, ale to było lata temu i nie dokładnie pamiętałam już, jak to jest. Jest to produkt na pewno lżejszy niż krem, szybo się wchłania. Dobrze dbał o okolice moich oczu. Jednak brakowało mi w nim trochę nawilżenia.. Za to bardzo dobrze koił i uspokajał skórę w tym miejscu. Konsystencja jest dosyć gęsta, ale łatwo się rozprowadza. Żel jest też przezroczysty. Podsumowując, to ciekawy produkt i na pewno wart przyjrzenia się mu, ale sama chyba wolę jednak kremowe formuły.
  • 6 września 2023 o 19:17
    Średniak ale warty kupna
    Kupuje ten zel krem pomiędzy stosowaniem innych kremów pod oczy. Nie mam czasu wybrać coś nowego a ten zawsze jest pod ręką. Przezroczysta żelowa konsystencja dobrze się wchłania. Jeżeli za dużo się go nałoży to się roluje. Nie wiem czy działa ale można rzec, że nawilża.
    Zalety:
    • Dostępność
  • 28 lipca 2023 o 10:20
    Nie oczekiwałam spektakularnych efektów i też takich nie uzyskałam, dobry żel nawilżający okolicę oka i nic więcej
    Zazwyczaj podchodzę bardzo sceptycznie, jeśli chodzi o produkty do pielęgnacji powiek i skóry pod oczami. Próbowałam już różnych kremów, które powinny zminimalizować cienie i nigdy nie widziałam żadnych pozytywnych efektów. Moja skóra w tej okolicy jest sucha i bardzo cienka, przez co moje cienie są dosyć widoczne (nie mam jakiś sporych worków, ale wiadomo, w dni kiedy się nie wyśpię, to następnego dnia wyglądam jak zombie). Żel ze świetlikiem i herbatą od Floslek kupiłam trochę z ciekawości. Skład produktu jest w porządku, producent też nie obiecuje jakiś wygórowanych efektów, więc uznałam, że kupię. Żel rzeczywiście lekko koi skórę pod oczami, przez kilka minut uzyskujemy efekt chłodnej skóry, który rano jest bardzo przyjemny. Żel się szybko wchłania, ale raz zdarzyło mi się położyć trochę za dużo tego żelu i po wchłonięciu moja skóra lekko się lepiła. Co najważniejsze żel nie podrażnia, można go bezpiecznie stosować w okolicy oczu. Ja mam tendencję do łzawienia ale przy tym produkcie, nie miałam takiego problemu. Używałam żelu rano i wieczorem, zawsze dobrze współgrał z innymi składnikami aktywnymi. Czy zauważyłam jakąś różnicę przy stosowaniu tego żelu? Nie. To jest produkt, który po prostu nawilża skórę w okolicy oczu i nic więcej. Jeśli ktoś chce dedykowany produkt właśnie o takim działaniu, to w porządku. Ja raczej wolę z niego zrezygnować i używać moich kremów nawilżających, które mają podobny skład (jeśli nie lepszy, jakieś ceramidy zawsze wchodzą, masło shea) i wystarczająco nawilżają skórę wokół oczu.
    Zalety:
    • produkt nawilża skórę wokół oczu
    • producent nie obiecuje minimalizacji cieni pod oczami, z czego bardzo się cieszę, bo ten produkt zdecydowanie nie działa pod tym kątem
    • nie podrażania
    • nie powoduje łzawienia
    • lekkie uczucie chłodu przez kilka minut
    Wady:
    • producent obiecuje minimalizację opuchnięcia - ja takiego efektu nie odnotowałam
  • 27 października 2022 o 9:30
    Na podrażnioną skórę najlepszy
    Miałam jakiś czas temu zaczerwienioną skórę wokół oczu i żadna kreska mi się nie chciała trzymać. Postanowiłam iść do apteki i pani mi poleciła coś takiego. I muszę przyznać, że 3- 4 dni i mogłam z zadowoleniem malować kreskę na oku. Później używałam go jako zwykły krem pod oczy i się świetnie spisał. Wydajność standardowa.
  • 2 sierpnia 2022 o 14:34
    Krem za grosze, dostępny i skuteczny.
    Stosuje kremy pod oczy od lat. Propozycja od Flosleku jest całkiem dobra, używam naprzemiennie wszystkich wariantów zarówno w słoiczku jak i tubce. Dostać można je wszędzie apteki, drogerie, a nawet markety spożywcze ;) Kolejny żel jaki stosuje głównie wieczorem po wcześniejszym demakijażu to żel ze świetlikiem lekarskim i herbatą na dyskomfort. Opakowanie wykonane z plastiku dodatkowo zabezpieczone sreberkiem pod nakrętką, zapakowany w kartonik z wszystkimi czytelnymi informacjami dotyczącymi produktu. Pojemność 10 g, a czas na zużycie to 3 miesiące od momentu pierwszego otwarcia PAO. Żel ma bardzo przyjemną lekką konsystencję, szybko się rozprowadza i wchłania. Produkt bezzapachowy. Wcześniej schłodzony dodatkowo przyjemnie chłodzi. Zdecydowanie po zastosowaniu żelu skóra pod oczami czuje wyraźną ulgę, ból, pieczenie i zaczerwienienie skóry wrażliwej wokół oczu znika. Nie podrażnia i nie powoduje alergii. Dobrze sprawdza się jako "klej" gdy niektóre płatki pod oczy zjeżdżają to wcześniej stosuje żel jako podkład i mam dwa w jednym ;) Na plus produkt odpowiedni dla wegan, zawiera 94% składników pochodzenia naturalnego, Polska firma, dostępność i cena. Żel jest średnio wydajny ale cena to rekompensuje.
    Zalety:
    • naprawdę działa
    • zmniejsza obrzęki i podpuchnięte oczy nabierają blasku
    • przyjemnie chłodzi
    • 94% składników pochodzenia naturalnego
    • przyjemna lekka żelowa konsystencja
    • szybko się rozprowadza
    • Polska firma
    Wady:
    • nieco się lepi więc stosuje głównie na noc
    • mało wydajny