Balsamy do ciała

Organic Shop Lichee & Oils Body Cream Krem do ciała `Liczi i olejki`

• 1 maja 2024 o 11:11
    Pachnie lekko aptecznie, ale dostarcza nawilżenia i ukojenia skórze
    Krem dostałam jako gratis do zamówienia internetowego. W sumie byłam pozytywnie zaskoczona, bo nie spodziewałam się go w paczce, a akurat kończyłam balsam do ciala z Bielendy. Krem do ciała "Liczi i olejki" całkiem mi podpasował swoim działaniem, ale zapach po czasie trochę mnie nuży. Jest lekko apteczny. Opakowanie Krem jest zamknięty w plastikowym, przezroczystym słoiczku o pojemnosci 250g. W mojej ocenie tworzywo należy do tych słabszych gatunkowo, łatwo je połamać. Szczególnie pokrywkę. Przy pierwszym otwieraniu go trzeba się trochę nagimnastykować i delikatnie ułamać plastikowe zabezpieczenie. Zawsze robię to nożykiem, bo palcami trochę trudno (łatwo połamać sobie paznokcie). Napisy na etykiecie są w języku angielskim, ale producent dostarczył spolszczenie. Wszystko jest raczej czytelne. Konsystencja i zapach Krem ma lekką konsystencję o delikatnie różowym odcieniu. Wygodnie nabiera się go palcami, nie spływa ani nie skapuje z dłoni. Sam zapach jest słodki, wyczuwam w nim owocowe, rześkie nuty. Ale z drugiej strony czasami można odczuć, że jest delikatnie apteczny. Generalnie nie każdemu może to podpasować. Ja aktualnie jestem w 1/4 słoiczka i już trochę te aromaty zaczynają mnie męczyć. Ale na pewno zużyję go do końca, ponieważ lubię, jak działa. Dzialanie i wydajnosc Krem bazuje na ekstrakcie z liczi 5 olejków z kwiatów tiare, awokado, kakao i cytryny oraz bodziszka. W mojej ocenie jest lekki. Po nałożeniu cienkiej warstwy niestety wchlanianie go trochę trwa, około 15 min. Może być to trochę żmudne, szczególnie gdy zależy nam na szybkim ubraniu się po aplikacji. Ja osobiscie nie lubię kontaktu odzieży z tłustą, świeżą warstwą kremu, a że dodatkowo nie należę do cierpliwych osób - tak więc jest to trochę dla mnie wada. Gdy już przejdziemy przez etap absorpcji to, muszę przyznać, krem zostawia skórę miękką i gładką. Nie jest to efekt krótkotrwały, nastepnego dnia dalej widzę lekki błysk i brak przesuszonego naskórka. Lubię kremować nim nogi. Na tym obszarze najczęściej spotykam się z przesuszem. Pod kątem nawilżenia całkiem nieźle mnie satysfakcjonuje. Jest to pierwszy balsam do ciala marki, jakiego używałam. Dlatego nie mam porównania, ale ogólnie stwierdzam, że jak na pierwszy kontakt jest naprawdę w porządku. Lubię ukojenie, jakie daje mojej skórze. Szkoda, że tak wolno się wchłania i że nie da się tego procesu przyspieszyć (np. masażem), ale na wieczorne dłuższe spa można spędzić z nim tę dłuższą chwilę.
    Zalety:
    • lekka konsystencja, która nie spływa z palców
    • wygodny słoik, z którego nabiera sie krem
    • napisy na etykiecie są po angielsku, ale producent dostarczyl spolszczenie
    • naturalny skład z olejkami, ekstraktami. Produkt certyfikowany
    • skóra po użyciu jest gładka i nawilżona, ale nie jest to efekt krótkotrwały. Następnego dnia skóra dalej jest wygładzona (na nogach)
    • produkt tani, przy pojemności 250g opłaca się go kupić do testów
    • mnie nie uczulił i nie podrażnił
    Wady:
    • trochę długo się wchłania (minimum 15 min) dla niecierpliwych może to być problem
    • zapach jest słodki, lekko cytrusowy, ale po czasie wyczuwam w nim apteczne nuty
    • opakowanie wykonane z raczej słabego plastiku, łatwo go połamać
  • 5 sierpnia 2022 o 11:33
    Dobrze wspominam ten kremik
    Kupiłam go w Lidlu (widziałam też na stronie Makeup.pl) i to dość tanio, a że bardzo lubię peelingi tej marki to skusiłam się także na krem o ładnym kolorku pudrowego różu. Konsystencja w porządku (nie za gęsta, nie za rzadka), zapach dość mocny (czuć takie sztuczne liczi). Uważam, że jest wydajny i dobrze się wchłania, pozostawiając cienką warstwę na skórze. Na plus, że można zużyć wszystko co jest w pojemniczku i nic się nie zmarnuje ~ z łatwością da się paluszkami wydobyć resztki produktu. Polecam do wypróbowania... za takie pieniądze warto!
  • 7 kwietnia 2022 o 23:17
    średniak. ale i tak zdecydowanie lepszy od swojego jogurtowego brata.
    Och, jakie mam kiepskie wspomnienia ze stosowania truskawkowego jogurtu, czy musu marki Organic Shop. Jakie to było kiepskie! I pamiętam, że ta kiepska jakość mnie zaskoczyła, bo miałam o marce ogólnie dobre zdanie ( cukrowe peelingi są super!). I tak sobie myślałam: a co jeśli wszystkie produkty do pielęgnacji ciała (kremy, musy i jogurty) są takie i nie ma się co spodziewać czegoś dobrego. Rok po tym niefortunnym produkcie w moje ręce wpadł jednak krem (wystrzegam się jednak jogurtów! :) wersja Lichi i 5 olejów. I co? I nie jest źle! Daję okejkę, choć nie jest to produkt, który wspomina się przez lata. To apetyczne lichi na opakowaniu aż krzyczy, że krem mim zapachnie! Zapach lichi znam, i choć to nie moja ulubiona woń i wcale nie ulubiony owoc, to nie wadzi mi. Produkt jednak nie zionie tą wonią, nie ma mowy, by była intensywna. Mamy do czynienia z subtelnym zapachem, na jaki może sobie pozwolić kosmetyk z certyfikatem Cosmos Natural. Woń nie dusi, nie jest przytłaczająca, to raczej lichi w wersji `kremowej`. Krem ma średniogęstą, gładką konsystencję. Ma lekką formułę i odpowiednią lepkość. Łatwo się go nabiera, łatwo się go aplikuje, łatwo rozsmarowuje i rozprowadza. Ale! Odrobinę się maże i potrzebuje chwili na wchłonięcie. Po prostu na wchłoniecie. Dodatkowy masaż wcale nie przyspiesza tego procesu więc gdy już rozprowadzony, lepiej go zostawić samemu sobie. A gdy się już wchłonie....Ma atrakcyjny, jasnoróżowy kolor. Skóra jest w strefie komfortu, uspokojona i ukojona. Można zapomnieć o częstym zimową porą dyskomforcie, poczuciu suchości i świądzie. Jest miękka i gładka. bezpośrednio po aplikacji ma się wrażenie jej właściwego nawilżenia. Ale to nie tylko wrażenie, bo faktycznie jest nawilżona. A upływający czas tylko to potwierdza, bo nawilżenie utrzymuje się. Wspominam sobie truskawkowy mus i pamiętam, że ten produkt się właściwie nie wchłaniał. Zapewniał okluzyjną warstwę, ale zmywał się przy pierwszej sposobności (poranny prysznic). Tu taka sytuacja nie występuje, krem wchłania się dobrze, zapewnia co prawda okluzyjną warstewkę również, ale ta nie zmywa się i nie wyciera się. To zupełnie inne działanie, co mnie bardzo ucieszyło na początku jego używania. Stosuję balsamowanie raz dziennie, po wieczornym prysznicu i taka częstotliwość stosowania tego kremu utrzymała moją skórę w należytym porządku. Choć bywały dni, kiedy miałam ochotę zdradę i inny balsam :) To produkt certyfikowany, nie ma wątpliwości, że naturalny. Ma w składzie pięć olei ale ingredienty tak skomponowano, że zachowuje lekką formułę. Mamy tu też glicerynę i ekstrakt z lichi. Podsumowując: to całkiem ciekawa propozycja, jeśli chodzi o pielęgnację ciała. No i budżetowa, bo to stosunkowo tani produkt. Ale czy potrafi urzec i zawrócić w głowie? Phiii
  • 29 października 2021 o 17:58
    Super nawilża
    Zacznę od tego że krem nie pachnie wcale liczi tylko chemicznie, ale zapach szybko się ulatnia, więc to nie jest aż taki problem. Ma rzadsza konsystencję niż krem, ale dzięki olejkom pięknie nawilża skórę. I to nie jest tłusty film tylko fajnie nawilżona skóra. Jest bardzo wydajny. Jedyne co bym zmieniła to opakowanie. Ciężko się otwiera ten dekielek.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • wygładza
    Wady:
  • 23 lutego 2021 o 21:46
    Krem do ciała
    Jak dla mnie krem sztosik, pięknie pachnie i świetnie nawilża, przede wszystkim jest w super cenie. Wydajny, od razu go pokochałam. Gorąco polecam!!!❤